ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2024
Σελ. /40
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ξεσηκωμός ενάντια στο ιμπεριαλιστικό μακελειό - Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο!
  • Διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και πικετοφορίες σε όλη τη χώρα το Σάββατο 5/10 και τις επόμενες μέρες
  • Αθήνα, 12 μ. Ομόνοια. Πειραιάς, 12 μ. Δημοτικό Θέατρο. Και σε πολλούς ακόμα δήμους της Αττικής

Διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πικετοφορίες διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε μια σειρά πόλεις, ενάντια στο μακέλεμα των λαών στη Μέση Ανατολή και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Καλούν σε ενίσχυση της πάλης ώστε εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, όπου είναι «στο στόμα του λύκου», στο πλαίσιο της επιχείρησης «Aspides» της ΕΕ. Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Για να ξαναπάρει μεταξύ άλλων μαχητική απάντηση η κυβέρνηση της ΝΔ, που παίζει τον ρόλο του συνηγόρου των ισραηλινών εγκλημάτων, συμμετέχοντας ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στήριξης του Ισραήλ, που οδηγούν τον λαό και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Να σταλεί μήνυμα ότι δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών και τώρα των εδαφών στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου με τις χερσαίες επιχειρήσεις, βυθίζοντας στο αίμα και στην οδύνη τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Να φτάσει παντού το μήνυμα ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, ότι δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν «κρέας στα κανόνια» των ιμπεριαλιστών και ότι μπορούν να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί το Σάββατο 5 Οκτώβρη σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις που θα γίνουν σε:

Αθήνα: 12 μ. στην Ομόνοια

Πειραιά: 12 μ. στο Δημοτικό Θέατρο

Περιστέρι: 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου

Ιλιον: 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Καλλιθέα: 12 μ. στην πλατεία Κύπρου

Νέα Ιωνία: 12 μ. στην πλατεία Σημηριώτη

Χαλάνδρι: 12 μ. στην πλατεία Χαλανδρίου

Ελευσίνα: 6 μ.μ. στην πλατεία Ευμολπιδών

Σε άλλες πόλεις

Το Σάββατο 5 Οκτώβρη

- Στην Κέρκυρα στις 11 π.μ. στην Ανουντσιάτα.

- Στην Ηγουμενίτσα στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

- Στην Πρέβεζα στις 12 μ. στη Θεοφάνειο.

- Στη Χαλκίδα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δικαστηρίου (Αβάντων).

- Στη Λαμία στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου.

- Στις Σέρρες στις 12 μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

- Επίσης θα γίνουν περιοδείες στις κεντρικές πλατείες Κομοτηνής, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 6 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στο Πάρκο Ακαδημίας.

Στη Βέροια την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο πόδι ενάντια στον πόλεμο σωματεία και φορείς

Από την κινητοποίηση της περασμένης Δευτέρας στην Ανδραβίδα
Από την κινητοποίηση της περασμένης Δευτέρας στην Ανδραβίδα
Συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό και τον Λιβανέζικο λαό, καταδίκης της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή οργανώνουν σωματεία και φορείς σε μια σειρά από περιοχές.

Στη Δυτική Ελλάδα τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν να καταδικαστεί το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ, με τα νέα εγκλήματα που διαπράττει σε βάρος των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, έχοντας τις πλάτες των συμμάχων του (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ) όπως και της ελληνικής κυβέρνησης. Καλούν να εκφραστεί αλληλεγγύη στους πληττόμενους λαούς, να απεμπλακεί άμεσα η Ελλάδα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να επιστρέψουν άμεσα η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και κάθε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που βρίσκεται εκτός συνόρων.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, μετά και την κινητοποίηση της περασμένης Δευτέρας στην Ανδραβίδα, ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση «Ramstein Flag 2024», όπως και με τις μαχητικές δράσεις ενημέρωσης των προηγούμενων ημερών στον λαό της περιοχής, προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα τους, με τα συλλαλητήρια το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην Πάτρα (πλατεία Τριών Συμμάχων) και στην Αμαλιάδα (πλατεία Αγ. Αθανασίου), καλώντας να μη μείνει κανείς ανενεργός απέναντι στις εξελίξεις.

Τα καλέσματα των ΕΚ και των Επιτροπών Ειρήνης έχουν βρει ανταπόκριση και σε άλλες περιοχές: Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου προχωρά σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο Παπαστράτου. Αντίστοιχα συλλαλητήρια, την ίδια μέρα, διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου στις 7.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του, και Κεφαλονιάς - Ιθάκης στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Στην Κρήτη

Συναγερμό σημαίνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Κρήτη μπροστά στην κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και καλούν τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο μακέλεμα των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν:

Στο Ηράκλειο: Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στον Αγιο Νικόλαο: Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στο Ρέθυμνο: Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο δημαρχείο.

Στα Χανιά: Την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε άλλες περιοχές

Κινητοποιήσεις και δραστηριότητες προγραμματίζονται επίσης σε μια σειρά από περιοχές:

-- Στην Αρτα σε διήμερο δράσης για την αλληλεγγύη στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης προχωρά το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Το Σάββατο 5/10 στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις εξελίξεις, ενώ την Κυριακή 6/10 στις 11 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο θα ξεκινήσει συμβολική κινητοποίηση.

-- Στη Λάρισα, τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία από το πάρκο του Αλκαζάρ.

-- Στην Κοζάνη, το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, από την Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης.

-- Στην Ξάνθη, το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία, από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

Εκλεισε νωρίτερα η ύλη του «Ριζοσπάστη»

Για τις ανάγκες της ένθεσης, λόγω της πανεξόρμησης με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, η ύλη της εφημερίδας μας έκλεισε την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ύλης θέματα που «έτρεχαν» εκείνη την ώρα. Θα επανέλθουμε σε αυτά στο φύλλο της Τρίτης.

Σε εκδήλωση της ΚΝΕ για την επιτυχία του Φεστιβάλ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη στις 8 μ.μ. θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΣ της ΚΝΕ για όλους και όλες όσοι συνέβαλαν με την τέχνη τους στην επιτυχία του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό και η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.

Το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ στο YouTube

«Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός», το ντοκιμαντέρ για την 50ή επέτειο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», θα είναι διαθέσιμο από την Κυριακή 6 Οκτώβρη στις 18.00 στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ