ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Γενάρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ
Αμερικανικές πληροφορίες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα

Χτεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ σημειώνει πως οι Αμερικανοί έχουν ενημερώσει τις αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στα τέλη της περασμένης βδομάδας η κυπριακή κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονταν από το ΝΑΤΟ, στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν φυγαδεύτηκαν σε στρατόπεδα στο Λίβανο, όπου υπάρχουν πυρήνες της. Στα στρατόπεδα αυτά οι τρομοκράτες ανασυντάσσονται με στόχο να χτυπήσουν στόχους αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων σε χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Τουρκία. Οι πληροφορίες αυτές έχουν θέσει σε συναγερμό τους Αμερικανούς, οι οποίοι και έσπευσαν να ενημερώσουν την κυπριακή κυβέρνηση, καθώς και τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών για να έχουν υπόψη τους τις κινήσεις των τρομοκρατών και να λαμβάνουν τα μέτρα που απαιτούνται.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη και εντεύθεν δεν έχουν «χαλαρώσει» και δεν τίθεται θέμα αναστολής ή μείωσής τους. Οι πληροφορίες, παρόλο που δεν είναι συγκεκριμένες σε σχέση με την Κύπρο, αξιολογούνται από τους αρμοδίους και υπάρχει επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο. Η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, το οποίο έχει επίσης ενημερωθεί τόσο από τους Αμερικανούς όσο και από κύκλους του ΝΑΤΟ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ