ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
Επιστροφή με χαμόγελα για την ελληνική αποστολή

Μετά την επιτυχημένη παρουσία στη διοργάνωση του Παρισιού | Αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ υποδέχτηκε τους Ν. Γκαβέλα - Γ. Νυφαντόπουλο

Επέστρεψε αργά χτες το απόγευμα η ελληνική αποστολή στους Παροαλυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Κουβαλώντας στις ...βαλίτσες 13 μετάλλια (3 χρυσά, 3 ασημένια και 7 χάλκινα) και πλήθος αξιόλογων εμφανίσεων, η φετινή αποστολή πέρασε στην Ιστορία ως μία από τις πλέον επιτυχημένες για τη χώρα μας στον θεσμό. Τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους συνοδούς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας παράγοντες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της κυβέρνησης, του ελληνικού αθλητισμού, καθώς και πλήθος συγγενείς και φίλοι των αθλητών.

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Καπελάκης έδωσε συγχαρητήρια για τις επιτυχίες των μελών της ελληνικής ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Επιστρέφουμε με 35 Παραολυμπιονίκες, 6 νέους μεταλλιούχους και τα πρώτα μας μετάλλια στην Ιστορία των αθλημάτων του τζούντο και του τάε κβον ντο. Επιστρέφουμε με αθλητές και αθλήτριες που έγραψαν Ιστορία όχι μόνο για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και για τον παγκόσμιο».

Υποδοχή του ΣΕΓΑΣ στους Ν. Γκαβέλα - Γ. Νυφαντόπουλο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ στον χρυσό Παραολυμπιονίκη στα 100 μ. της κατηγορίας Τ11 του στίβου, Νάσο Γκαβέλα, ο οποίος στο Παρίσι κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του, και στον οδηγό του, Γιάννη Νυφαντόπουλο.

Από την υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ στον δις χρυσό Παραολυμπιονίκη Ν. Γκαβέλα και στον οδηγό του, πρωταθλητή του στίβου Γ. Νυφαντόπουλο
Από την υποδοχή της αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ στον δις χρυσό Παραολυμπιονίκη Ν. Γκαβέλα και στον οδηγό του, πρωταθλητή του στίβου Γ. Νυφαντόπουλο
Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, και η Λούλα Καρατζά, μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού της Ομοσπονδίας, υποδέχτηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον δις Παραολυμπιονίκη καθώς και τον συνοδό του, πρωταθλητή Ελλάδας στα 100 μ. και εκπρόσωπο των αθλητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, Γιάννη Νυφαντόπουλο, όπως και τους προπονητές τους, Νέστορα Κολοβό και Περικλή Χατζηαναστασιάδη.

Οι παράγοντες του ΣΕΓΑΣ, ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή για τη μεγάλη επιτυχία των δύο αθλητών, τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

VOLLEYLEAGUE
Ντέρμπι με το «καλημέρα» της νέας σεζόν

Δυναμικό ξεκίνημα αναμένεται στη Volleyleague ανδρών 2024 - 2025, καθώς η κλήρωση της ΕΣΑΠ έφερε τα ντέρμπι με το «καλημέρα» της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, για την πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Πυλαία τον Παναθηναϊκό, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί η αναμέτρηση των δύο «αιωνίων», με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η 1η αγωνιστική προγραμματίστηκε για το Σάββατο 2 Νοέμβρη.

Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, το πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 10 ομάδων και χωρίς αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής. Και φέτος ο πρωταθλητής θα κριθεί μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, όπου θα πάρουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 7 θα αγωνιστούν σε ένα δικό τους μίνι πρωτάθλημα, με έπαθλο τα δύο εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια (ο 5ος στο Challenge Cup και ο 6ος στο Βαλκανικό Κύπελλο), ενώ οι ομάδες στις θέσεις 8 έως 10 θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ με στόχο την παραμονή, με τους δύο τελευταίους της διαδικασίας (9ος και 10ος) να υποβιβάζονται.

Κατά τ' άλλα, στη διάρκεια της εκδήλωσης της κλήρωσης οι διοικούντες την ΕΣΑΠ αποκάλυψαν ότι η Λίγκα βρίσκεται μια ανάσα από τη συμφωνία με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ενώ όπως ειπώθηκε θα υπάρχει πλέον το σύστημα του video check σε όλα τα ματς της πρώτης κατηγορίας.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 11 Σεπτεμβρίου πριν 4 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε στον αγαπημένο του «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Η σύζυγος Μαρία, τα παιδιά του Καίτη και Κώστας

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ανανέωση της θητείας της Ν. Αναστασίου

Ανανεώθηκε η θητεία της Νίκης Αναστασίου ως προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ομοσπονδία. Η Ν. Αναστασίου ήταν η μόνη υποψήφια και απέσπασε 90 ψήφους από τα 98 σωματεία που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της ΕΙΟ, ενώ στη θέση του εκπροσώπου της ΕΙΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξελέγη ο Στέφανος Χανδακάς, επίσης μόνος υποψήφιος, συγκεντρώνοντας 69 ψήφους. Ο ίδιος πήρα επίσης τη θέση του α' αντιπροέδρου και υπεύθυνου του Τμήματος Αθλητισμού της Ομοσπονδίας, στην πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ.

BASKET LEAGUE
Στην ΚΑΕ Αρης το Αλεξάνδρειο

Την παραχώρηση του γηπέδου για 9 χρόνια ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού

Τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΚΑΕ Αρης για την παραχώρηση του «Nick Gallis Hall» (Αλεξάνδρειο) της Θεσσαλονίκης για 9 χρόνια αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης. Οπως επίσης ανέφερε, στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης - ΚΑΕ περιλαμβάνονται ακόμα ο διακανονισμός των οφειλών της δεύτερης και η από κοινού αναβάθμιση του γηπέδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ