Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν επίσης στον Δημήτρη Κουτσούμπα τα μέλη του Συλλόγου «Ελληνικοί Χοροί Παραδοσιακή Φλόγα», τα οποία χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αντάλλαξε δώρα με τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ανταμώσαμε για ακόμη μία χρονιά. Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Το 2025 να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην περιοχή, ενάντια στην ακρίβεια, στους άδικους φόρους, στους πλειστηριασμούς, στη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, για καλύτερους μισθούς, για καλύτερες συντάξεις, για κοινωνικές παροχές στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό.
Θα προϋπαντήσουμε το 2025 με νέους αγώνες και με μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΚΚΕ, να γίνει πραγματικά ο λαός μας κυρίαρχος στον τόπο του, να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να έχει και κατακτήσεις μέσα από τους αγώνες του. Κυρίως όμως να αμφισβητήσει αυτήν την πολιτική που τον πάει από το κακό στο χειρότερο και φέρνει συνεχώς νέα αδιέξοδα και βάσανα. Και ο ίδιος να οδηγήσει τη χώρα, έχοντας το τιμόνι της εξουσίας, σε ριζικές αλλαγές για ένα ευτυχισμένο σήμερα και αύριο, το δικό μας, των παιδιών μας, των εγγονιών μας, όλου του ελληνικού λαού, κυρίως της νεολαίας.
Ευχές για καλή χρονιά εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής, Μάκης Κιάμος, και προσέφερε στον ΓΓ ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, μια έκδοση με τα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου και μία έκδοση για τους Σουλιώτες στο Σέλτσο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας, Δημήτρης Κανακόπουλος, προσέφερε ένα άλμπουμ με καλλιτεχνικές φωτογραφίες της Ηπείρου και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, όπως παλαιωμένο κρασί, από γηγενείς ποικιλίες της Ηπείρου, το Βλάχικο και το Μπεκιάρι.
Ο Δ. Κουτσούμπας τούς προσέφερε εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», το συλλεκτικό γλυπτό «Δέντρα του Γράμμου», ατζέντα και ημερολόγιο του ΚΚΕ και στη συνέχεια οι παραβρισκόμενοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, που έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Ζιάκας (κλαρίνο), Κώστας Βουρεκάς (λαούτο) και Μαρίνα Τζάκου (ντέφι).
Αμέσως μετά τα κάλαντα έψαλαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μέλη του Συλλόγου «Ελληνικοί χοροί Παραδοσιακή Φλόγα» και ανταλλάχθηκαν ευχές και δώρα μέσα σε ζεστό κλίμα.
Ακολούθησαν χοροί με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, να σέρνουν τον χορό, με τον μικρό χορευτή Δημήτρη να αποσπά το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων για τη χορευτική του δεινότητα.
Πληθαίνουν οι Τομεακές Οργανώσεις και οι ΚΟΒ που υπερκαλύπτουν τα πλάνα τους
Η πρώτη Οργάνωση Περιοχής που υπερκάλυψε το πλάνο της είναι η ΚΟ Εξωτερικού με 104,39%. Αυτό βέβαια δεν της εξασφαλίζει και την πρωτιά, αφού σε κοντινή απόσταση ακολουθούν οι διώκτες της. Στη 2η θέση έχει ανέβει η ΚΟ Ηπείρου με 97,66%, που συνεχίζει με την αυξημένη ταχύτητα των τελευταίων βδομάδων και καλύπτοντας ακόμα 10% του πλάνου της. Στην πρώτη τριάδα παραμένει η ΚΟ Κρήτης με 95,29%, που σίγουρα δεν θα αφήσει αναπάντητο το ότι έχασε τη θέση του συνοδηγού στην κούρσα. Ετοιμη για την υπερκάλυψη με μια καλή δρασκελιά είναι και η ΚΟ Αττικής που ακολουθεί με 89,51%. Την πεντάδα συμπληρώνει η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 85,05% συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία στον πίνακα. Σε μικρή απόσταση έπεται η γειτόνισσα ΚΟ Θεσσαλίας με 84,39%. Πλάι πλάι έρχονται η ΚΟ Πελοποννήσου με 80,16% και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 80,09%, ενώ και αυτές τις χωρίζει λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα από την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας που ακολουθεί με 79,64%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Αιγαίου με 78,81%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 77,19% και Δυτικής Ελλάδας με 75,36%.
Σημειώνεται ότι ισχύουν οι εορταστικές προσφορές της «Σύγχρονης Εποχής».
Στο πλαίσιο της έκθεσης, σήμερα στις 7 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης «Προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΣΕ (1965) - Μολότοφ Β. Μ.». Την παρουσίαση θα κάνει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Με σύνθημα «Η γνώση είναι δύναμη» συνεχίζουν τη λειτουργία τους οι εκθέσεις βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» από τις Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας του ΚΚΕ.
Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων και το πρόγραμμα λειτουργίας τους έχει ως εξής:
Συνεχίζεται από σήμερα μέχρι τις 5 Γενάρη (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) στην Καλαμάτα η λειτουργία της έκθεσης βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» για μικρούς και μεγάλους, στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας» (Κουτσομητοπούλου 13).