ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Μεγάλο παζάρι με τον κότινο

Με τις πρώτες 16 από τις 35 επιχειρήσεις, που θα κατασκευάσουν και θα διακινήσουν τα Ολυμπιακά προϊόντα, συμφώνησε η «Αθήνα 2004»

Το μεγάλο εμπορικό παζάρι με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 συνεχίζεται. Χτες, το ΔΣ της «Αθήνα 2004» ανέδειξε τους 16 από τους 35 αναδόχους που θα κατασκευάσουν και θα διακινήσουν τα νέα Ολυμπιακά προϊόντα μέχρι και το 2004.

Ο κότινος - ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων - θα κοσμεί, πλέον, κοσμήματα, αρώματα, κλειδοθήκες, παιχνίδια, αφίσες κεραμικά, κάρτες, δερμάτινα είδη, πιτζάμες, εσώρουχα και άλλα προϊόντα. Ετσι, η «Αθήνα 2004», πιστή στους κανόνες της ΔΟΕ για άκρατη εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση εμπορικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Αθήνα 2004», «οι προβλεπόμενες πωλήσεις λιανικής από τους 16 αδειούχους υπολογίζονται στο ποσό των 105 δισ. δρχ. και οι πωλήσεις χονδρικής σε 51,5 δισ. δρχ. Τα έσοδα της "Αθήνα 2004" θα ανέλθουν σε 10,3 δισ. δρχ. ενώ το 75% των εσόδων είναι ήδη κατατεθειμένο στην εταιρία, υπό τη μορφή τραπεζικών εγγυητικών επιστολών».

Ο διαγωνισμός για τα είδη σπιτιού μιας χρήσης και είδη πάρτι κηρύχτηκε άγονος.

Συγκεκριμένα, κατά κατηγορία προϊόντων οι ανάδοχοι εταιρίες ή κοινοπραξίες και τα ποσά που αντιστοιχούν στις πωλήσεις χονδρικής και τα έσοδα της «Αθήνα 2004» είναι οι παρακάτω (στην παρένθεση το ποσό που θα εισπράξει η ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004»).

- Κοσμήματα: Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, Νίκος Κωνσταντόπουλος - Βυζαντινή Τέχνη ΑΒΕΕ, Εύσημον ΑΕ, με 9 δισ. δρχ. προβλεπόμενες πωλήσεις (1,8 δισ.).

- Αρώματα: ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕΕ, με 1,5 δισ. (300 εκατ.).

- Κλειδοθήκες και διακοσμητικά με μαγνήτες: Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, Νίκος Κωνσταντόπουλος ΑΒΕΕ, Εύσημον ΑΕ, με 1,6 δισ. (320 εκατ.).

- Αθλητικά είδη θαλάσσης: Σ. Ν. ΑΡΓΥΡΟΣ ΑΕ, με 1,5 δισ. (300 εκατ.).

- Ομπρέλες: ΧΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, με 297,4 εκατ. (59,475 εκατ.).

- Γυαλιά ηλίου: ΚΑΤΣΙΩΡΑΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, με 1 δισ. (200 εκατ.).

- Είδη πορσελάνης - κεραμικά: Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, Νίκος Κωνσταντόπουλος - Βυζαντινή Τέχνη ΑΒΕΕ, Εύσημον ΑΕ, με 4,7 δισ. (940 εκατ.).

- Είδη σπιτιού από γυαλί: Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, Νίκος Κωνσταντόπουλος - Βυζαντινή Τέχνη ΑΒΕΕ, Εύσημον ΑΕ, με 1,7 δισ. (340 εκατ.).

- Σακίδια και είδη ταξιδιού: ΜΩΡΙΣ ΓΚΑΤΕΝΙΟ ΑΕΒΕ, με 1,750 δισ. (350 εκατ.).

- Κορνίζες και φωτογραφικά άλμπουμ: Τ. ΓΙΟΒΑΣ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, με 450 εκατ. (90 εκατ.).

- Δερμάτινα είδη: Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, Νίκος Κωνσταντόπουλος - Βυζαντινή Τέχνη ΑΒΕΕ, Εύσημον ΑΕ, με 800 εκατ. (160 εκατ.).

- Παιχνίδια εξωτερικού χώρου: Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, με 526,33 εκατ. (105,26 εκατ.).

- Αφίσες & ευχετήριες κάρτες: Μ. ΤΟΥΜΠΗΣ ΑΕ και ΤΕΧΝΗ ΑΕ, με 1,5 δισ. (300 εκατ.).

- Πιτζάμες και εσώρουχα: Α. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΕ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ, με 2,390 δισ. (478 εκατ.).

- Καρφίτσες πέτου: Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, Νίκος Κωνσταντόπουλος - Βυζαντινή Τέχνη ΑΒΕΕ, Εύσημον ΑΕ, με 21,07 δισ. (4,214 δισ.).

- Παιχνίδια: JUMBO Ανώνυμος Εμπορική Εταιρία, με 1,7 δισ. (340 εκατ.).

  • Η «Αθήνα 2004» δημοσίευσε διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών εκτύπωσης του περιοδικού της «ATHENS.04». Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί η εκτύπωση 40.000 αντιτύπων των τευχών 1, 2, 3 του περιοδικού, βάσει ηλεκτρονικού αρχείου, που θα παραδοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή προς τον ανάδοχο. Η σύμβαση για τις παραπάνω υπηρεσίες αρχίζει από την υπογραφή της με τον ανάδοχο και έχει χρονική διάρκεια ενός έτους. Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 14 του Σεπτέμβρη 2001 και ώρα 17.00.
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

* Το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ και οι συγγενείς των θυμάτων, τελούν αύριο Κυριακή 2-9-01 στις 11.30 π.μ. το ετήσιο μνημόσυνο στην Τρύπη Λακωνίας, για να τιμηθεί η μνήμη των 55 εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από τους κατακτητές και το εμφυλιοπολεμικό κράτος και παρακράτος. Καλούνται οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης, να τιμήσουν τη μνήμη τους.

* Η ΝΕ Λέσβου της ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα της Μυτιλήνης την Τετάρτη 5-0-01 διοργανώνουν εκδρομή - προσκύνημα στον Αϊ-Στράτη, για να τιμηθούν οι αγωνιστές που έπεσαν στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Το πλοίο «ΣΑΠΦΩ» της ΝΕΛ, θα αναχωρήσει από Μυτιλήνη για Μύρινα Λήμνου στις 9 π.μ. Από τη Μύρινα το ταξίδι θα συνεχιστεί για τον Αϊ-Στράτη με το πλοίο «ΑΙΟΛΙΣ»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Ευχαριστούμε μες απ' την ψυχή μας τη μεγάλη επιστήμονα - ΑΝΘΡΩΠΟ διευθύντρια Κλιμεντίνη Καραγεωργίου, τους επιμελητάς Τσιάρα Σ., Παναγόπουλο Γ., Γρίλια Μ., Γιαννακόδημο Σ., Τάγαρη Γ., Παπαγεωργίου Σ., τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που συμπάσχουν, προσφέρουν επιστήμη-ανθρωπιά-λειτούργημα ιερό.

Οικογένεια Τσιγκιρίδη

ΚΗΔΕΙΑ

Σήμερα στις 11 π.μ. από το νέο Νεκροταφείο Μενιδίου κηδεύεται ο αδελφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΣΑΛΗΣ.

Στη μνήμη του, αντί για στεφάνι, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Παλιάς Κοκκινιάς.

Παναγιώτης Πετσάλης

Στα θρανία οι αυτοκινητιστές ταξί

Την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών σχολών επαγγελματικής κατάρτισης των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί προωθεί η κυβέρνηση, ξεσηκώνοντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις του κλάδου, που πληροφορήθηκε το θέμα από δημοσιεύματα εφημερίδων!

Ηδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει ότι πληροφορήθηκε μέσω του Τύπου ότι επίκειται η υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για την επαγγελματική κατάρτιση των οδηγών ταξί, χωρίς ο κλάδος, η ομοσπονδία και τα σωματεία να έχουν ιδέα!

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση, με την ανεξήγητη καθυστέρηση να προχωρήσει στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, δίνει αφορμή σε «ουρανοκατέβατους και άσχετους με το αντικείμενο ιδιώτες ή οργανισμούς να προσεγγίσουν ευκαιριακά το ζήτημα για δική τους ωφέλεια», με μοναδικό στόχο να «αποκτήσουν πρόσβαση σε κάποια από τα εκπαιδευτικά πακέτα του Γ` ΚΠΣ».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις στελέχους ιδιωτικής σχολής, η νέα ειδικότητα εντάχθηκε ήδη στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο και τον ΟΕΕΚ. Η φοίτηση είναι διάρκειας δύο εξαμήνων και το κόστος της ανέρχεται σε 1.260.000 δραχμές!

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση από την κυβέρνηση και την καλούν να μην προχωρήσει μονομερώς σε ρυθμίσεις, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει και τη γνώμη των θεσμικών οργάνων του κλάδου.

Εκδήλωση τιμής της δράσης του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ, των ηρωικών μπουρλοτιέρηδων, διοργανώνουν την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη τα παραρτήματα Λάρισας και Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ και το παράρτημα της ΠΕΕΠΠ Λάρισας. Η εκδήλωση θα γίνει στα ιστορικά στενά των Τεμπών, στην Αγία Παρασκευή, όπου έδρασε το Τάγμα Μηχανικού Ολύμπου κατά της φασιστικής κατοχής κατά τη διάρκεια 1942-1944.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ