ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Πέρασαν 8 χρόνια που μας άφησες τόσο νωρίς αλλά ποτέ δεν θα πάψεις να υπάρχεις στις αναμνήσεις μας αλλά και στη ζωή γιατί ήσουν ο ανιδιοτελής άνθρωπός μας που μας καθοδηγούσες στα εύκολα και στα δύσκολα βιώματα της ζωής μας.

Ο σύζυγος και τα παιδιά προσφέρουμε στο ΚΚΕ 40 ευρώ στη μνήμη της ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ, μιας από τις πιο μαχητικές γυναίκες που είχαν αγάπη για τη ζωή.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ, που έχασε τη ζωή του στη μεγάλη 48ωρη πανεργατική απεργία ενάντια στα μέτρα λιτότητας στις 20 Οκτώβρη 2011, μετά από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ από παρακρατικούς μηχανισμούς και κουκουλοφόρους, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

***

ΦΩΤΟ

Εξι μήνες πριν, στις 19/4/24, «έφυγε» από κοντά μας το πολυαγαπημένο μας εγγονάκι ΣΤΕΦΑΝΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Γρηγορούσας Χαϊδαρίου.

Ο παππούς Στάθης και η γιαγιά Ελευθερία Καραμποΐκη

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Οκτώβρη κλείνει 5 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΤΗΣ. Στη μνήμη του η συντρόφισσα Ντίνα προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ (καλύτερος άνθρωπος), που «έφυγε» στις 28/05/2024 μετά από μάχη δύο ετών που έδωσε μετά από εγκεφαλικό, με στήριξη συγγενών και φίλων, προσφέρω 50 ευρώ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟ Λιβαδειάς, στο κόμμα της, το ΚΚΕ, που αταλάντευτα τίμησε παρά τα προβλήματα υγείας (κίνησης), με πορείες, με βροχές, με διάβασμα πάμπολλων βιβλίων (ΔΣΕ, Εθνική Αντίσταση). Αρκετά χρόνια πριν γνωριστούμε ήταν πρόεδρος της ΔΑΚΕ στους δικαστικούς υπαλλήλους. Με συγκεντρώσεις στο σπίτι αρκετές φορές για να συζητήσουμε τα προβλήματα της τάξης μας. Ευχαριστούμε την Οργάνωση Ανω Καισαριανής του ΚΚΕ. Θα σε έχουμε μαζί μας στις πορείες.

Ο άντρας σου, Ηρακλής Αϊβατζίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού της ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΑΣΗ, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, η συντρόφισσα Κατερίνα Κουντούρη προσφέρει 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Αργοστολίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μαίρη και Δάφνη Ξανθοπούλου

  • Στη μνήμη του ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΒΑΓΓΕΛΗ, συντρόφου και φίλου για 61 χρόνια, από τη Νεολαία Λαμπράκη, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας.

Γιώτης Ξανθόπουλος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΟΛΙΑ (αεροπόρου) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή του.

Λάκης - Εφη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος και η μνήμη πεισμώνει και μένει στα όμορφα και στα μεγάλα, σαν τις στιγμές που μοιραστήκαμε με την συντρόφισσα και φίλη ΔΑΡΕΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ. Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Υπ. Οικονομικών.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ
Β. Χ.

***

ΦΩΤΟ

Με αφορμή τους 6 μήνες από την απώλεια της πολυαγαπημένης μας ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΦΛΥΤΖΑΝΗ, που σε όλη της τη ζωή πορεύτηκε δίπλα στο κόμμα της το ΚΚΕ, η ΚΟΒ Φούρνων προσφέρει 100 ευρώ στη μνήμη της.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συναδέλφου και στελέχους του Συλλόγου μας ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΖΑΡΑΚΗ, που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών προσφέρει, αντί για στεφάνι, στο Ιδρυμα «Το Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, αδερφού, πατέρα και παππού ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΥΣΙΑΔΗ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας την Κυριακή 6/10/2024, προσφέρουμε στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου, 250 ευρώ.

Η σύζυγος Φανή, τα παιδιά και εγγόνια του, η αδερφή του Σταυρούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφου και συντρόφισσας ΚΑΤΙΑΣ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ, ιδρυτικού μέλους της ΕΙΝΑΠ, που «έφυγε» στις 14 Οκτώβρη 2016, προσφέρουμε 100 ευρώ για τις ανάγκες του Κόμματος.

Ο άνδρας της Διονύσης Γρηγοράτος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΦΤΑΚΑ, από την Αιανή Κοζάνης, ο οποίος σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και υπερασπίστηκε το Κόμμα σε δύσκολες στιγμές, καθώς και της συζύγου του ΕΛΕΝΗΣ ΦΤΑΚΑ, ο γιος τους Βαγγέλης προσφέρει στο ΚΚΕ 150 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Ο μπαρμπα - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι στις 12 Οκτώβρη 2024, μέρα της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς. Τιμή γι' αυτόν, που αμούστακο παιδί έλαβε μέρος μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό στη Μάχη της Ηλεκτρικής, για να μη βυθιστεί στο σκοτάδι όλη η Αττική από τους κατακτητές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ
Νεαρός στρατιώτης, έκανε τη θητεία του στη Μακρόνησο, όπου αλύγιστα και αγόγγυστα πέρασε όλες τις κακουχίες που του επιφύλασσε το τότε αστικό κράτος.

Το βράδυ της 21ης Απρίλη του 1967, συνελήφθη μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών. Αφέθηκε ελεύθερος μετά, αφού δεν βρήκαν αρκετά στοιχεία, ώστε να οδηγηθεί σε τόπο εξορίας.

Δούλεψε σκληρά, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια, πορεύτηκε σταθερά και αταλάντευτα μέχρι το τέλος της ζωής του δίπλα στο ΚΚΕ.

Αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του. «Εφυγε» πλήρης ημερών και στη μνήμη του, αντί στεφάνου, οι γιοι του Κουσουρής Κωνσταντίνος, Γιώργος και Αγησίλαος προσφέρουν στο Κόμμα 300 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εργατών Δήμων Κορυδαλλού - Νίκαιας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΝΗ, που «έφυγε» πρόωρα πριν από 4 χρόνια, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Αλεξάνδρα

***

Τιμώντας τα 80 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά, και στη μνήμη των συντρόφων και αγωνιστών της περιοχής του Παγκρατίου, που έδρασαν όπως και άλλοι χιλιάδες ηρωικοί αγωνιστές την περίοδο της Κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, ΚΑΛΟΥΔΗ ΑΘΗΝΑΣ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗ, ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, ΧΑΣΙΩΤΗ ΘΑΝΑΣΗ και ΣΕΡΒΕΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ (μαχητής ΕΛΑΣ Ηπείρου), η ΚΟΒ Παγκρατίου προσφέρει μέσω ΤΟ Α' Αθήνας 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19 Οκτώβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στα Ιμερα Κοζάνης το 1927 από γονείς πρόσφυγες.

ΑΘΗΝΑ ΖΥΜΑΡΗ
ΑΘΗΝΑ ΖΥΜΑΡΗ
Το φθινόπωρο του 1943, σε ηλικία 16 ετών, βγήκε στο βουνό και πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ τον καταχτητή, πολεμώντας παράλληλα, μέσα από τις γραμμές του Κόμματος, για έναν ανθρώπινο και δίκαιο κόσμο. Σε ηλικία 18 ετών, μετά την παράδοση των όπλων, τον συνέλαβαν και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης. Πέρασε μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Αίγινας, την εξορία της Γυάρου, με το κεφάλι ψηλά, πιστός στα ιδανικά και στις αξίες του Κόμματος. Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Τρικάλων το 1964.

Εζησε και έκανε την οικογένειά του στη Βέροια, δίνοντας όλες τις κοινωνικές και πολιτικές μάχες μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, έχοντας συμπληρώσει, μέχρι τον θάνατό του, 70 χρόνια μέλος του. Στη μνήμη του η σύζυγός του και τα παιδιά του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ανατ. Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Σύντροφοι από τις ΤΟ Καλλιθέας και Ροδόπης του ΚΚΕ, που συμμετείχαμε σε 3ήμερο οδοιπορικό στα χνάρια του ΔΣΕ στην περιοχή της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 250 ευρώ μέσω της ΤΟ Ροδόπης στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΘΗΝΑΣ ΖΥΜΑΡΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Η μνήμη των συντρόφων που πάλεψαν όλη τους τη ζωή για τα ιδανικά του ΚΚΕ, όπως και η ίδια, μας συντροφεύει στον καθημερινό αγώνα.

***

Ο Γαλιατσάτος Χρυσόστομος του Μιχάλη, από τα Ομαλά Κεφαλονιάς, στη μνήμη των γονιών του και όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ, ως πρώτη δόση, μέσω της ΚΟΒ Αργοστολίου.

***

ΦΩΤΟ 4

Στα 80χρονα από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί κατακτητές, ενόψει της Οικονομικής μας Εξόρμησης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, 300 ευρώ στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΚΡΗ, πρότυπου αγωνιστή, του θείου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, διανοητή - κομμουνιστή που έβλεπε μπροστά, και στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΥ και ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ, που υπήρξαν μικρές «βιδίτσες» στο μεγάλο μας οικοδόμημα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
Α. Σ.

ΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
ΚΑΤΙΑ ΤΣΟΛΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΤΗΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΤΗΣ
ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ
ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΝΗ
ΠΟΠΗ ΦΛΥΤΖΑΝΗ
ΠΟΠΗ ΦΛΥΤΖΑΝΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΣΗΣ
ΔΑΡΕΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
ΔΑΡΕΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
ΕΛΕΝΗ ΦΤΑΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΦΤΑΚΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΤΑΚΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΤΑΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ
Προσφορά

Ο Ευάγγελος Γιαννέας προσφέρει 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου (δεύτερη δόση) τιμώντας τη μνήμη των κομμουνιστών που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία των λαών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ