ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σήμερα η κορύφωση των εκδηλώσεων

Ατέλειωτη πλημμύρα οι στρατιές της νεολαίας στη χτεσινή, 3η μέρα των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Ολα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα κι έτσι έφτασε σήμερα η τελευταία μέρα, η μέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Σήμερα στο βήμα του Φεστιβάλ θα ανέβει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για την κεντρική πολιτική παρέμβαση του Κόμματος, στις 9 το βράδυ στην Κεντρική Σκηνή.

Χτες και πάλι πλημμύρισε η Πανεπιστημιούπολη κι είναι πράγματι ενθαρρυντικό να βλέπεις σε τέτοιους δύσκολους καιρούς δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας να αγκαλιάζουν θερμά τις εκδηλώσεις των παιδιών της ΚΝΕ. Οι ανάγκες και τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, που για άλλη μια μέρα έδωσε δυναμικό και μαζικότατο «παρών» στο Φεστιβάλ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής ομιλίας του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Σοφιανού. Ο Γραμματέας της ΚΝΕ κάλεσε τους νέους σε συσπείρωση κι αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία και την εργασία, σε αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στην πάλη ενάντια στη χειραγώγηση των νεανικών συνειδήσεων από τα ναρκωτικά και την υποκουλτούρα, ενώ από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και το κάλεσμα ανυπακοής στα ιμπεριαλιστικά κηρύγματα πολέμου.


Η ανάγκη αντίστασης των λαών στα δολοφονικά σχέδια του ιμπεριαλισμού, που γίνεται ακόμα πιο επιτακτική μετά τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, δεν προβάλλεται μέσα στο Φεστιβάλ μόνο από τα ταμπλό και συνθήματα. Στην υπηρεσία αυτού του σκοπού, να ενημερωθούν δηλαδή οι λαοί και να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση, μπαίνουν και οι νέες τεχνολογίες, που δίνουν τη δυνατότητα να φτάσουν οι θέσεις και η ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ στα πέρατα του κόσμου, μέσω του διαδικτύου. Στο χώρο της Κεντρικής Σκηνής του Φεστιβάλ, λοιπόν, στηριγμένη στη μια μεριά του γιγάντιου σφυροδρέπανου είναι μια επιφάνεια προβολής όλου του υλικού που μπορεί να βρει κανείς στις ιστοσελίδες που έχουν επιμεληθεί οι κομμουνιστές. Στο μεγάλο σταυροδρόμι του internet, λοιπόν, υπάρχει και η φωνή των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων όλου του κόσμου, που τα συναντά κανείς πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.solidnet.org. Αυτή η αξιόλογη προσπάθεια προβολής της φωνής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο διαδίκτυο και των αδελφών κομμάτων και οργανώσεων, αξίζει να στηριχτεί και να γίνει πλατύτερα γνωστή κι αυτός είναι ο σκοπός της προβολής της σε αυτό το χώρο, απ' όπου μπορούν να τη γνωρίσουν ιδιαίτερα οι νέοι που το κατακλύζουν και βρίσκονται πιο κοντά στις νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα με τη δύναμη των μηνυμάτων που εκπέμπουν οι εικόνες του solidnet και οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν χτες στις σκηνές του Φεστιβάλ, με τους δικούς τους «παραδοσιακούς» τρόπους της κιθάρας και του μικροφώνου, στέλνουν τα ηχητικά τους μηνύματα αγώνα, κεφιού και αισιοδοξίας. Χτες από τις τρεις σκηνές της νεανικής πολιτείας πέρασαν: ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κώτσας Μακεδόνας κι ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δ. Κοντογιάννης με τη Μ. Εγγλέζου και τον Γ. Καράλη, ο Μ. Φάμελος, ο Ν. Ζιώγαλας, ο νέος ΚΝίτης καλλιτέχνης Σωτήρης Μπαλλάς με το συγκρότημα της ΚΝΕ, το συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής κι ακόμα τα συγκροτήματα «Αντίθεσης», «Στίγμα 90» και «Ακρως Απόρρητον». Περίσσεψε το κέφι, μ' όλη αυτή τη στρατιά καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων, ενώ σήμερα η συνέχεια και κορύφωση των εκδηλώσεων αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ