ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ξανά επίκεντρο η Θεσσαλονίκη

Οπως στην πρεμιέρα της Α' Κατηγορίας, έτσι και στην 2η ημέρα των αγώνων, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα, αφού φιλοξενεί το ντέρμπι της αγωνιστικής. Αύριο ο Ηρακλής υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (21.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) σε έναν αγώνα που από τη μια, ο δυναμικός αλλά κουρασμένος από τις πρόσφατες ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις «Δικέφαλος» θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ιδιος στόχος και από την άλλη, με τον «πληγωμένο» από την 1η αγωνιστική Ηρακλή να επιδιώκει να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλει θετικά κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο.

Στο ΟΑΚΑ ο αγχωμένος - από τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει - Ολυμπιακός, υποδέχεται το γεμάτο ευρωπαϊκές ελπίδες στο φετινό πρωτάθλημα, Πανιώνιο (17.00) (23.00 ΑΛΦΑ, σε μαγνητοσκόπηση). Στόχος των γηπεδούχων η νίκη που θ' απαλύνει τις «πληγές» και των φιλοξενουμένων το θετικό αποτέλεσμα που θα βεβαιώσει ότι η πρεμιέρα δεν ήταν τυχαία. Μάλλον, εύκολο απόγευμα θα έχουν ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον ΟΦΗ (18.45, ΑΛΦΑ) και η ΑΕΚ που φιλοξενεί το Αιγάλεω (17.00). Την ίδια ώρα ο Εθνικός Αστέρας υποδέχεται τον δυναμικό Ακράτητο με στόχο να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ενώ την ίδια επιθυμία έχει και ο Αρης ο οποίος θα φιλοξενήσει στο Χαριλάου τον Ιωνικό. Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με την αναμέτρηση Ξάνθη - Παναχαϊκή (19.00, ΑΛΦΑ).

Β` - Γ` Εθνική
Δυνατές συγκινήσεις

Δυνατές συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρει το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής, που ανοίγει την αυλαία του σήμερα με δύο αγώνες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων (το ...κυρίως πιάτο της αγωνιστικής θα διεξαχθεί αύριο). Η Προοδευτική φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννενα (17.00 ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡΤ), με τους «βυσσινί» να 'χουν δείξει ως τώρα ικανοί να διεκδικήσουν ξανά την άνοδο που έχασαν πέρσι. Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι επιζητούν ένα θετικό ξεκίνημα, που θα τους βοηθήσει στο δύσκολο πρωτάθλημα της κατηγορίας. Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, η Καλαμαριά υποδέχεται τη Χαλκηδόνα (17.00 ΠΟΛΙΣ). Το αυριανό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (17.00): Καλλιθέα - Πατραϊκός, Αγ. Νικόλαος - Αθηναϊκός, Καλαμάτα - Ολυμπιακός Β., Πανσερραϊκός - Απόλλων Αθ. και Πανηλειακός - Παναιγιάλειος.

Αύριο επίσης διεξάγεται η επίσημη πρώτη και της Γ` Εθνικής. Από τις 8 αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, θα πραγματοποιηθούν οι 6, ενώ οι υπόλοιπες θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη. Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: Κασσάνδρα - Λάρισα, Εθνικός - Κέρκυρα, Λεωνίδιο - Φωστήρας, Ναυπακτιακός - Καβάλα, Κιλκισιακός - Παναιτωλικός και Τρίκαλα - Ελευσίνα.

ΠΑΟΚ
Βατή κλήρωση

Από τα εύκολα στα... βατά ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» καλείται να αντιμετωπίσει τη Μαρίλα Πρίμπραμ, πρώην Ντούγκλα Πράγας, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με πρώτο αγώνα στην Τούμπα (18/10) και τον επαναληπτικό στην Τσεχία (1/11). Ο Μπάγεβιτς δήλωσε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση αλλά επισήμανε: «Το γεγονός ότι απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο τη γαλλική Σεντάν πρέπει να μας κάνει να δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή. Θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα». Στον αποκλεισμό της Σεντάν στάθηκε και ο Γιώτης Εγκωμίτης προσθέτοντας: «Χρειάζεται προσοχή. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε, δεν είναι ασήμαντη ομάδα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουμε παράπονο από την κλήρωση. Είναι όπως τη θέλαμε».

Οι Τσέχοι, αν και στην Ευρώπη έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία, όπως την πρόκριση σε βάρος της Σεντάν, στο πρωτάθλημά τους βρίσκονται στην 15η θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες). Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συναντά στο δρόμο της ελληνική ομάδα.

ΑΕΚ
«Στο χέρι της»

Μπορεί στην ΑΕΚ να αγχώθηκαν ώσπου να εξασφαλίσουν την πρόκριση επί της Χιμπέρνιαν, σίγουρα όμως χαλάρωσαν μόλις έμαθαν την επόμενη αντίπαλο. Στις 18 του Οκτώβρη (εκτός) και την 1η Νοέμβρη (εντός) η Ενωση θ' αντιμετωπίσει την κροατική Οσιγιεκ (13η στο πρωτάθλημα με 2 νίκες και 5 ήττες. Απέκλεισε με δύο νίκες τη λετονική Ντίναμπουργκ και τη σλοβενική Νόβα Γκόριτσα). Ουσιαστικά λοιπόν μοναδικό εμπόδιο για μια ακόμα πρόκριση είναι ο... κακός εαυτός των «κιτρινόμαυρων».

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Τσάρτα: «Δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες κληρώσεις, αλλά όλα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση. Είμαστε υποχρεωμένοι και καταδικασμένοι να προχωρήσουμε, γιατί αν δεν ελπίζουμε τώρα για πρόκριση τι θα κάνουμε στην επόμενη φάση που θα είμαστε στον όμιλο των αδυνάτων»; Από την πλευρά του, ο Σάντος χαρακτήρισε την κλήρωση «φυσιολογική. Πέσαμε σε μία ομάδα που προέρχεται από χώρα με καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι αρνητική γιατί το ποδόσφαιρο της Κροατίας πλησιάζει στο ελληνικό στιλ. Χαρακτηρίζεται από την τεχνική και όχι από τη φυσική κατάσταση. Θα γίνουν παρόμοιες αναμετρήσεις. Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για την Οσιγιεκ. Μας ενδιαφέρει κυρίως η απόδοσή της στην έδρας της. Θα προετοιμαστούμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

  • Αναφορικά με την τραγική εικόνα στο «Ιστερ Ρόουντ» ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε: «Από όλα τα παιχνίδια εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν υπάρχουν τέλεια παιχνίδια και πάντα εξάγονται θετικά κι αρνητικά συμπεράσματα. Ούτε το χτεσινό παιχνίδι στο Εδιμβούργο αποτελεί εξαίρεση σε αυτό».
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Αρχή με ντέρμπι

To πρώτο τζάμπολ της χρονιάς για τη... μεγάλη κατηγορία, αυτήν της Α1 ανδρών, γίνεται σήμερα και μάλιστα με ένα παιχνίδι που ανεβάζει κατακόρυφα την ανδρεναλίνη. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος λοιπόν δεν μπορεί παρά να είναι το ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Οσο για τ' άλλα παιχνίδια, δε θα πρέπει να αποκλειστούν οι εκπλήξεις, που υπάρχουν σχεδόν πάντα σε μια πρεμιέρα

Στο ΟΑΚΑ (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1) θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι που σίγουρα θεωρείται από τα μεγαλύτερα ντέρμπι όλης της σεζόν. Οι γηπεδούχοι όμως περιμένουν το σημερινό παιχνίδι προκειμένου να εξιλεώσουν εαυτούς και οπαδούς από την άσχημη εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Ντράγκαν Σάκοτα πιστεύει ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί εντελώς διαφορετική από ό,τι πριν μια βδομάδα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν αφού Μπιλμπά και Πασχάλης ξεπέρασαν τους τραυματισμούς. Με ανεβασμένη ψυχολογία από τις επιτυχίες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αρη που έδωσαν την πρόκριση στο φάιναλ φορ, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την πρώτη «μάχη» της χρονιάς. Η ομάδα του Ζούρου θα παραταχθεί χωρίς τους Φέμερλιγκ, Τόμιτς, Δορκοφίκη. Και παρότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη, ο Ελληνας τεχνικός θεωρεί ότι μπορεί να κατακτήσει το ροζ φύλλο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Δάφνη - Αρης (Δάφνης 19.00), Ηράκλειο - Περιστέρι (Λίντο 17.00 ΝΟΒΑ), Ηρακλής - ΚΑΟΔ (Ιβανώφειο 19.00), ΠΑΟΚ - Μαρούσι (Θέρμη 19.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ιωνικός ΝΦ - Πανιώνιος (Ανω Λιοσίων 18.00 ΝΟΒΑ), Νήαρ Ηστ - Παναθηναϊκός (Καισαριανή ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ο αγώνας στο Ιβανώφειο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων θυρών.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Σοβαρές καταγγελίες

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του γιατρού Μανώλη Κονδρή και του προπονητή Χαράλαμπου Παπανικολάου, εξαπέλυσε χτες ο κολυμβητής Βασίλης Δεμέτης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ. Ο Ελληνας αθλητής, ο οποίος κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων της Τυνησίας είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατηγόρησε τον κ. Κονδρή ότι του χορηγούσε αναβολικές ουσίες, κίνηση την οποία - όπως τόνισε - γνώριζε ο προπονητής του. Μετά την απολογία του Δεμέτη, ο οποίος, παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τι περιείχαν τα σκευάσματα, η ΚΟΕ κάλεσε σε απολογία (3/10) τον γιατρό και τον προπονητή. Ο Μ. Κονδρής, πάντως, απείλησε με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ ο Χ. Παπανικολάου δε θέλησε να σχολιάσει.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ενδιαφέρουσα πρεμιέρα

Με δύο σημαντικά παιχνίδια ανοίγει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ των ανδρών, που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ο Ιωνικός υποδέχεται το Κιλκίς (18.00) και θα διεκδικήσει την επικράτηση, ώστε να ενεργήσει θετικά στην ψυχολογία των παικτών για τη συνέχεια. Από την άλλη, οι παίκτες του Κιλκίς έχουν δείξει τα τελευταία δύο χρόνια πως είναι ικανοί, ακόμα και για τη νίκη στους αγώνες της Αθήνας.

Αύριο θα διεξαχθεί το άλλο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής μεταξύ του Φιλίππου και του Δούκα (16.00 ΕΤ-3). Οι Ημαθιώτες θέλουν να επαναλάβουν την περσινή πολύ καλή πορεία, αλλά με ένα καλύτερο αποτέλεσμα (τίτλο). Στην αντίπερα όχθη, οι πρωταθλητές θέλουν την επανάληψη του περσινού θριάμβου και «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Οι υπόλοιποι σημερινοί αγώνες: (20.00) ΣΑΚΑ - Βριλήσια, (19.00) Αρης Νίκαιας - Πανελλήνιος, (15.00) Αρχέλαος - ΠΑΟΚ και (19.30) Λεωνίδας - Αθηναϊκός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ