ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Στη μάχη της πανεξόρμησης για να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ

Σημαντικό εφόδιο εν ώρα μάχης και πυκνών εξελίξεων | Για πλατιά διακίνηση και αξιοποίηση προετοιμάζονται οι Κομματικές Οργανώσεις

Στη μάχη της πανεξόρμησης, για να φτάσει παντού το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ρίχνονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, με στόχο αυτό να φτάσει παντού, στους εργαζόμενους, στις λαϊκές γειτονιές, στη νεολαία. Αποτελεί εξάλλου ένα σημαντικό εφόδιο την ώρα που ξεδιπλώνεται ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, όπως και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με την ανησυχία και τον προβληματισμό λόγω των πυκνών εξελίξεων να μεγαλώνουν.

Για την προετοιμασία της πανεξόρμησης από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οπως σημείωσε: «Το Κάλεσμα της ΚΕ προς την εργατική τάξη και τον λαό με σύνθημα "Από το σύστημα της αδικίας και των πολέμων υπάρχει διέξοδος, με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, για τον Σοσιαλισμό", χρειάζεται και πρέπει με σχέδιο να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Για να δυναμώσει τώρα η συζήτηση και ο αγώνας ενάντια στους εγκληματικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ συνεχίζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και το ματοκύλισμα των λαών της περιοχής. Για να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που δίνουν απροκάλυπτα άλλοθι στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζουν το μακελειό που είναι σε εξέλιξη και μετατρέπουν τη χώρα σε στόχο αντιποίνων. Για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο τώρα ο αγώνας για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για να επιστρέψει τώρα η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και για να σταματήσει κάθε στήριξη και βοήθεια στο κράτος του Ισραήλ.

Με αυτό το πνεύμα οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ έχουν βαρέσει συναγερμό. Με χαρτί και μολύβι σχεδιάζουν το πώς θα φτάσει το φύλλο σε όλο αυτόν τον κόσμο που συμπορεύτηκε μαζί μας όλο το προηγούμενο διάστημα, που δώσαμε κοινές μάχες για όλα τα λαϊκά προβλήματα, σε όλο αυτόν τον κόσμο που στήνει αυτί σε αυτά που λέει το ΚΚΕ. Για να μην υπάρξει πόλη, συνοικία, χωριό, χώρος δουλειάς και σχολή που δεν θα φτάσει το κάλεσμα της ΚΕ με τον "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου"».

Θεσσαλία: Ψηλά ο πήχης για να ενισχύσουμε τους δεσμούς με το Κόμμα

Σε θέσεις μάχης είναι οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στη Θεσσαλία, προετοιμάζοντας την πανεξόρμηση.

Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων, περιγράφει στον «Ριζοσπάστη» την προετοιμασία, σημειώνοντας: «Με την πεποίθηση ότι το Κάλεσμα της ΚΕ μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις που προβληματίζονται από τη σημερινή εκρηκτική κατάσταση και τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, που αναγνωρίζουν ότι με τη συμβολή του Κόμματος μπορεί ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του, οργανώνουμε την πανεξόρμηση με τον "Ριζοσπάστη".

Με την πείρα που έχουμε σαν Κομματική Οργάνωση και δείχνει ότι το πιάσιμο του μεγάλου μας πλάνου θα κριθεί από τη συλλογική αλλά και την ατομική δουλειά του καθενός, οργανώνουμε στα γραφεία των ΚΟΒ με χαρτί και μολύβι την προσπάθεια να φτάσει πλατιά το Κάλεσμα της ΚΕ, σχεδιάζοντας συγκεκριμένα το ποιος σύντροφος, με πόσα φύλλα, σε ποιους ανθρώπους θα δώσει τον "Ριζοσπάστη". Το σχέδιο περιλαμβάνει όλες τις γειτονιές, τις κωμοπόλεις του νομού, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε ξεχωριστό βάρος στους χώρους δουλειάς, ενόψει και της μεγάλης απεργιακής μάχης στις 20 Νοέμβρη, που επιδιώκουμε να σημάνει εργατικός ξεσηκωμός.

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να πιαστούν οι φιλόδοξοι στόχοι και να φτάσει το Κάλεσμα πλατιά στον λαό και τη νεολαία του νομού μας, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία. Την πεποίθηση αυτή την αντλούμε από τους χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην πόλη μας και πανελλαδικά. Από τους χιλιάδες ανθρώπους που συναντηθήκαμε σε μια σειρά από αγώνες κάτω από το σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!". Τέτοιοι είναι για παράδειγμα οι εργαζόμενοι που μαζί δίνουμε τη μάχη για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση δικαιωμάτων, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο. Αλλά και οι πλημμυροπαθείς και οι αγρότες που εδώ και έναν χρόνο δίνουν τη μάχη για να μείνουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους κόντρα σε όσους θέλουν να μετατρέψουν την καταστροφή σε "ευκαιρία" για νέα κέρδη για τους λίγους.

Ξέρουμε ακόμα ότι είναι πολλοί αυτοί που προβληματίζονται για τις εξελίξεις, για την επικίνδυνη κλιμάκωση και γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, που δείχνουν ενδιαφέρον για τη δράση του Κόμματος. Σε όλους αυτούς θέλουμε να φτάσουμε, βάζοντας στόχο να ενισχύσουμε παραπέρα τους πολιτικούς δεσμούς με το Κόμμα».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα Παρασκευή στη 1 μ.μ. θα συναντηθεί με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους μελών διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητικούς συλλόγους του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου).

-- Επίσης σήμερα Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 7 μ.μ., θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ανθρωπόμορφες Ρωγμές», στην οποία εκθέτουν έργα τους ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς, ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου και ο εικαστικός Γιάννης Κλεφτογιάννης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Chili Art Gallery στο Θησείο (Δημοφώντος 13 - 15).

-- Τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη στις 8 μ.μ., θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΣ της ΚΝΕ για όλους και όλες όσοι συνέβαλαν με την τέχνη τους στην επιτυχία του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ