ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
Λαμπρή σταδιοδρομία!

Το έγραψε προχτές ο Στάθης στην «Ελευθεροτυπία» και έχει δίκιο: «Περισσότερο κι από τα σκυλιά του πολέμου γρυλίζουν οι ορντινάντσες τους», έγραφε. Και πράγματι, εδώ στην Ελλάδα, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται ότι η CIA διατηρεί εκτροφείο πιτ - μπουλ. Τα πιτ - μπουλ της CIA αλωνίζουν στα τηλεπαράθυρα και απειλούν ότι αν δεν καθίσουμε να μας ξεσκίσουν οι Αμερικάνοι, τότε θα μας δαγκώσουν... Ωραίο «δίλημμα»: `Η θα μας δαγκώσουν ή θα μας ξεσκίσουν: Διαλέξτε!

***

Ε, λοιπόν, ο ελληνικός λαός διάλεξε: Στις μαζικότερες συγκεντρώσεις που έγιναν στην Ελλάδα από την 11η του Σεπτέμβρη (και σε αυτές δε συμπεριλαμβάνουμε τη συγκλονιστική παρουσία χιλιάδων κόσμου στο φεστιβάλ της ΚΝΕ), στις μαζικότερες, λοιπόν, συγκεντρώσεις που υπήρξαν, η μια στο γήπεδο της ΑΕΚ και η άλλη στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο ελληνικός λαός, σε πείσμα του κ. Μπίστη, του κ. Κουναλάκη, του κ. Τζανετάκου και των υπολοίπων «αντιτρομοκρατών», έδωσε τη δική του απάντηση:

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», ήταν η απάντηση του λαού. Αυτό ήταν το σύνθημα της εξέδρας. Και εκεί έληξε το παιχνίδι. Το παιχνίδι, αυτή τη φορά, το κέρδισε η εξέδρα, κ. Τζανετάκο.

***

Βέβαια, θα βρεθούν κάποιοι και θα μιλήσουν για «χουλιγκανισμό», για «ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής» και άλλα τέτοια απλουστευτικά χυδαία. Τι να τους κάνουμε, όμως; Δε φταίμε εμείς. Οι Αμερικανοί φταίνε. Οι Αμερικανοί θέλουν να επιβάλουν καθεστώς αρένας και ρωμαϊκού Καισαρισμού στον κόσμο. Μόνο που στην αρένα υπάρχουν και «απρόοπτα».

Εκεί, στην αρένα, κ. Τζανετάκο, πήγαινε ο Καίσαρας για να δοξαστεί, εκεί στο στάδιο, από τις ιαχές του κόσμου απέναντι στο πρόσωπό του επιβεβαιωνόταν η κυριαρχία του Καίσαρα. Οχι πάντα, όμως. Γιατί εκεί, στην αρένα, ήταν που ο Καίσαρας υφίστατο και την αποδοκιμασία. Και τότε, μόλις άρχιζε η αποδοκιμασία, άρχιζε και η αρχή του τέλους για τον Καίσαρα...

***

Εδώ, στα ελληνικά στάδια, ο Καίσαρας ...«έφαγε γκολ με το τσουβάλι». Εδώ, στα ελληνικά στάδια, ο Καίσαρας αποδοκιμάστηκε, κ. Τζανετάκο. Ο,τι κι αν κάνουν οι πραιτοριανοί του Καίσαρα, ο Καίσαρας γιουχαΐστηκε. Αγρίως. Εδώ η «σιγή» δεν πέρασε.

Ευτυχώς. Ευτυχώς, που η ευχή των αρχαίων Ελλήνων πραγματοποιήθηκε ξανά: «Καλή σταδιοδρομία», έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες στους αθλητές τους, όταν έφευγαν για να τρέξουν στα στάδια. Ε, ναι, λοιπόν. Αυτός ο λαός, ο ελληνικός, συνεχίζει να έχει «καλή σταδιοδρομία». Στα στάδια του κόσμου και του ανθρώπινου πολιτισμού.


Ν. Μπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ