ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις 8 του Νοέμβρη

Κυκλοφόρησε σχετική προκήρυξη του ΠΑΜΕ

Από προηγούμενο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Από προηγούμενο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Παλλαϊκό, πανεργατικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 7 μ.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Με προκήρυξή του το ΠΑΜΕ, αφού υπογραμμίζει ότι στον πόλεμο του ιμπεριαλισμού μπορούμε και πρέπει να βάλουμε φρένο ενωμένοι στους δρόμους, καλεί το λαό της πόλης να συμμετάσχει ενεργά στη συγκέντρωση.

«Κι αν δεν ήταν η τρομοκρατική επίθεση στη Ν.Υόρκη, με τα χιλιάδες αθώα θύματα, θα βρισκόταν μια άλλη αφορμή να δικαιολογήσει το νέο πόλεμο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, πρωταγωνιστεί στον "ανθρωπιστικό" κόσμο του θανάτου, της φτώχειας και της προσφυγιάς. Η κυβέρνηση Σημίτη παραδίδει πάλι εθνικό χώρο στους ιμπεριαλιστές για την προετοιμασία του πολέμου. Σχεδιάζει την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Τελικά, ο πόλεμος δεν είναι μακριά, είναι στην πόρτα μας», τονίζεται στην προκήρυξη.

«Μπαίνει στο σπίτι μας με την αμερικάνικη προπαγάνδα που εξαπολύουν τα κανάλια, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Χειροτερεύει πιο πολύ το επίπεδο ζωής μας. Η οικονομική κρίση που δήθεν οφείλεται στην τρομοκρατία αλλά που εδώ και καιρό μαστίζει την οικονομία των υπερκερδών τους θα αντιμετωπιστεί με νέα βάρβαρη λιτότητα, μια ακόμα δικαιολογία για την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού, του συστήματος Υγείας και Παιδείας.

Λαοί, κοινωνικά κινήματα, ο συνδικαλισμός, όταν "αμφισβητούν τις υπάρχουσες δομές" της εκμετάλλευσής τους, ανακηρύσσονται σε "τρομοκράτες". Στη στροφή τούς περιμένει ο τρομονόμος, ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Κι αν όλα αυτά δεν περάσουν, υπάρχουν οι πιστολέρος των Μυστικών Υπηρεσιών με το ελεύθερο να δολοφονούν όποιον αντιστέκεται, καταλήγει η ανακοίνωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ