ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδειασε η Αθήνα

Μπόρα ήταν και πέρασε η χτεσινή καλοκαιρινή νεροποντή, που δημιούργησε κάποια προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας και η καλοκαιρία επανέρχεται σε όλη τη χώρα. Ετσι με κάθε μεταφορικό μέσο εγκατέλειψαν την Αθήνα οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού, αλλά και οι εκδρομείς ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Από την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας 130.000 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών 100.000 οχήματα.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα λιμάνια, παρά τις ματαιώσεις δρομολογίων. Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη. Σε 178 τροχαία που σημειώθηκαν, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 243 τραυματίστηκαν.

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Εκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση της άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, έχει λάβει η Τροχαία Αττικής.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, την Τρίτη, από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ, θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το Δαφνί μέχρι και τα διόδια της Ελευσίνας. Το ίδιο και την Τετάρτη 15 Αυγούστου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 12.00 το βράδυ. Επίσης, την Τρίτη, από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, θα παραχωρηθεί επιπλέον λωρίδα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας προς Κόρινθο, από το 46ο χλμ. έως το 53ο χλμ. και το Δεκαπενταύγουστο, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ. Παράλληλα, τροχονόμοι θα διευκολύνουν τους οδηγούς με παρεμβάσεις στους βασικούς οδικούς κόμβους Δαφνίου, Διυλιστηρίων και Μαγούλας.

Στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, την Τρίτη, θα παραχωρηθεί επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Λαμία, από τις 3.00 το μεσημέρι έως και τις 9.00 το βράδυ στο ύψος της Μαλακάσας, από το 35ο μέχρι και το 38ο χλμ. και το Δεκαπενταύγουστο, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τις 4.00 το απόγευμα μέχρι τις 12.00 το βράδυ. Παρεμβάσεις θα κάνουν οι τροχονόμοι στους βασικούς οδικούς κόμβους Απομάχων, Νέας Κηφισιάς και στις γέφυρες Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου.

Ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο, θα υπάρξει μονοδρόμηση της γέφυρας στο Σταυρό της Αγ. Παρασκευής, όπως επίσης παραχώρηση επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου (από τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βάρης έως την οδό Καλύμνου), αλλά και στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, από τη διασταύρωσή της με την οδό Κ. Βάρναλη μέχρι και το Πορθμείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας επιτρέπεται η είσοδος και η κίνηση μόνο των ΙΧ επιβατηγών και οχημάτων άμεσης ανάγκης, όπως ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Απεργούν οι συμβασιούχοι στους δήμους

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Πέμπτη και Παρασκευή, 16 και 17 Αυγούστου αντίστοιχα, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι σε μια σειρά από χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου.

Την απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (η πλειοψηφία των μελών της εργάζονται στο δήμο Αθηναίων), με τα παρακάτω αιτήματα: Αμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2001. Εξίσωση της αμοιβής των μονίμων με τους ημερομίσθιους και καταβολή του πριμ παραγωγικότητας. Επαναχορήγηση του ποσού ειδικής απασχόλησης. Αύξηση της εφάπαξ συνταξιοδότησης. Τακτοποίηση των συμβασιούχων και υπαγωγή όλων των εργαζομένων στα νεκροταφεία και στο πράσινο, στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Νεκρός ορειβάτης στον Ολυμπο

Εχασε τη ζωή του στη διάρκεια ανάβασης στις πλαγιές του Ολύμπου ο 54χρονος Γιάννης Χασιώτης, πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης. Το δυστύχημα έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ο 54χρονος και άλλοι συνοδοιπόροι του βρίσκονταν στη θέση Λούκι του Μύτικα, σε ύψος 2.800 μέτρων. Ο άτυχος ορειβάτης έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε χαράδρα δέκα μέτρων, ενώ μια ογκώδης πέτρα που έπεσε από κατολίσθηση τον χτύπησε στο στήθος. Μία από τις πέτρες όμως από την κατολίσθηση χτύπησε και τον 56χρονο ορειβάτη Χαρ. Δεληδημητρίου, που ακολουθούσε στην ανάβαση και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μέλη της 15μελούς αποστολής, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γ. Χασιώτης, ειδοποίησαν τις αρχές και άρχισε αμέσως η επιχείρηση διάσωσης του τραυματία και η μεταφορά του άτυχου 54χρονου.

Επίσης ένας 19χρονος ορειβάτης σκοτώθηκε το Σάββατο πέφτοντας σε χαράδρα 100 μέτρων στη Σαμοθράκη. Πρόκειται για τον σπουδαστή Ιωάννη Γκέρλοβα από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όταν βρισκόταν στη θέση Βάθρες Φονιά επιχειρώντας να αναρριχηθεί σε ψηλότερο σημείο, παραπάτησε και έπεσε στο κενό. Να σημειωθεί ότι το έδαφος στην περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατο και κρημνώδες.

Για το Δημαρχείο Καματερού

Με επιστολή προς την εφημερίδα μας ο πρόεδρος της εταιρίας «Στάθης Κοκκίνης Τεχνολογία 2020 ΑΕ», αναφερόμενος σε καταγγελίες δημοτικών συμβούλων του Καματερού που δημοσιεύτηκαν στις 28 Ιούλη, διαψεύδει ότι μεθοδεύτηκε η ανάθεση του έργου «μελέτη - κατασκευή κατ' αποκοπή» του νέου Δημαρχείου, στην εταιρία του. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν καταγγείλει ότι η αρχική μελέτη της εταιρίας «Κοκκίνη» είχε απορριφθεί ως μη πληρούσα το σύνολο της απαιτούμενης βαθμολογίας. Στο σημείο αυτό σημειώνει: «Η εταιρία μου τηρώντας όλες τις νόμιμες διατάξεις και ασκώντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα μέσα προς την υπεράσπιση των συμφερόντων της προσέφυγε κατά της εν λόγω απόφασης, ασκώντας αίτηση αντιρρήσεως ενώπιον της Δημαρχιακής Επιτροπής. Η Δημαρχιακή Επιτροπή έκανε μερικώς δεκτή την ανωτέρω αίτηση αναγνωρίζοντας στην εταιρία μου το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού».

Αναφορικά με τις καταγγελίες δημοτικού συμβούλου στο δημοσίευμα ότι η Δημαρχιακή Επιτροπή παρέπεμψε τους φακέλους της εταιρίας μόνο στον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Π. Καρύδη, με τον οποίο ο δήμαρχος διατηρεί προσωπική φιλία, ο Στ. Κοκκίνης απαντά: «Η απόφαση (για συμμετοχή στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού) στηρίχτηκε και στην εισήγηση Επιτροπής του ΕΜΠ, η οποία απαρτιζόταν από τους Π. Καρύδη, Α. Κανάραχο και Φ. Γουλιέλμο... επομένως ο ισχυρισμός του δημοτικού συμβούλου Σ. Τσουτσάνη, ότι ο φάκελος της εταιρίας μου παρεπέμφθη προς αξιολόγηση μόνο στον Π. Καρύδη, είναι, σύμφωνα με τα παραπάνω, αβάσιμος».

Τέλος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού στην οποία μειοδότησε η εταιρία του, ο Στ. Κοκκίνης τονίζει στην επιστολή του: «Η Επιτροπή Εισήγησης για Ανάθεση προχώρησε στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των εταιριών ΤΕΓΕΑ ΑΕ και ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 ΑΕ, από τις οποίες προέκυψε ότι η εταιρία μου μειοδότησε υποβάλλοντας προσφορά της τάξεως των 665.280.000 δραχμών, πλέον ΦΠΑ, η οποία ήταν λιγότερη κατά 120.547.059 δραχμές από την προσφορά της εταιρίας ΤΕΓΕΑ ΑΕ, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 785.827.059 δραχμών πλέον ΦΠΑ».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 2072

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ανωγείου - Πρέβεζας

Διακηρύττει ότι:

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2001, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 - 13.00 θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Ανωγείου (22ας Οκτωβρίου 1912 Γοργόμυλος) δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός (ανοικτή δημοπρασία) με το σύστημα προσφοράς ΔΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΩΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ για την ανάδειξη μειοδότη κατασκευής του έργου «Αγροτική Οδοποιία», προϋπολογισμού 12.000.001 δραχμών μαζί με το ΦΠΑ, με πίστωση για το έτος 2001 δρχ. 10.000.000. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ΣΑΤΑ 2001.

Ο διαγωνισμός και η κατασκευή του έργου διέπεται από τις διατάξεις των Ν. 1418/84 και 2576/98 και αυτές των ΠΔ 609/85 όπως ισχύουν σήμερα, των ΠΔ 171/87 και ΠΔ 410/95 για τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα καθώς και το ΠΔ 23/93 «Εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με τις οδηγίες της ΕΟΚ».

Δεκτές στο διαγωνισμό γίνονται Τεχνικές Επιχειρήσεις γραμμένες στο ΜΕΕΠ Α' τάξεως και άνω για έργα οδοποιίας.

Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται σε ποσοστό 2% των δημοπρατούμενων εργασιών, δηλαδή 203.390 δραχμές.

Η εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς το δήμαρχο και παρέχεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ΠΔ 609/85.

Πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι στα Γραφεία του Δήμου Ανωγείου (Εδρα Γοργόμυλος - Τηλ. 0683-81433) και στα Γραφεία της ΤΥΔΚ Ν. Πρέβεζας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος θα επαναληφθεί στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη 2001 στον ίδιο τόπο και ώρα.

Τα έξοδα για τη δημοσίευση της περίληψης της διακήρυξης, τόσο της αρχικής όσο και τυχόν επαναλήψεών της, βαρύνουν τον ανάδοχο του έργου.

Γοργόμυλος 13/8/2001

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Στις 17-8-2001 ημέρα Παρασκευή θα τελέσουμε ετήσιο μνημόσυνο του

ΚΡΟΙΣΟΥ ΠΕΡΣΗ

Στο Νεκροταφείο Ν. Σμύρνης και ώρα 10 π.μ. θα μαζευτεί η οικογένειά του και όσοι φίλοι του στον τάφο του αξέχαστου και πολυαγαπημένου Κροίσου.

Η σύζυγος: Δέσποινα. Τα παιδιά: Σίσυ και Γιώργος. Τα εγγόνια: Κροίσος και Ορέστης.

ΚΗΔΕΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά

ΑΓΑΘΗ ΓΚΙΟΥΖΕΝΗ

Ετών 92

Κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 14/8/2001 και ώρα 10.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Περιστερίου.

Ο υιός: Βασίλειος. Οι εγγονοί: Ευάγγελος, Μιχάλης

Εκδήλωση για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Ο Δήμος Νικαίας και οι Τοπικές Αντιστασιακές Οργανώσεις, διοργανώνουν στις 17 και 19-8-01, διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων μνήμης, για να τιμήσουν τους εκτελεσμένους πατριώτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στο Μπλόκο της Κοκκινιάς τον Αύγουστο του 1944.

- Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Παρασκευή 17-8-01 στις 6 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών σε διάφορα σημεία της πόλης. Κυριακή 10 π.μ. συγκέντρωση στο χώρο του Ηρώου για να τελεστεί η επετειακή εκδήλωση. Το βράδυ στις 9.00 στο χώρο της Μάντρας, θα πραγματοποιηθεί Μουσική και Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ