ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μάχες σε τρία μέτωπα

Φάση από τον περσινό αγώνα Ολυμπιακού -Περιστερίου

Sportidea

Φάση από τον περσινό αγώνα Ολυμπιακού -Περιστερίου
Αμείωτο κρατάει το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ η 5η αγωνιστική της Α1 που περιλαμβάνει τρεις συναντήσεις που αναμένονται ιδιαίτερα συναρπαστικές. Η κόντρα του Ολυμπιακού με το Περιστέρι, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ αλλά και η δύσκολη έξοδος του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα. Εύκολο απόγευμα αναμένεται να περάσει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΚΑΟΔ, ενώ τόσο ο Ιωνικός Ν.Φ. όσο και ο Αρης, ψάχνουν την πρώτη τους νίκη κόντρα στους Νήαρ Ηστ και Πανιώνιο αντίστοιχα. Τέλος Δάφνη και Μαρούσι ψάχνουν την τρίτη τους νίκη.

Ολυμπιακός - Περιστέρι

Με στόχο την τέταρτή του νίκη σε πέντε αγώνες ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το Περιστέρι που μετράει μόλις ένα ροζ φύλλο αγώνα. Από την ομάδα του Ηλία Ζούρου θα απουσιάσει ο Νικαγκμπάτζ, ενώ ο Ρισασέ και ο Φόρεστ μπορεί να αισθάνονται ενοχλήσεις, αλλά θα δώσουν κανονικά το «παρών». Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους είναι το φαβορί, σκεπτικό το οποίο ίσως μέχρι πριν την Πέμπτη να ήταν ακλόνητο. Ομως η σπουδαία νίκη του Περιστερίου στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα (πρώτη στην Ευρώπη) με 79-77 έχει αλλάξει την ψυχολογία των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι δυο συνεχόμενες επικρατήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αρχίζουν και απομακρύνουν την κακή εικόνα που είχε δείξει η ομάδα των δυτικών προαστίων μέχρι σήμερα. Ετσι σήμερα ο «Αρτζι» και οι παίκτες του θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν και μπορούν να πάρουν κάτι καλύτερο. Στην ομάδα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και όλοι δηλώνουν ικανοί για την έκπληξη.

Ηράκλειο - ΠΑΟ

Δύσκολη έξοδος για τους πράσινους που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να αντιμετωπίσουν το εκπληκτικό φέτος Ηράκλειο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η εύκολη εκτός έδρας νίκη επί της Ορτέζ με 79-67 έδειξε ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν πρόβλημα στα δύσκολα. Παρ' όλα αυτά όμως στο «Λίντο» θέλει ιδιαίτερη προσοχή για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πέρα των γνωστών απουσιών των Μπαλογιάννη, Καλαϊτζή, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παύλου, που έχει υπό δοκιμήν τον Ματίας Σάλστρομ, θα έχει όλους τους παίκτες του στη σύνθεσή του.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντέρμπι του «Ιβανωφείου», όπου ο Ηρακλής φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη αγωνιστική άνοιξε τους ορίζοντες στους «κυανόλευκους» που προσπαθούν να ξεχάσουν μέσα από τις καλές εμφανίσεις τα εξωαγωνιστικά προβλήματα. Από τους γηπεδούχους, ο Παντελής Παπαϊωακείμ (τις δύο τελευταίες μέρες τον ταλαιπωρεί κρύωμα) θα είναι «παρών» στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναγιώτης Νάννης αναμένεται να βρίσκεται αύριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα εξασφαλίσει άδεια από τη μονάδα του για να βρεθεί στην τελευταία προπόνηση. Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, ο Σούμποτιτς, ο οποίος θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Η άμυνα είναι το σημείο που έχει επισημάνει ο «Πίξι» στους παίκτες για να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Στόχος του είναι να σταματήσει την επιθετική δραστηριότητα των Χατζηβρέττα, Μπλάκνεϊ.

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα: (ΟΑΚΑ 17:00) ΑΕΚ-ΚΑΟ Δράμας, (ΚΓ ΔΑΦΝΗΣ 17:00 ΝΟΒΑ) Δάφνη-Μαρούσι, (ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 19:00) Ιωνικός ΝΦ-Νήαρ Ηστ, (ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ 19:00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Ηρακλής-ΠΑΟΚ, (ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ 19:00) Αρης-Πανιώνιος. ΚΥΡΙΑΚΗ: (ΛΙΝΤΟ 17:00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Ηράκλειο-Παναθηναϊκός, (ΓΛΥΦΑΔΑΣ 20:00 ΝΟΒΑ) Ολυμπιακός-Περιστέρι
ΒΟΛΕΪ
Στη Δραπετσώνα τα σπουδαία

Στη Δραπετσώνα συγκεντρώνονται σήμερα όλα τα βλέμματα των φίλων του βόλεϊ, καθώς στην έδρα του Ολυμπιακού στις 17.00 (ΠΟΛΙΣ TV) θα ξεκινήσει το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ηρακλή. Οι «ερυθρόλευκοι», που μέχρι στιγμής είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη κόντρα στους σπουδαίους αντιπάλους τους, βαδίζοντας στα χνάρια της παράδοσης που τους θέλουν να βγαίνουν νικητές από τις αναμετρήσεις τους με τον «γηραιό». Οσον αφορά το έμψυχο υλικό, η ομάδα του Πειραιά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού, κάτι που δυναμώνει την πεποίθησή της ότι αυτή θα είναι η μεγάλη κερδισμένη του σημερινού αγώνα. Στην αντίπερα όχθη, στόχος του Ηρακλή είναι να υπερβάλει εαυτόν και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, σε μια πολύ δύσκολη (ίσως στη δυσκολότερη) έδρα. Ο «γηραιός», ο οποίος και αυτός δεν έχει ακόμα γνωρίσει την ήττα, παραμένει μια από τις πιο φιλόξενες ομάδες της Α1 και αναμένεται σήμερα να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Στην αποστολή των Θεσσαλονικέων συμπεριλήφθηκε και ο Γκιρτζίκης, ο οποίος όμως αναμένεται να μη χρησιμοποιηθεί πολύ, λόγω του τραυματισμού του στους κοιλιακούς. Η 4η αγωνιστική, πάντως, περιλαμβάνει ακόμα ένα ντέρμπι. Πρόκειται για τη σημερινή κόντρα των «κιτρινόμαυρων» της κατηγορίας, Αρη και ΑΕΚ, στο κλειστό της «Μίκρας» (19.30). Η Ενωση, η οποία δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσει να βρει σήμερα τον καλό της εαυτό, ενώ οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Ενδιαφέρον πάντως προκαλούν και οι υπόλοιποι αγώνες της αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, με μοναδικό στόχο τη νίκη ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στου «Καραμπίνη» την ΑΕ Νίκαιας (18.00) και ο Πανελλήνιος θα υποδεχτεί τον Ιωνικό Ν. Φ. (19.30), ενώ με τον ίδιο στόχο η Ορεστιάδα θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα (19.00). Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να πάρει τους βαθμούς της νίκης, εκτός έδρας, κόντρα στο Ρέθυμνο (18.00).

  • Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, πραγματοποιούνται οι εξής αναμετρήσεις: Σήμερα: Μαρκόπουλο-ΑΟ Καβάλα (17.00), Βριλήσσια-Πανελλήνιος (17.00), Φιλαθλητικός-ΕΑ Λάρισας (17.30), Ηρακλής-Βύρωνας/Αγ. Σώστης (18.00). Αύριο: Παναθηναϊκός-ΖΑΟΝ (18.15), Αρης- Αίας Ευόσμου (17.30).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Διαψεύδουν για Μισέλ

Το σίριαλ με την παραίτηση του Ανρί Μισέλ από την τεχνική ηγεσία του Αρη είχε αντίκτυπο στον Ολυμπιακό. Οι φήμες θέλουν τον Γάλλο προπονητή να είναι αντικαταστάτης του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού και να οδηγεί αυτός την ομάδα προς την υλοποίηση των στόχων της. Ομως, στην ομάδα του Πειραιά, όλοι λένε πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, στηρίζοντας έτσι τον Ελληνα τεχνικό, κάτι που όμως ίσως να τον προβληματίσει καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που η «ερυθρόλευκη» στήριξη σε έναν προπονητή κρατούσε μόλις και μετά βίας μια βδομάδα.

Στον αγωνιστικό τομέα και λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Λα Κορούνια, ο Λεμονής πληροφορήθηκε από την ΟΥΕΦΑ πως η ποινή του Τζιοβάνι μειώθηκε κατά μία αγωνιστική και έτσι αν ο στόχος γίνει πραγματικότητα και ο Ολυμπιακός συνεχίσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Βραζιλιάνος θα είναι παρών. Από την άλλη, ο Βενετίδης τελικά δε θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, ενώ στις 11 του Νοέμβρη ο Κριστιάν Καρεμπέ θα βρίσκεται με την Εθνική της χώρας του η οποία θα δώσει φιλικό με την Αυστραλία.

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ
Δίκαιη επικράτηση

Δίκαιη νίκη με 2-1 (9΄ Πιπεριάς, 13΄ Παπαδόπουλος - 10΄ Ρίονταρ) επί της Σκοτίας πέτυχε η Εθνική νέων χτες, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σούλης Παππάς, «το σημερινό παιχνίδι το χρωστούσαν τα παιδιά στον εαυτό τους. Πάνω απ' όλα είχαν ταχύτητα, ρυθμό, καλά σημεία τεχνικής, σωστές επιλογές στο μεγαλύτερο διάστημα. Ηθελαν τη νίκη και τη δικαιούνταν, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα. Παραμένει το προβάδισμα για τη Σλοβενία, αλλά εμείς θα παλέψουμε κι ό,τι βγει». Η πρόκριση της Εθνικής μας, μετά την ήττα από τη Σλοβενία, εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από την έκβαση της άλλης αναμέτρησης. Οι «γαλανόλευκοι» θέλουν την Κυριακή νίκη απέναντι στα Νησιά Φερόε (15.00) με ευρύ σκορ και ταυτόχρονα ήττα των οικοδεσποτών από τη Σκοτία μ' ένα γκολ διαφορά.

ΑΕΚ
Ειρωνική απάντηση

Με μια δηκτικότατη αλλά και ειρωνική επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, χτες η ΑΕΚ «συναίνεσε» στην αλλαγή ημερομηνίας του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πιο συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρουν: «Μετά τη θλιβερή διαπίστωση από μέρους της ΑΕΚ ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει διακόψει ακόμα και τα επινίκια για την πρόκριση της ομάδας της στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και ασχολείται νυχθημερόν με όλες τις δυνάμεις της και όλα τα μέσα για το πώς ετσιθελικά θα μεταθέσει την ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος από το Σάββατο 3/11/2001 την Κυριακή 4/11/2001. Ζητούμε από την ΕΠΑΕ όπως, προς διευκόλυνση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υιοθετήσει την εκπρόθεσμη, μη νόμιμη και παράτυπη βούληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ορίσει τον αγώνα την ημέρα που επιθυμεί η τελευταία, εξαφανίζοντας την προγενέστερη και ήδη καταστάσα αμετάκλητη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σας».

ΠΟΛΟ

Νικηφόρα ήταν χτες η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στους αγώνες του Γ΄ Ομίλου της προκριματικής φάσης του «ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ», που διεξάγεται στη Μασσαλία καθώς οι «πράσινοι» επικράτησαν με 8-7 της γιουγκοσλαβικής Πρίμορατς Κότορ στην πρώτη τους αναμέτρηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ