ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάρτη 2025
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2025
Υψηλές προσδοκίες στη Νανζίνγκ

Με τους Μίλτο Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή να «βλέπουν» βάθρο η ελληνική αποστολή συμμετέχει στη διοργάνωση, που αρχίζει σήμερα

Πρεμιέρα στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας κάνει σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 23/3. Επρόκειτο να διεξαχθεί στην ίδια πόλη το 2020, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τις «καραμπόλες» στις διεθνείς διοργανώσεις που ακολούθησαν να το φέρνουν στη φετινή χρονιά.

Το «παρών» στην διοργάνωση θα δώσει και η Ελλάδα, που θα εκπροσωπηθεί με πενταμελή αποστολή αθλητών και αθλητριών, στην οποία δεσπόζουν οι παρουσίες του Μίλτου Τεντόγλου, δις χρυσού Ολυμπιονίκη στο μήκος και παγκόσμιου πρωταθλητή, και του Εμμανουήλ Καραλή, χάλκινου Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ και πρόσφατα πρωταθλητή Ευρώπης. Οι δύο αθλητές συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ελπίδων για μετάλλιο, συμμετέχοντας μάλιστα απευθείας στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Ελληνική παρουσία θα υπάρχει και στα σπριντ, με τις Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Δήμητρα Τσουκαλά στα 60 μ. και την Σοφία Ιωσηφίδου στα 60 μ. εμπόδια. Η ελληνική ομάδα θα ριχτεί στη μάχη της διάκρισης το Σαββατοκύριακο, αφού στη σημερινή πρεμιέρα δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

  • Το σημερινό πρόγραμμα: Πρωί (ώρα Ελλάδας) 04.05 - 07.15, μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) 12.30 - 15.20.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΝΙ ΖΙΟΥΡΝΤΑ
ΕΝΙ ΖΙΟΥΡΝΤΑ
ΦΩΤΟ

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 21 Μάρτη, χωρίς τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΤΣΕΤΑ. Στη μνήμη του οι οικείοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την απουσία σου. Μας φαίνεται ακόμα αδιανόητο. Σε θυμόμαστε και σε αγαπάμε πάντα. Μας λείπεις.

Στη μνήμη της ΝΑΝΤΙΑΣ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ, η οικογένειά της προσφέρει στο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νεάπολης.

***

ΦΩΤΟ

Στη συμπλήρωση 10 ετών από την εποχή που όλοι μας μείναμε να πορευόμαστε χωρίς τον παιδικό φίλο και σύντροφο ΕΝΙ ΖΙΟΥΡΝΤΑ. Γιατί οι κομμουνιστές ποτέ δεν προλαβαίνουν να γεράσουν, και όπως είναι προορισμένοι να ζουν μέσα στην τωρινή κοινωνία αλλά ποτέ δι' εαυτής, ο τιμητής αυτού του τίτλου σύντροφος Ενι υπήρξε σε όλη του τη φοιτητική ζωή και συμπόρευση με το ΚΚΕ ένας άνθρωπος των μεγαλειωδών σοσιαλιστικών κοινωνιών. Και ακόμα ένας εμβριθής ναυπηγός, σαν εκείνους τους μηχανικούς για τους οποίους ο Ενγκελς είχε αποφανθεί πως θα ανήκουν στην πρωτοπορία της Επανάστασης των σοσιαλιστικών ημερών.

Ο σύντροφος Ενι θα μείνει πάντα στη μνήμη μας στην ακμή της νεότητάς του, στις θύμησες της παιδικής ηλικίας, στις ίδιες σχολικές αίθουσες των γυμνασιακών χρόνων, στην ίδια γειτονιά, των φοιτητικών εποχών που έδεσαν τη ζωή του για πάντα με το Κόμμα, και μιας φιλίας που απαρίθμησε 17 ολόκληρα χρόνια.

Εδώ και 10 φοιτητικά Φεστιβάλ ο σύντροφος Ενι λείπει από όλα εκείνα μέσα στα οποία τον είχαμε συνηθίσει, αλλά είναι ίδιον των κομμουνιστών να αντιπαλεύουν εσαεί τη λήθη και να αποδίδουν τα σέβη, έτσι όπως το πράττουν οι αλύγιστοι των μελλούμενων σοσιαλιστικών πολιτειών, γνωρίζοντας εν πλήρη συνειδήσει πως «ο αποχαιρετισμός σε έναν καλό σύντροφο είναι πάντα ένα ηλιοβασίλεμα». Προς τιμήν του προσφέρω στην ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας 100 ευρώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΕΤΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΕΤΑΣ
Σύντροφος Δημήτρης Αθανασάκης

ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ
ΝΑΝΤΙΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΗ
EUROLEAGUE
Να εδραιώσει τη θέση του θέλει ο ΠΑΟ

Με επιδίωξη να εδραιώσει την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ την Αλμπα Βερολίνου για την 30ή αγωνιστική (21.15 Νοvasports Prime). Για τους πράσινους, που βρίσκονται στην 3η θέση (18-11), η νίκη κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας γερμανική ομάδα (18η με 5-24) είναι μονόδρομος, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλεξίματα στην τελική ευθεία της διοργάνωσης όσον αφορά τον στόχο του πλεονεκτήματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ