Ανάρτηση της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου
«Ολοι εμείς, η οικογένεια του Θάνου, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν για τη μεγαλειώδη εκδήλωση που διοργανώσαμε μαζί με το ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πλημμύρισαν το Στάδιο και παρακολούθησαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό τη συναυλία.
Μια ακόμα απόδειξη πως η μουσική του Θάνου θα ταξιδεύει πάντα μαζί με τον κόσμο που τον αγαπάει, θα μας εμψυχώνει και θα μας φωνάζει πως τα τραγούδια του είναι για να θυμόμαστε και να ονειρευόμαστε παρέα. Να μας θυμίζουν ποιοι είμαστε. Να μας θυμίζουν πως είμαστε πολλοί που δεν θα κάνουμε πιστώσεις στις αγκαλιές αλλά και στους αγώνες. Να ονειρευόμαστε μια άλλη, πιο δίκαιη κοινωνία και να πιστέψουμε πως για να φτάσουμε εκεί μπορεί να χρειαστεί να βγάλουμε τη γλώσσα μας ακόμα και στα άστρα. Και στις σκοτεινές μέρες που ζούμε, αλήθεια, αυτό είναι πολύτιμο».
Στις συναντήσεις με τους διοικητές των στρατοπέδων ο Νίκος Εξαρχος αναφέρθηκε στις εξελίξεις, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς. Ιδιαίτερα στάθηκε στη νέα δομή των στρατιωτικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Τόνισε ότι η νέα δομή, η οποία εκτός των άλλων προβλέπει το κλείσιμο διάφορων στρατοπέδων και ειδικότερα του 628 ΤΠΖ στο Φιλιάτι, «κουμπώνει» με τους επιθετικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
Επεσήμανε πως με αυτούς τους σχεδιασμούς συμφωνούν και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, για αυτό και οι αντιδράσεις τους απέναντι στο κλείσιμο του 628 ΤΠΖ στο Φιλιάτι έχουν ως κύριο επιχείρημα ότι αποτελεί μια αντιαναπτυξιακή επιλογή που θα πλήξει τον δήμο Φιλιατών, ομολογώντας ωμά ότι βλέπουν τους στρατιώτες και τα στελέχη των ΕΔ ως κινούμενα «πορτοφόλια».
Υπογράμμισε ότι η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να εξυπηρετεί την άμυνα της χώρας και όχι τους επιθετικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ και παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλίζονται όλοι οι απαραίτητοι όροι ώστε τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας, Παιδείας, ψυχαγωγίας, όπως βέβαια και για το σύνολο του λαού μας.
Ανάγκες που συμπιέζονται, όπως ανέφερε, από την αύξηση των πολεμικών δαπανών οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όπως η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και άλλες αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Τους σχεδιασμούς αυτούς καλούνται να υπηρετήσουν τελικά οι Ενοπλες Δυνάμεις, αντί να είναι αφοσιωμένες στην υπεράσπιση της πατρίδας και των συνόρων της, επισήμανε.
Τέλος τονίστηκε πως το ΚΚΕ ήταν και θα είναι δίπλα στις ανάγκες των στρατευμένων και των στελεχών, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή, όπως έκανε πρόσφατα με τη διαμαρτυρία της Ενωσης Στρατιωτικών ΠΕ Ιωαννίνων στο «εντέλλεσθε» που δόθηκε από το Γ' Σώμα Στρατού για συμμετοχή στην ευρωατλαντική αποστολή σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη, καταθέτοντας αντίστοιχη ερώτηση και ζητώντας την ανάκληση της συγκεκριμένης διαταγής.
Διήμερη περιοδεία στα ΚΙΧΝΕ (Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας) της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στις 3 και 4 Φλεβάρη πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή.
Την πρώτη μέρα της περιοδείας το κλιμάκιο επισκέφτηκε διαδοχικά το 216 ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης και το 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμότειχου και τη δεύτερη μέρα το 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης.
Η αντιπροσωπεία του Κόμματος στις συναντήσεις με τους διευθυντές των πρωτοβάθμιων στρατιωτικών μονάδων Υγείας είχε εποικοδομητική συζήτηση και αντάλλαξε σκέψεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στα ΚΙΧΝΕ του Εβρου και Ξάνθης και γενικά τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας. Συζήτησαν τις επιπτώσεις στην υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.
Ο Γ. Δελής υπογράμμισε το ενδιαφέρον του Κόμματος για τα ζητήματα της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών και σημείωσε ότι εσκεμμένα και διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις υποβαθμίζονται και υπολειτουργούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία όπως και συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Επιπλέον, ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και ιδιαίτερα στον χώρο της Υγείας, όπως τα προβλήματα υποστελέχωσης των ΚΙΧΝΕ Διδυμότειχου και Ξάνθης και το κτιριακό πρόβλημα του ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης, και θα κάνει προσπάθεια να τα αναδείξει μέσα και έξω από τη Βουλή.
Οι ευθύνες της ΝΔ για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι προφανείς και αναμφισβήτητες. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτεται περί «στήριξης της ΝΔ στην ακροδεξιά», επικαλούμενος τον σύμβουλο του Τραμπ, Ιλον Μασκ και τους εκλεκτούς του, αργά θα λέγαμε το θυμήθηκε καθώς ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στηρίξει και μάλιστα τόσο με Ελληνοαμερικανικές Συμφωνίες για νέες βάσεις όσο και με ...μεγαλοστομίες, όχι κάποιο σύμβουλό του, αλλά τον ίδιο τον «διαβολικά καλό» Τραμπ.
Κύριες αρμοδιότητες της νέας επιτροπής είναι: «Να αντιμετωπίσει: Τις επιπτώσεις που έχουν οι πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες στη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες στην ΕΕ», «τις παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές και στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ξένων επενδύσεων, υβριδικές απειλές και επιθέσεις», που χρησιμοποιούνται με σκοπό «ξένη παρέμβαση και παραπληροφόρηση», τον ρόλο «των κακόβουλων κρατικών και μη παραγόντων», «συλλογικά αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων».
Ασπίδα των λαών είναι η πάλη τους για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και των ενώσεων που την υπηρετούν, για να μη σύρονται στα πολεμικά σφαγεία των ιμπεριαλιστών.
Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου βιβλιοπωλείου τους στην Πάτρα (Κανακάρη 159) πραγματοποιούν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» με εκδήλωση σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ.
Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται σήμερα στη Βουλή.
Θυμίζουμε ότι τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ψηφοφορία ο προτεινόμενος από τη ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, έλαβε 160 ψήφους, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης 34, η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Λούκα Κατσέλη 40 και ο προτεινόμενος από την Νίκη Κωνσταντίνος Κυριακού 14. Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 297 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 49 «παρών», ενώ στη δεύτερη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει και οι 300 βουλευτές και είχαν καταγραφεί 52 «παρών».
Στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφοφορία απαιτούνταν πλειοψηφία 200 βουλευτών, στη δε τρίτη ψηφοφορία προβλέπεται πλειοψηφία τριών πέμπτων, δηλαδή 180 βουλευτών. Στην περίπτωση που και αυτή δεν επιτευχθεί, θα διεξαχθεί τέταρτη ψηφοφορία, ύστερα από πέντε μέρες (στις 12 Φλεβάρη) και θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).