ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Απόλυτο αφεντικό ο Ρεχάγκελ

Αποφασισμένος να πετύχει είναι ο Ρεχάγκελ

Sportidea

Αποφασισμένος να πετύχει είναι ο Ρεχάγκελ
Με... άγριες διαθέσεις παρουσιάστηκε στην πρώτη επίσημη συνέντευξή του (σ' ελληνικά ΜΜΕ) ο Οτο Ρεχάγκελ. Θέλοντας να πείσει την κοινή γνώμη, αλλά και τους παίχτες πως είναι το απόλυτο αφεντικό, παρά το ήρεμο και χαμογελαστό ύφος του, έδειξε «κάθετος» στις απόψεις του και αποφασισμένος να τις εφαρμόσει.

Από τους ποδοσφαιριστές στην αναμέτρηση με την Αγγλία «θέλω και απαιτώ να ξεχάσουν την ήττα από τη Φιλανδία». Ηταν μια αναμέτρηση που «με πείραξε το αποτέλεσμα. Ημουν εκνευρισμένος και απογοητευμένος». Στη συνέχεια προσπάθησε να... ρίξει στο φιλότιμο τους «γαλανόλευκους», αλλά και εμμέσως πλην σαφώς να τους... ενημερώσει για το ποιο είναι το «κλειδί» της συμμετοχής. «Στο γήπεδο δίνονται οι αποφασιστικές απαντήσεις. Εκεί τα λόγια πρέπει να τα κάνουν πράξη. Αυτοί είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες. Δεν παίζω εγώ ή η διοίκηση».

Την πυγμή του έδειξε και στο θέμα Γεωργάτου, όπου όχι μόνο «σφράγισε την πόρτα», αλλά (ουσιαστικά) εξέθεσε τον «ανάγωγο» ποδοσφαιριστή: «Εχω μάθει, ως παίχτης, ότι πρέπει να δείξεις πριν, κατά και μετά το παιχνίδι καλά χαρακτηριστικά. Ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Και αυτοί που δεν μπορούν, σ' ανθρώπινο επίπεδο, ν' ανταποκριθούν σε ποιοτικά κριτήρια, εντός και εκτός γηπέδου, δεν έχουν θέση στην εθνική(...). Από τον κύριο Γεωργάτο περίμενα, μετά το 5-1, να δηλώσει "δεν έπαιξα καθόλου καλά και σας υπόσχομαι ότι στο επόμενο παιχνίδι θα κάνω το παν". Δεν έκανε αυτό αλλά παραιτήθηκε. Το θέμα λοιπόν έχει κλείσει».

Ο Ρεχάγκελ δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο (για διαδικαστικούς λόγους κατά τον ίδιο και τη διοίκηση της ΕΠΟ), το οποίο πάντως (όταν υπογραφεί θα) τον καθιστά υπεύθυνο σχεδιασμού όλων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, μέχρι το 2004. Φιλοδοξία του η Εθνική να γίνει «υπόθεση καρδιάς για όλους, αφού τώρα δεν κατέχει τη θέση που 'χουν ομάδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης». Οσο για το σαββατιάτικο παιχνίδι στο Μάντσεστερ: «Πρέπει να προσπαθήσω να βάλω τους παίχτες στο κλίμα και να βρω κίνητρο, αφού δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτσης, ζήτησε η Εθνική «να γίνει υπόθεση όλων. Δεν μπορεί ΠΑΕ και φίλαθλοι να μένουν αμέτοχοι. Πρέπει να τη δουν με μάτια που ως σήμερα δε μας έχουν συνηθίσει». Και ανακοίνωσε πως η πολιτεία παραχώρησε τον Αγιο Κοσμά, 2 γήπεδα και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για το «σπίτι των εθνικών ομάδων».

  • Βοηθός του Ρεχάγκελ στην Αγγλία θα είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης (τμήμα φυσικής αγωγής) και τελειόφοιτος της σχολής προπονητών της Κολωνίας, από το 1998 «σκάουτερ» στη Χέρτα Βερολίνου.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 5-3
Σε πένθιμο φόντο

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε ο αγώνας Κυπέλλου του Ολυμπιακού απέναντι στη Λάρισα, καθώς, πριν την έναρξη του αγώνα, ένας φίλαθλος των γηπεδούχων έπεσε στο κενό από τη θύρα 16 του ΟΑΚΑ. Ο θάνατος του φιλάθλου, που μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα στοιχεία του, ήταν ακαριαίος, ύστερα από τη γνωμάτευση των γιατρών του Γενικού Κρατικού, όπου μεταφέρθηκε μετά από σημαντική καθυστέρηση (20 λεπτά περίπου).

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη στον εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής επί της Λάρισας με 5-3. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και προηγήθηκαν με 2-0 στα πρώτα 8 λεπτά του αγώνα, ύστερα κινήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς, κάτι που προβλημάτισε τον Τάκη Λεμονή. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού δέχτηκε τρία τέρματα από μια ομάδα της Γ΄ Εθνικής. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί και δεν αποτελεί δικαιολογία είναι ότι ο Λεμονής έκανε τις δοκιμές καθώς ήταν αρκετές οι απουσίες των βασικών παικτών της ομάδας λόγω Εθνικών ομάδων αλλά και τραυματισμών. Από την άλλη, οι παίκτες της ΑΕΛ αιφνιδιάστηκαν από τα τέρματα του Αλεξανδρή στις αρχές του αγώνα (3΄, 8΄), αλλά στη συνέχεια βρήκαν το κουράγιο και ανέβασαν την απόδοσή τους προκειμένου να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ελευθερόπουλου. Μέχρι τη λήξη του α΄ μέρους, όμως, ο Νινιάδης είχε ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (30΄).

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από πλευράς των Πειραιωτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της διαφοράς του σκορ από τους Λαρισαίους με τον Γιαννακόπουλο (48΄). Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως ανέβασαν για λίγο την απόδοσή τους, κάτι που φάνηκε στο 60΄, όταν ο Αλβες έγραψε το 4-1, αλλά και στο 70΄ όταν ο Νινιάδης ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Ενδιάμεσα, όμως, ο Ταχτιντής (65΄) είχε σκοράρει για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Ζιάκας (87΄) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Κόντης, Αμανατίδης, Ανατολάκης (46΄ Ζέτεμπεργκ), Καστίγιο, Μαυρογενίδης (67΄ Ρόμπερτς), Πουρσανίδης, Αντζας (62΄ Κωστούλας), Νινιάδης, Αλεξανδρής, Αλβες.

Λάρισα: Νούσιας, Κανοτίδης, Κατσάρας, Νανούλης, Καρατζιόλης, Κοντοθανάσης, Στάθης, Μάγγος (33΄ Γιαννακόπουλος), Ζιάγκας, Ταχτιντής (74΄ Κυριάκος), Κοντοδήμος.

ΣΤΙΒΟΣ
Αρθροσκόπηση ο Γκατσιούδης

Τελικά, τα χειρότερα δεν αποφεύχθηκαν για τον Κώστα Γκατσιούδη, που θα οδηγηθεί στο χειρουργείο έτσι ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο γόνατο. Χθες ο Ελληνας πρωταθλητής του ακοντισμού πήρε τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τη μαγνητική τομογραφία που έκανε την Τρίτη. Η τομογραφία έδειξε ότι υπάρχει ερεθισμός στο μηνίσκο του αριστερού γονάτου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Οπως διέγνωσαν οι εξετάσεις, το πρόβλημα στο γόνατο του χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή υπάρχει από τον Ιούνιο και πιστεύεται ότι εμφανίστηκε στο μίτινγκ της Εσθονίας. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη επέμβαση που κάνει στο γόνατό του ο αθλητής από το Διδυμότειχο. Πάντως, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Κώστα Γκατσιούδη, το θετικό είναι ότι θα γίνει τώρα η επέμβαση που είναι νεκρή περίοδος και δεν έχει αρχίσει η προετοιμασία, ώστε να χάσει κάποιες πολύτιμες ημέρες.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην έξοδο ο Γκραντ

Τα πρώτα ονόματα για τον αντικαταστάτη του Γκάρι Γκραντ άρχισαν να ακούγονται στο Περιστέρι, αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Αμερικανός παίκτης δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα. Σύμφωνα με την ιατρική εκτίμηση του κ. Περικλή Παπαλού, ο 36χρονος γκαρντ δύσκολα θα προλάβει την πρεμιέρα της Euroleague με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και αυτό δεν ικανοποιεί τον Αργύρη Πεδουλάκη, που συν τοις άλλοις δεν έχει στη διάθεσή του και τον Παπαμακάριο και πιέζει προς την κατεύθυνση αλλαγής του. Στη λίστα του Ελληνα τεχνικού βρίσκονται τα ονόματα του Μπάιρον Ντίνκινς (δεν έχει υπογράψει ακόμη στη Ρωσία, αφού περιμένει το Περιστέρι) και του Μάικ Ιοτζουλίνο (παραμένει ελεύθερος). Οσον αφορά το δεύτερο, αυτός συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες, καθώς ο πρώην παίκτης της Βερόνα αποτελεί επιθυμία και του Πεδουλάκη. Πάντως, από τη διοίκηση έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει περίπτωση για απόκτηση του Χιλ.

  • Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, αφού ο Ιταλός γκαρντ υπέγραψε χθες το μεσημέρι το νέο του συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο» και αναμενόταν να ξεκινήσει προπονήσεις. Αντίθετα, στασιμότητα υπάρχει στο θέμα Κορωνιού, τον οποίο δεν υπολογίζουν στον ΠΑΟΚ.
  • Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 200.000 δρχ., τιμωρήθηκε ο Ηρακλής για την είσοδο των φιλάθλων στο ματς με τον ΚΑΟΔ. Στα αγωνιστικά ο Καράγκουτης ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όχι όμως και ο Κούβελας.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Περιστέρι... αρπαχτικό

Για το τέλος «φύλαγε», όπως φαίνεται, τα «καλά», η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Κατηγορίας, αφού και στα δύο εξ αναβολής παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν χτες, την παράσταση έκλεψε κυρίως το θέαμα, αλλά και τα γκολ. Τα περισσότερα από αυτά σημείωσε ο Ατρόμητος Περιστερίου, ο οποίος δε θα μπορούσε να φανταστεί πιο εντυπωσιακή είσοδο στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Περιστερίου συνέτριψε στο γήπεδο της «Φυλής» τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης με 5-1, πραγματοποιώντας παράλληλα πολύ καλή εμφάνιση. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 38ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίχτες μετά την αποβολή του Μουρτζίλα. Τα γκολ με τα οποία ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη και τους πρώτους του βαθμούς πέτυχαν οι Κατζόγιας (19'), Ταχίρι (39', 81') και Γαβριλόπουλος (43', 87'), ενώ το μοναδικό τέρμα του Απόλλωνα Κρ. Βρ. σημείωσε ο Παπαχρήστου (89').

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, το θέαμα ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού στο γήπεδο του Μαρκοπούλου, η ομάδα του Μαρκό και η ομάδα των Χανίων αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Λάζαρικ (33' πεν.) και Χρυσάφης (68'), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Νταγκουνάκης (50', 52').



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ