ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ 106-70
Περίπατος σε... άδειες εξέδρες

Δυο πράγματα ίσως να μην τα περίμεναν χτες οι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο εντός έδρας αγώνα τους για τη φετινή Ευρωλίγκα. Τους περίπου 100 φιλάθλους αλλά και το εύκολο απόγευμα που θα πέρναγαν. Για το πρώτο έτσι κι αλλιώς δεν περίμενε κανείς κοσμοσυρροή χτες στο ΟΑΚΑ, αλλά και αυτό το αποτέλεσμα μάλλον προβληματίζει ακόμη περισσότερο τους διοικούντες. Για το δεύτερο όσοι περίμεναν ντέρμπι κόντρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου διαψεύστηκαν πλήρως. Το τελικό σκορ που έδωσε τη νίκη στην Ενωση με 106-70 μαρτυρά τη συνολική εικόνα του αγώνα. Οι κιτρινόμαυροι βασιζόμενοι στην πιεστική άμυνα αλλά και στον πλουραλισμό στην επίθεση, πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ (17-8) απέναντι στους Γιουγκοσλάβους που φαίνονταν κατώτεροι των περιστάσεων. Οι παίκτες της ΑΕΚ με... μπροστάρη τον Κόμαζετς έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο παρκέ, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στο +20, 34-14 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Κροάτης παίκτης φαίνεται να ταρακουνήθηκε για τα καλά από τις φήμες που τον ήθελαν «υπό ατμόν» και αποφάσισε να δείξει το ταλέντο του. Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν επιβάλλει το ρυθμό τους απέναντι στους αντιπάλους τους, από τους οποίους «πάλευε» μόνο ο Σκεπάνοβιτς. Ο Ντράγκαν Σάκοτα βλέποντας τη διαφορά να παραμένει σε απόσταση ασφαλείας ξεκούρασε τους βασικούς του παίκτες, ρίχνοντας στο παρκέ τους αναπληρωματικούς οι οποίοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία...

Από τους φιλοξενούμενους ο μόνος που προσπαθούσε να συμμαζέψει τα πράγματα ήταν ο Στανόγιεβιτς μαζί με τον Σκεπάνοβιτς, όμως, αφ' ενός, ήταν απελπιστικά μόνοι, αφ' ετέρου, οι «κιτρινόμαυροι» κρατούσαν τα ηνία του αγώνα και δε φαινόταν διατεθειμένοι να τα χάσουν. Τα δεκάλεπτα: 34-14, 55-31,78-51,106-70

ΑΕΚ: Χόλντεν 10, Παντελιάδης 11, Ζήσης 7, Ταπούτος 12, Κόμαζετς 22, Χατζής 6, Κικίλιας, Μπιλμπά 1, Ντικούδης 14, Τσιάρας 2, Μπετς 14, Κακιούζης 7. ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Σκεπάνοβιτς 13, Στανόγιεβιτς 24, Νάντγιεφ 4, Γκάζιτς 2, Οστοτιτς 4, Μάτεριτς 4, Κρίστιτς 4, Βούγιαβιτς 2, Αβντάλοβιτς 2, Κανάκ 11.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΙΛ 2-1
Η μεγάλη ανατροπή

Ο Αλεξανδρής ισοφαρίζει τους Γάλλους

Sportidea

Ο Αλεξανδρής ισοφαρίζει τους Γάλλους
Μπορεί να έφθασε στο χείλος του γκρεμού, αλλά τελικά χθες ο Ολυμπιακός όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει στο σωστό δρόμο, αλλά και να διατηρήσει ακέραιες τις μαθηματικές του ελπίδες που έχει για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» στο ΟΑΚΑ επικράτησαν της Λιλ με 2-1 και με τη νίκη αυτή έπιασαν τους Γάλλους στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς. Βέβαια, η νίκη τη Λα Κορούνια στο Ολντ Τράφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 δυσκολεύει το έργο της ελληνικής ομάδας. Πάντως χθες ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε φορτσάροντας στο Β` μέρος, όπου ήταν ανώτερος των Γάλλων. Σε αυτό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Τάκης Λεμονής στην ανάπαυλα. Η είσοδος των Αμανατίδη - Νινιάδη άλλαξε το νωθρό σκηνικό του Α` μέρους, που επικρατούσε στο στρατόπεδο των πρωταθλητών. Μάλιστα ο Νινιάδης αποδείχτηκε και «χρυσή αλλαγή» αφού πέτυχε και το 2ο γκολ.

Μέχρι όμως να φθάσουν εκεί όμως οι Πειραιώτες χρειάστηκε να περάσουν από... σαράντα κύματα, αφού το υπερβολικό άγχος για τη νίκη αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» σε όλο το πρώτο μέρος. Με τη διπλή ζώνης άμυνας φάνηκε από την αρχή ότι το επιθετικό σχέδιο της Λιλ μεταφραζόταν σε αντεπιθέσεις. Παρ' όλα αυτά όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού παρά το χώρο που διέθεταν, δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την τελική προσπάθεια. Μάλιστα στο 18` έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Αλεξανδρή που σούταρε ψηλά. Μετά το 20` όμως το σκηνικό άλλαξε, η Λιλ πέρασε μπροστά. Στο 31` και στο 34` είχε δοκάρι με τον Λαντρέν και τον Ντεπιέρ και στο 8` άνοιξε τον σκορ με τον Μπασίρ.

Με την έναρξη του Β` μέρους ο Ολυμπιακός φάνηκε να ξυπνάει και έδειξε να είναι πιο μαχητικός από τους Γάλλους. Στο 54' ο Αλεξανδρής με πλασέ από κοντινή απόσταση ισοφάρισε το σκορ και αναπτέρωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού. Στο 64` ο Νινιάδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Λιλ μετά από μπαλιά του Αμανατίδη και πλάσαρε τον Βαμπέ δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλες δυο ευκαιρίες στο 79` και 81` με Τζιοβάνι και Τζόρτζεβιτς. Στο 88` αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Τζιοβάνι που ανέτρεψε από πίσω τον Πισότ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούντες (46` Αμανατίδης), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογεννίδης, Οφορίκουε, Ζετεμπεργκ (46`Τζιοβάνι) Ανατολάκης (63` Νινιάδης), Βενετίδης, Αλεξανδρής.

ΛΙΛ: Βιτέ, Τσιγκάν,. Καμί, Μουράτι (84` Μπεκ), Πακαρί (5` Μπασίρ), Ολιφάντε (60` Πισότ), Εγκέρ, Χερού, Ντελ Πιερ, Λατρί, Ταμικό.

  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: Γιουβέντους - Ρόζεμπουργκ 1-0, Μπάγερν Μονάχου - Σπάρτακ Μόσχας 5-1, Πόρτο - Σέλτικ 3-0, Λυών - Φενέρ Μπαχτσέ 3-1, Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 2-1, Φέγενορντ - Σπάρτα Πράγας 0-2.

Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Οι γηπεδούχοι ήταν οι κερδισμένοι στα εξ αναβολής παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ ανδρών. Στην Κυψέλη, ο Πανελλήνιος επικράτησε με 23-18, του κουρασμένου από τις... ευρωπαϊκές μάχες Φιλίππου και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη, ο Δούκας, παρά τους συνεχείς αγώνες, πήρε τη νίκη με 26-22 επί του Αρχελάου στο Ζηρήνειο, χωρίς όμως να πιάσει καλή απόδοση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 50' οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Μπισογιάννης του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης κληρώθηκε να διευθύνει το σημαντικότερο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής μεταξύ του Εθνικού Αστέρα και της ΑΕΚ στην Καισαριανή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι διαιτητές είναι: Ολυμπιακός - Ιωνικός (Ζωγράφος), Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή (Τσαγκαράκης) ΠΑΟΚ - Πανιώνιος, (Γιανναδάκης) ΟΦΗ - Ακράτητος (Βουτσαλάς), Ηρακλής - Αιγάλεω(Μποροβήλος), Αρης - Σκόντα Ξάνθη (Τσικίνης).

ΤΕΝΙΣ
Φορτσάρει η Δανιηλίδου

Με στόχο τη νίκη που θα την «ανεβάσει» κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Λένα Δανιηλίδου καλείται να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του Β' γύρου του τουρνουά της Μπρατισλάβα, τη νικήτρια του αγώνα Ζανέτι (Ιταλία, Νο 107 στον κόσμο) - Κουρχάτσοβα (Σλοβακία, Νο 226). Σημειώνεται ότι η 19χρονη αθλήτριά μας στον Α' γύρο απέκλεισε τη Ρωσίδα Μπόβινα με 2-1 (6-1, 2-6, 6-2). Παράλληλα, πρόωρο «αντίο» στο τουρνουά του Ελσίνκι, είπε χτες ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης. Ο Ελληνας τενίστας φάνηκε κουρασμένος από τις διαδοχικές αναμετρήσεις με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0 (6-4, 6-4) από τον Ιταλό Πότζι και να αποκλειστεί από τον Α' γύρο. Στο μεταξύ, στο Β' γύρο του τουρνουά «Κορφού Καπ» που διεξάγεται στην Κέρκυρα, προκρίθηκαν οι Γιακούποβιτς, Βασιλειάδης και Βλάχος.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Ισοπαλίας το ανάγνωσμα

Το πάθος, η ένταση, η δύναμη και η αγωνία, ήταν τα βασικότερα στοιχεία που χαρακτήρισαν και τις δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας. Ο Ατρόμητος, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος με την Κέρκυρα με 0-0 στο Περιστέρι - σε ένα παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος - δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα αλλά και τον παραπάνω παίχτη από το 40' (αποβλήθηκε ο Πανδής με δεύτερη κίτρινη κάρτα), με αποτέλεσμα να χάσει τους τρεις βαθμούς της νίκης και τον πριν τον αγώνα στόχο του.

Ισόπαλο με 1-1 αλλά περισσότερο... επεισοδιακά έληξε και το άλλο ματς της ημέρας, μεταξύ του γηπεδούχου Λεωνιδίου και του Εθνικού Πειραιά. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες πάλεψαν σχεδόν με την ίδια θέληση για τη νίκη, όμως το Λεωνίδιο από το 43' και έπειτα, όταν δηλαδή προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ζάρρα, είχαν τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στην επανάληψη έκαναν τη... ζωή των αντιπάλων τους δύσκολη, πιέζοντάς τους συνεχώς. Λίγο πριν τη λήξη, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε 6 λεπτά καθυστέρηση και οι δύο ομάδες έπαιζαν το τελευταίο τους... χαρτί. Το μεν Λεωνίδιο για να κρατήσει το 1-0 και ο Εθνικός για να ισοφαρίσει. Τα 6 λεπτά, όμως έγιναν 9 και οι φιλοξενούμενοι «πρόλαβαν» να ισοφαρίσουν στο 99' με κεφαλιά του Κομιώτη.

ΑΛΜΠΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 69-88
Ανετος στη Γερμανία

Χωρίς να ιδρώσει και ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός έφθασε χτες στη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα και στην πρώτη εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση στο «Μαξ Σμέλινγκ» Χάλε του Βερολίνου, επικράτησαν της Αλμπα με 88-69. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου με όπλο την πιεστική άμυνα και άξονα τους συνεχείς αιφνιδιασμούς, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στους Γερμανούς. Με οργανωτή τον Τόμιτς πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο με μια διαφορά ασφαλείας 15 πόντων 32-47. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη αφού ο Ολυμπιακός κρατούσε τα ηνία στο σκορ ενώ οι παίκτες της Αλμπα δε φαινόταν ικανοί να απειλήσουν. Από πλευράς Ολυμπιακού ο Φορντ ήταν πρώτος σκόρερ με 30 πόντους. Πολύ καλοί και οι Παπανικολάου, Ριζασέ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 32-47, 52-67, 69-88.

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Φορντ 30, Παπαλουκάς 8, Ρισασέ 9, Φόρεστ 4, Αμανατίδης 2, Ντε Μιγκέλ 8, Τόμιτς 8, Παπανικολάου 10, Γέλιτς 9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέσιτς 23, Λούτσκε 8, Φέλπς 15, Οζτούρκ 5, Αλέξις 13, Σούλτσε 2, Ζίντεκ 3.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ