ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΑΟ
Εκδήλωση για τα 60χρονα του ΕΑΜ

Την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει εκδήλωση για την 60ή επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) και καλεί τα μέλη των οργανώσεων που την αποτελούν, κάθε Ελληνα πατριώτη και τη νεολαία, να πάρουν μαζικά μέρος και να τιμήσουν τη χρυσή αυτή σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Εκδηλώσεις παραρτημάτων ΠΕΑΕΑ

Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, σήμερα, διοργανώνουν τις παρακάτω τιμητικές εκδηλώσεις:

  • Θριασίου και Θηβών, η Κοινότητα Οινόης, και ο Δήμος Μάνδρας, στις 10.30 π.μ., στο χώρο όπου βρίσκεται το Ηρώο της Κάζας. Θα τιμηθούν οι ηρωικοί ΕΛΑΣίτες που έπεσαν στη μάχη του Σαλίγκαρου (Κάζα), ενάντια στους κατακτητές. Καλούνται τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ, οι φίλοι της Αντίστασης να συμμετάσχουν και αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες αγωνιστές.
  • Ο Δήμος Ηλιούπολης και οι ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΑΕΑ θα τιμήσουν την 57η επέτειο της θυσίας της ηρωίδας ΕΠΟΝίτισσας Ηρώς Κωνσταντοπούλου, καθώς και όλων των γυναικών της Εθνικής Αντίστασης. Η εκδήλωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο μνημείο της ηρωίδας, στην πλατεία Π. Π. Γερμανού (δίπλα στο πολυιατρείο ΙΚΑ).
  • Πανοράματος Θεσσαλονίκης, θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των φονευθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου, οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα γίνει στο ηρώο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (στάση Νεφέλης).
  • Λάρισας και Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΕΠΠ διοργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουν τη δράση του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ, των ηρωικών μπουρλοτιέρηδων. Η εκδήλωση θα γίνει στα ιστορικά στενά των Τεμπών, στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου έδρασε το Τάγμα Μηχανικού Ολύμπου ενάντια στο γερμανικό στρατό κατοχής.
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Νίκος Κυριαζόπουλος
Νίκος Κυριαζόπουλος
Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας

ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστούμε τους συγγενείς, συντρόφους και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας.

Το ετήσιο μνημόσυνο θα γίνει την επόμενη Κυριακή 30 Σεπτέμβρη στις 11.00 π.μ. στην εκκλησία Εσταυρωμένου Αιγάλεω.

Η γυναίκα του Ολγα Κυριαζοπούλου

Ο γιος του Νάσος

Τα αδέρφια του Μαρία και Φώτης Καντερές

Ευσταθία και Φώτης Ζωγραφάκης

Παντελής και Ευγενία Κυριαζοπούλου

Αγγελική Χωραΐτου

  • Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας Νίκος Κυριαζόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ανάμνησή του όμως θα είναι πάντα ζωντανή όσο χτυπάνε οι δικές μας καρδιές.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ και 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Νταμαράκια».

Η γυναίκα του Ολγα Κυριαζοπούλου

Ο γιος του Νάσος

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 23 Σεπτέμβρη στην εκκλησία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΤΑΞΑ

Η οικογένειά του

***

Την Κυριακή 30.9.2001 και ώρα 10 π.μ., στην εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης του Νεκροταφείου Ζωγράφου, στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡ. ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ

θα γίνει το μνημόσυνο των 40 ημερών.

Τα παιδιά της.

Οι εγγονές.

Η αδελφή.

Τα ανίψια.

Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις και συζητήσεις για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το τρομοκρατικό πλήγμα στις ΗΠΑ και για την ανάγκη οργάνωσης της λαϊκής πάλης κατά της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, διοργανώνουν αρκετές ΚΟ του ΚΚΕ τις αμέσως επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Κυριακή:

- Στις 11π.μ. στο Μοναστηράκι και στις 8.30μ.μ. στο Θύριο της Αιτωλοακαρνανίας.

- Στο Στεφανόβουνο Ελασσόνας στις 8μ.μ., με ομιλητή τον Τ. Τσιόγκα.

- Στις 10.30 το πρωί, στην Ιτέα, στην ταβέρνα «Ζέφυρος».

Αύριο Δευτέρα:

- Στις 7μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αμφισσας.

Την Τρίτη, 25/9:

- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου Θήβας.

Την Τετάρτη, 26/9:

- Στις 7.30μ.μ., στο Χρισσό Φωκίδας.

- Στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο στη Λιβαδειά.

- Στις 7μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Ταξιάρχη του ΚΚΕ (Ταξιαρχών 11).

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902»:

Σήμερα Κυριακή:

  • Στις 19.15, στην εκπομπή «Πολιτική Επικαιρότητα» σε επανάληψη την ομιλία του Ν. Σοφιανού, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στο 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
  • Στις 22.00, στην εκπομπή «Πολιτική Επικαιρότητα», την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Αύριο Δευτέρα:

  • Στις 18.15, στην εκπομπή «Πολιτική Επικαιρότητα», σε επανάληψη, την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
  • Στις 19.00, στην εκπομπή «Τα μονοπάτια του πολιτισμού», το Γ` μέρος της παράστασης με τα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από το φεστιβάλ Βύρωνα, που παρουσιάστηκαν στο θέατρο Βράχων.
  • Στις 20.00 στην εκπομπή «27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"» τη συναυλία των «Μπάλκαν Εξπρές», που δόθηκε στην κεντρική σκηνή της Γιορτής την Πέμπτη.
  • Στις 22.00, στην εκπομπή «Προεκτάσεις», που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κ. Καραχάλιος, μια συζήτηση με τους καλεσμένους του για τις τελευταίες εξελίξεις.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ