ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Γενάρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Επιτυχημένο ποδαρικό στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά έκαναν το Σαββατοκύριακο Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κυπελλούχων αντίστοιχα

Κοντά στην πρόκριση είναι η Βουλιαγμένη

Sportidea

Κοντά στην πρόκριση είναι η Βουλιαγμένη
Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρεμιέρα των αγώνων για τους ομίλους της διοργάνωσης πέτυχαν σπουδαία νίκη εκτός έδρας επί της Σπαντάου με 8-6. Αν και οι παίκτες του Ζόλταν Κάσας παρουσιάστηκαν αγχωμένοι στο ξεκίνημα, στη συνέχεια βρήκαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να φύγουν από το Βερολίνο με την πολύ σημαντική νίκη

Τα επτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-2, 1-2.

ΣΠΑΝΤΑΟΥ: Αντρουσκίεβιτς, Κνότι, Σερτβίτις, Σλόντερμπεγκ, Βαϊσίνγκερ, Πόλμαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πλατανίτης 2, Καλακόνας 2, Χατζηθεοδώρου, Ψύχος, Κραβαρίτης, Χατζής.

Στον άλλο αγώνα του «μπλε» ομίλου η Ποσίλιπο επικράτησε εκτός έδρας της Νις με 6-4.

Βλέπουν πρόκριση οι «μπέμπηδες»

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τετράδα του Κυπελλούχων έκανε η Βουλιαγμένη που στον Α` φάση των προημιτελικών επικράτησε της Φλωρεντίας με 5-4 αποκτώντας το προβάδισμα στα προγνωστικά ενόψει της ρεβάνς στην Ιταλία. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έχασαν την ευκαιρία να πάρουν μεγαλύτερη σε έκταση νίκη και να κάνουν τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη ενόψει του δεύτερου αγώνα. Και αυτό γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας μέχρι και τις αρχές της τέταρτης περιόδου, η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο στο ματς, αλλά στο τέλος ολιγώρησε με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν το σκορ. Πάντως η Βουλιαγμένη έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως του Ισπανού Φερνάντεζ, ο οποίος «αρνήθηκε» καθαρή αποβολή πάνω στον Αφρουδάκη, επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Τα επτάλεπτα: 1-0, 0-0, 2-2, 2-2.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Αρόγιο 2, Αφρουδάκης, Μάζης, Αυγουστιανάκης.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Σάβιτς 2, Πόποβιτς, Μπίντσι.

Ανετα ο Εθνικός

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Εθνικός επικράτησε άνετα της Πάτρας με 10-5 στον Πειραιά στα πλαίσια της «λειψής» 9ης αγωνιστικής. Στα αξιοσημείωτα και η πρώτη νίκη των Χανίων επί του Νηρέα Χαλανδρίου με 11-7, καθώς και η επικράτηση του Π. Φαλήρου επί του ΠΑΟΚ με 14-8. Εύκολο έργο είχε και ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη που νίκησε τον Αρη με 14-6.

ΡΑΛΙ
Πρώτη χωρίς «νικητή»

Το δικαστήριο περιμένει ο Μάκινεν για να μάθει τη θέση του

Sportidea

Το δικαστήριο περιμένει ο Μάκινεν για να μάθει τη θέση του
Με τις καλύτερες (;) προϋποθέσεις ξεκίνησε το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με πρώτη στάση στο Μόντε Κάρλο. Οι τρεις μέρες που διήρκησε το Γκραν Πρι κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς είδαν τον Σεμπάστιαν Λόεμπ, με Σιτροέν Ξαρά να τερματίζει πρώτος, που ήταν και η παρθενική της καριέρας του, σπάζοντας έτσι τη... μονοτονία των «γνωστών» και μη εξαιρετέων, Μακ Ρέι, Μπερνς κ.ά.

Ομως, παρά την επιτυχία του, ο Γάλλος δεν την πανηγύρισε δεόντως, καθώς η πρώτη θέση θα κριθεί στα δικαστήρια αφού ο δεύτερος Τόμι Μάκινεν και η ομάδα του, η Σουμπαρού, υπέβαλαν ένσταση για τη νίκη της Σιτροέν. Πιο συγκεκριμένα, το Ξαρά και ο οδηγός του, τιμωρήθηκαν από τους αγωνοδίκες για αντικανονική αλλαγή ελαστικού κατά την 12η ειδική διαδρομή με ποινή 2', γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Μάκινεν τερματίζοντας πρώτος στο Γκραν Πρι. Ομως, η γαλλική εταιρία με την ένσταση που υπέβαλε, δικαιώθηκε και προς το παρόν πανηγύρισε τη νίκη. Ομως, ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και η νέα του ομάδα, προσέφυγαν στα δικαστήρια όπου και θα περιμένουν την απόφαση. Μέχρι τότε, ο Λόεμπ θα φιγουράρει στην πρώτη θέση, ενώ ο Μάκινεν στη δεύτερη και ο Κάρλος Σάινθ στην αμέσως επόμενη. Τις υπόλοιπες θέσεις μοιράζονται οι Κόλιν Μακ Ρέι, Μάρκους Γκρόνχολμ και Πίτερ Σόλμπεργκ.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η Σουμπαρού είναι στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Φορντ με 10 και η Πεζό με 4. Το επόμενο ραντεβού είναι στη Σουηδία στα τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη (31/1 ως και 3/2).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Απών ο Γιαννούλης

Χωρίς τον Γιάννη Γιαννούλη στη σύνθεσή της και με 15 παίκτες συνολικά αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για το Τελ Αβίβ η Εθνική ανδρών προκειμένου να αγωνιστεί αύριο κόντρα στο Ισραήλ για την προκριματική ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2003. Ο διεθνής σέντερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κοιλιακή χώρα του (αιμάτωμα), με αποτέλεσμα να εξεταστεί από τον γιατρό της Εθνικής, Στέλιο Μαχαίρα και να αποφασιστεί, ο αποκλεισμός του από την αποστολή της Εθνικής που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ. Και αυτό γιατί ο γιατρός συνέστησε στον Γιαννούλη ξεκούραση δέκα ημερών, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται η συμμετοχή του και στον επόμενο αγώνα της ελληνικής ομάδας με την Ισπανία.

Αντίθετα, πιο ευχάριστα είναι τα πράγματα για τον Θοδωρή Παπαλουκά που έκανε την πρώτη προπόνηση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στον αγκώνα του.

Στα αγωνιστικά ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε ικανοποιημένος από το τεστ του Σαββάτου στην Κρήτη κόντρα στην Εθνική ελπίδων, όπου οι άνδρες επικράτησαν με 85-80. Οπως επισήμανε μάλιστα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, το γεγονός ότι η Εθνική ελπίδων εφάρμοσε συστήματα παρόμοια με το Ισραήλ, βοήθησε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του αγώνα. «Ο αγώνας μάς βοήθησε να δούμε ποια είναι τα κενά και ποια τα λάθη που πρέπει να διορθώσουμε. Το γεγονός ότι οι νέοι εφάρμοσαν συστήματα παρόμοια με το Ισραήλ μάς βοήθησε στο να προετοιμαστούμε καλύτερα» τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

Προβλήματα στο Ισραήλ

Χωρίς τον Ιντο Κοζικάρο θα παρουσιαστεί κόντρα στην Εθνική μας το Ισραήλ αφού ο διεθνής παίκτης τραυματίστηκε στην προπόνηση της Κυριακής. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Γκίλι Μοσινζόν. Ο τεχνικός της ομάδας Μούλι Κατζούριν δήλωσε για το παιχνίδι κόντρα στη χώρα μας: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας με θετικούς οιωνούς και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη φυσική κατάσταση των Γκριν και Λούμπιν. Τίποτε άλλο εκτός από τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα δε θα μας ικανοποιήσει».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ονειρο ήταν και πάει...

Για άλλη μια φορά το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα. Η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών έφτασε μέχρι την... πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, καθώς γνώρισε την ήττα στο Σεράγεβο από την αντίστοιχη της Βοσνίας με 31-26 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Οι Ελληνες παίκτες ήθελαν ένα καλό αποτέλεσμα προκειμένου να βρεθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Η νίκη στο πρώτο παιχνίδι με 23-21 δεν έφτασε και έτσι τα 5 τέρματα διαφορά ήταν αρκετά για να αποκλειστεί η Εθνική μας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε επιτυχώς να κρατηθεί στο παιχνίδι, φθάνοντας σε σημείο μάλιστα να προηγηθεί με 20-19, αλλά το νεκρό σημείο μετά το 45' ήταν αρκετό να πάρουν οι αντίπαλοί μας το προβάδισμα και να έχουν το πλεονέκτημα για τα τελικά του Παγκόσμιου της Πορτογαλίας.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ουλφ Σέφερτ τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Επαναλάβαμε τα λάθη που κάναμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, τα οποία έφεραν κενό στην απόδοσή μας μετά το 45'», ενώ ο συνεργάτης του Γιάννης Αρβανίτης, συμπλήρωσε: «Σίγουρα πήγαμε πολύ καλύτερα σε σύγκριση με την περσινή μας προσπάθεια. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι λείπουν ελάχιστα πράγματα για να φτάσουμε σε μεγάλες προκρίσεις».

Τα γκολ για την Εθνική πέτυχαν οι εξής: Βασιλάκης 8, Χαλκίδης 5, Μπαλωμένος 4, Γραμματικός και Αλβανός 3, Ζαραβίνας 2, Μεσσήνης 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ