ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Πέρασαν 2 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» που τόσο αγαπούσε.

Η σύζυγός του Στέλλα Δημητρίου, η κόρη του Ευρύκλεια Δημητρίου και ο εγγονός του Δημήτρης Πλατάνας

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗ (ψευδώνυμο Βελισσάριος - Γιάγκος), ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ και ΠΑΛΑΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που μέσα και δίπλα από τις γραμμές του ΚΚΕ, έδωσαν τις μάχες της δρακογενιάς τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό μας, σε μία σοσιαλιστική κοινωνία.

Η οικογένεια, στη μνήμη τους, ακολουθώντας τα χνάρια τους, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, ώστε τα χνάρια αυτά να πολλαπλασιαστούν και να χαράξουν τις λεωφόρους του μέλλοντος.

***

ΦΩΤΟ

Αποχαιρετούμε τον σύντροφο, φίλο και συνάδελφο ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΡΗ, που πρόωρα «έφυγε» από τη ζωή. Ηταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Η δράση και η στάση του στον χώρο δουλειάς και στην καθημερινή του ζωή θα αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω των Οργανώσεων Υπ. Γεωργίας και Υπ. Οικονομικών, το ποσό των 325 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα με το οποίο συνέδεσε τη ζωή του μέχρι την τελευταία του στιγμή.

***

Ο σ. Θανάσης Στρουμπούλης προσφέρει στο Κόμμα, ως πρώτη δόση, το ποσό των 500 ευρώ, στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα του, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗ. Εντεκα χρόνια χωρίς τον Γιώργο. Εντεκα χρόνια γεμάτα θλίψη και πόνο για τον λεβέντη μας που μας άφησε τόσο πρόωρα. Δευτεροετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βόλου στο Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πάλεψε με την ορμή και το πάθος των 18 του χρόνων για τα ιδανικά και τις αξίες που μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει σ' έναν νέο.

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ
Στη μνήμη του οι γονείς του Φαίδων και Βικτωρία Τηλκερίδη και η αδερφή του Αυγή προσφέρουν 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΥΡΙΑΚΟΥ (ΚΥΡΟΥ) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ (ΡΟΥΛΑΣ) ΤΣΑΓΚΑΡΛΗ, παιδιών της εργατικής τάξης, προσφέρουμε 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, στο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους Χριστόφορος Αποστολίδης και Δήμητρα Τσαγκαρλή

***

ΦΩΤΟ

Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ από τη Σάμο προσφέρουν 120 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΜΟΣΧΑΣ ΒΑΚΑΛΗ - ΚΑΡΑΒΑ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας. Θα τη θυμόμαστε πάντα.

***

ΦΩΤΟ

Η είδηση του φευγιού σου μας τσάκισε. Πάντα είχα την ελπίδα ότι θα καταφέρεις, ότι θα κερδίσεις και αυτόν τον αγώνα όπως τόσους άλλους, αλλά δυστυχώς εκείνο το τηλέφωνο το απόγευμα της Τρίτης ήρθε σαν κεραυνός που μας έκαψε. Στη μνήμη της αγαπημένης μας φίλης και συντρόφισσας ΑΘΗΝΑΣ ΖΥΜΑΡΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που το υπερασπίστηκε και πάλεψε γι' αυτό ακόμα και ως ασθενής στο νοσοκομείο, 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας και ΚΟΒ Μετάλλου Πειραιά.

Ειρήνη Κ. - Σπύρος Ν.

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ του Νικολάου. Oταν πήγαινα στο Οριό, αναζητούσα την παρέα του για τις πολιτικές συζητήσεις που κάναμε. Δεν ήταν μόνο σόι, ξάδελφος του πατέρα μου, αλλά περισσότερο τον ένιωθα σαν φίλο. Ορισμένες φορές τον προβοκάριζα, μόνο και μόνο για να ακούσω τα επιχειρήματά του. Αγαπούσε το χωριό αλλά περισσότερο την οικογένειά του, την Αρβανίτισσα γυναίκα του, τις κόρες του, τα εγγόνια του, τις αδελφές του. Αγωνιστής της ζωής και πιστός στο Κόμμα, που υπηρέτησε με συνέπεια μέχρι τέλους. Θα μου λείψει. Καλό ταξίδι, «Τσίφτη».

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
Ο ανιψιός

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας και φίλης ΑΡΑΛΙΑΣ ΔΕΣΥΛΛΑ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 10 αυτού του μήνα και στη μνήμη του άντρα της ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΟΓΙΟΥ (φωτ.), που «έφυγε» τον Οκτώβρη του '22, προσφέρουμε στο Κόμμα 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ν. Πολιτείας - Ευόσμου.

Κώστας Βουλγαρόπουλος - Ζωή Χρηστίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της λατρευτής μας μητέρας και γιαγιάς ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, που πάντα στήριζε το ένδοξο ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Τα παιδιά της Χρήστος - Θωμαή

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΥΖΟΥ, που «έφυγε» πριν από 5 χρόνια από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

Η σύζυγος Μαργαρίτα, τα παιδιά Δανάη, Δημήτρης, Κώστας και τα εγγόνια Δημήτρης, Μαργαρίτα

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Παναγής Βαλέντης προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ στη μνήμη των γονιών του ΣΟΦΙΑΝΟΥ και ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΒΑΛΕΝΤΗ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΤΣΙΟΥ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων της Α' Αθήνας του ΚΚΕ, το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΜΑΧΗΣ ΣΕΡΕΤΗ η αδερφή της Ευθαλία Λιοπύρη προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού.

ΑΘΗΝΑ ΖΥΜΑΡΗ
ΑΘΗΝΑ ΖΥΜΑΡΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΙΤΑ, που υπήρξε αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του, τιμώντας το ΚΚΕ με τη μεγάλη του προσφορά, τη συνέπεια και το αγωνιστικό του ήθος, και που στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα μας, στην κρίση του 1991, στάθηκε ακλόνητος υπερασπιστής του επαναστατικού του χαρακτήρα, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ 500 ευρώ.

Η γυναίκα του Μαρία, τα παιδιά Κατερίνα, Στέλλα - Μάκης, Γεωργία - Χρήστος και τα εγγόνια του Περικλής, Νικολέτα, Κωνσταντίνος

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σ. ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ. Στη μνήμη του η συντρόφισσα και σύζυγός του Μαρία Χατζηγιάννη προσφέρει οικονομική ενίσχυση 100 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Πόλης Ρόδου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΜΑΤΑΦΙΑ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 2/9/2024, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Ιλίου.

Η σύζυγός του Αγάπη, τα παιδιά του, Διονύσης και Βέρα, Μαρία και Γιώργος

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΜΑΤΑΦΙΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζεφυρίου, το ποσό των 30 ευρώ.

Δημήτρης, Ελένη

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΟΣ. Γεννήθηκε στην Περαχώρα Κορινθίας και όλη του η ζωή ήταν συνδεδεμένη με τον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Παρ' όλες τις διώξεις και τις φυλακίσεις δεν λύγισε λεπτό. Εδωσε τη μάχη από όποιο μετερίζι και αν του ανατέθηκε, αναλαμβάνοντας χρεώσεις στα κομματικά όργανα του νομού αλλά και συνδικαλιστικά. Πάλεψε με ανιδιοτέλεια για «να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη», τιμώντας με συνέπεια για 74 χρόνια τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΠΑΛΑΣΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ
ΠΑΛΑΣΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ
Στη μνήμη του η κόρη του Κατερίνα και η σύζυγός του Μαρίκα προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων.

***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας τη μνήμη του αδερφού - φίλου - συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΝΑΡΑ, από το Βαλτεσίνικο Αρκαδίας, παράδειγμα ανθρώπου για την αγωνιστική του πορεία, την καλοσύνη και την αξιοπρέπεια που τον διέκριναν, προσφέρω 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Γ. Β.

***

ΦΩΤΟ

Εφτά χρόνια πέρασαν από την απώλεια του συναγωνιστή ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ. Η απουσία του από τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα μας είναι πάντα αισθητή. Στη μνήμη του προσφέρουμε συμβολικά 50 ευρώ μέσω των ΤΟ Πειραιά και Χημικής Βιομηχανίας.

Σύντροφοι Ντ. Ζ. και Κ. Ε.

***

ΦΩΤΟ 5

Στις 20 Σεπτέμβρη 2018 «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ. Στοργική, ακούραστη, άνθρωπος του χρέους και της προσφοράς. Στάθηκε δίπλα στους πολλούς και δύσκολους αγώνες που έδωσαν τα αδέλφια της ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΑΝΟΥΣΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ, κατά την περίοδο του ένοπλου αγώνα μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Πιστή στα ιδανικά και τις αξίες του Κόμματος, στηρίζοντάς το με κάθε μέσο. Σύντροφος και συνοδοιπόρος της ζωής της καθημερινά ο «Ριζοσπάστης». Στη μνήμη της η οικογένεια Κων/νου Καλλιγιαννίδη προσφέρει 30 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Β΄ Διαμερίσματος Πειραιά.


ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΑΔΑΜ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ

ΜΑΧΗ ΣΕΡΕΤΗ
ΜΑΧΗ ΣΕΡΕΤΗ

ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥΖΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΓΙΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΑΡΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΑΡΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ

ΜΟΣΧΑ ΒΑΚΑΛΗ ΚΑΡΑΒΑ
ΜΟΣΧΑ ΒΑΚΑΛΗ ΚΑΡΑΒΑ

ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΜΑΤΑΦΙΑΣ
ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΜΑΤΑΦΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΡΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΚΥΡΟΣ) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΚΥΡΟΣ) ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) ΤΣΑΓΚΑΡΛΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) ΤΣΑΓΚΑΡΛΗ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΙΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΙΤΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ