Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή της σχολής, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και εκπροσώπους από τον Σύλλογο Σπουδαστών. Εκπαιδευτικοί και σπουδαστές έθεσαν ζητήματα και αιτήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αιτήματα όπως η αναγνώριση του πτυχίου ως ισάξιου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτημα που εμποδίζει τους σπουδαστές στη συνέχιση των σπουδών τους σε δημόσια πανεπιστήμια. Οι σπουδαστές έθεσαν το θέμα της σίτισης που δεν υπάρχει, ενώ τέθηκε και το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς καλύπτεται μόνο το 1/3 και αυτό κατά βάση από ωρομίσθιους καθηγητές.
«Τα αιτήματα αυτά και πολλά ακόμα πρέπει να μπουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεων, όπως είναι το μεγάλο ζήτημα του περιεχομένου των σπουδών και πώς αυτό καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του επαγγέλματος με βάση και τις νέες τεχνολογίες, που αφορά και την ανάγκη σύγχρονων υποδομών και μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού», τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, «αιτήματα που το ΚΚΕ πάντα με κάθε μέσο στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει».
Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφτηκε εργαστήρια και τμήματα της σχολής, συνομίλησε με τους σπουδαστές, που με τη σειρά τους εξέφρασαν τις δικές τους αγωνίες για την κατάσταση στον κλάδο και τα εργασιακά δικαιώματα. Από τη μεριά του ανέφερε πως οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους κλάδους εργασίας, με τις Συλλογικές Συμβάσεις να είναι μια ισχνή μειοψηφία, τη μη υπογραφή ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία για πάνω από 10 χρόνια και όλα αυτά που προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια κυρίως στη νεολαία, είναι η ίδια στρατηγική στόχευση που χτυπάει και την Εκπαίδευση, παρά τα ευχολόγια της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών ενώσεων για μέτρα για να γίνει «ελκυστικό ξανά το επάγγελμα του ναυτικού».
Τέλος, στη συζήτηση ανέφερε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους τους εργαζόμενους για τις εστίες πολέμου και την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, με τους εργαζόμενους στα καράβια να βρίσκονται πολλές φορές προ των πυλών σε αυτές τις περιοχές που μάλιστα δεν χαρακτηρίζονται εμπόλεμες ζώνες, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των ναυτεργατικών σωματείων και του ΚΚΕ.
Στις 26 Γενάρη στη Μονή Τσίγκου (Πετρουλιάνικα) Λακωνίας
Στο Μοναστήρι Τσίγκου (Πετρουλιάνικα) Λακωνίας, το 1946, συμμορία από Χίτες της Λακωνίας μπλόκαραν τον τόπο που ζούσε η οικογένεια των αγωνιστών Πέτρουλα, με σκοπό να τους αφανίσουν. Λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους, δολοφόνησαν ομαδικά τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Πέτρουλα. Γυναίκες (ακόμα και έγκυος που της έβγαλαν το παιδί από την κοιλιά), παιδιά, άρρωστοι, ηλικιωμένοι, έπεσαν θύματα φοβερής αγριότητας. Στον χώρο υπάρχει μνημείο που διαμόρφωσε η Δήμητρα Πέτρουλα, μόνη επιζήσασα από αυτήν τη φρικιαστική επίθεση, η οποία έχει εξιστορήσει τα όσα έζησε στο βιβλίο «Πού 'ναι η μάνα σου, μωρή;», που κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή».
Τιμάμε όσους εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, κατέθεσαν ολόκληρη τη ζωή τους στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε την πάλη για να δικαιωθεί η θυσία τους, για να νικήσει στο τέλος ο λαός.
Αναχώρηση πούλμαν για την εκδήλωση από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ:
Από Αθήνα: 08.00 Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο (6972.179.898)
Από Καλαμάτα: 09.30 Πλατεία Οθωνος (6945.044.212)
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
- 11.45 Μονή Τσίγκου. Κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο και χαιρετισμός από την Δήμητρα Πέτρουλα.
- 12.30 Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης. Εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου. Θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα.
Κατά τη συνάντηση τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΣΠΕΕΦ ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή της Φθιώτιδας. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξη και τη βοήθεια που θα παράσχει ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα μέλη των οικογενειών τους.
Οι Κομματικές Οργανώσεις «Ριζοσπάστη» - «902.gr» και ΜΜΕ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιούν λαϊκό γλέντι με καλό φαΐ, κρασί και ζωντανή μουσική το Σάββατο 18 Γενάρη στις 8 μ.μ., στη Στέγη Πολιτισμού του δήμου Χαϊδαρίου (πρώην ΝΕΛΕ, Κολοκοτρώνη 36, Χαϊδάρι, 300 μ. από τον σταθμό του Μετρό «Αγία Μαρίνα»).
Σάββατο 18 Γενάρη
Κυριακή 19 Γενάρη