ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Φλεβάρη 2002
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκροτήθηκε παράταξη μαχόμενων δικηγόρων

Αριστεροί δικηγόροι από διάφορες συνδικαλιστικές παρατάξεις, κινήσεις αλλά και ανένταχτοι, όλοι τους απ' το χώρο της μαχόμενης δικηγορίας, εκφράζοντας την κοινή αγωνία τους για τις αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της δικηγορίας και της Δικαιοσύνης γενικότερα, συγκρότησαν μια νέα συνδικαλιστική παράταξη με τίτλο: «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) - Μαχόμενοι Δικηγόροι».

Στόχος της συγκεκριμένης παράταξης δεν είναι μόνο η συμμετοχή της στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές, αλλά κυρίως η μετά τις εκλογές κοινή πορεία και με άλλες δυνάμεις για τη διαμόρφωση ενός ριζοσπαστικού ρεύματος αντίστασης και ανατροπής της κρατούσας κατάστασης στο ΔΣΑ.

«Ο ΔΣΑ σήμερα έχει οδηγηθεί από τις κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις σε κατάσταση πλήρους τέλματος, αδυνατεί να επιλύσει τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα των δικηγόρων, κυρίως αυτών των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, ενώ έχει τελείως αποκοπεί από τα γενικότερα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα», τονίζει η ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι σε ανακοίνωσή της.

Υποψήφιος πρόεδρος του νέου συνδυασμού είναι ο Βασίλης Δημόπουλος, ενώ υποψήφιοι σύμβουλοι - με αλφαβητική σειρά - είναι οι εξής: Αντανασιώτης Αντώνης, Αργυριάδου Κορίνα - Μαρία, Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης (Φάνης), Βογιατζής Δημήτρης, Βρεττός Αγγελος, Γκούβας Βασίλης, Γούσιας Ευθύμης, Ζαφειρίου Ελένη, Ζορμπαλά Αλεξάνδρα (Αλέκα), Καραμάνος Αναστάσιος (Τάσος), Κατσιάβας Ευάγγελος, Καψόπουλος Ανδρέας, Κοκκινάκης Εμμανουήλ (Μανώλης), Κοντέας Ανδρέας, Κοντοέ - Παπαθωμά Βασιλική, Κουλουρούδης Ιωάννης, Κούτρας Κωνσταντίνος, Λαγουβάρδου Μαρία, Μαρούλη Χαρίκλεια (Χαρά), Παριανός Γεώργιος, Σκαλούμπακα Χριστίνα, Σπανέλλης Διονύσιος, Τσακαλίας Γεώργιος και Τσακίρης Δημήτριος.

Αφήνουν την TVX να κατασκάψει και τη Στρατονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων της Στρατονίκης

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κατοίκων της Στρατονίκης
Αντιμέτωπος με την κατακραυγή των κατοίκων του Στρυμονικού Κόλπου βρέθηκε χτες o υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατατζόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν ακόμα μία κινητοποίηση για να μην καταστραφεί ο τόπος τους από την ασυδοσία της πολυεθνικής TVX, αλλά ο υπουργός συνεπής με την αντιλαϊκή πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, δήλωσε ότι θα δοθεί η άδεια στην καναδική πολυεθνική να κατασκάψει τον οικισμό Στρατονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ο Α. Τσοχατζόπουλος, ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει η αξιολόγηση και η γνωμοδότηση της ομάδας του Πολυτεχνείου υπό τον κ. Παναγόπουλο, ότι μπορεί να συνεχιστούν οι εργασίες εξόρυξης μεταλλευμάτων κάτω από το χωριό Στρατονίκη.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, από την επόμενη βδομάδα «θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση του θέματος και επί τόπου επίσκεψη στη Στρατονίκη, έτσι ώστε με πλήρη διαφάνεια να μπορέσουμε να αποφασίσουμε τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η μεταλλευτική δραστηριότητα με βασικό κριτήριο την προστασία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την εξασφάλιση των εργαζομένων». Ολα αυτά για να δικαιολογηθεί η παραχώρηση άδειας στην TVX για να συνεχίσει τις εργασίες στη Στρατονίκη, κάτι που δεν προβλέπεται στην αρχική αποικιοκρατική σύμβαση. Για την υπερκέραση των εμποδίων, επιστρατεύεται και ομάδα του Πολυτεχνείου προκειμένου να «αποδειχτεί» ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη η πολυεθνική TVX σε μία εκβιαστική της κίνηση προκειμένου να αποσπάσει άδεια για την επέκταση της εξόρυξης στη Στρατονίκη, ανέστειλε προσωρινά τις εργασίες στη Χαλκιδική. Τότε, της απαγορεύτηκε η συνέχιση των εξορύξεων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας, επειδή κινδυνεύει άμεσα ο οικισμός της Στρατονίκης. Ομως, παρά τους κινδύνους, θα πάρει την άδεια εξορύξεων με ευθύνη της κυβέρνησης που αδιαφορεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η δραστηριότητα της πολυεθνικής για τους κατοίκους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Οι ακτές ανήκουν στο λαό

Κάλεσμα σε όλο το λαό του Λεκανοπεδίου να ενώσει τη φωνή του ώστε να περισώσει τις παραλίες της Αττικής από τα επιχειρηματικά συμφέροντα των οποίων έχουν γίνει στόχος, έστειλαν την περασμένη Κυριακή τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού. Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην ακτή Αλίμου και Βουλιαγμένης, οι οποίες ήδη παραδόθηκαν σε επιχειρηματίες με πρόσχημα την ανάπλαση, έδειξαν την απόφασή τους να αντισταθούν με κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να μην επιτρέψουν την παράδοση των παραλιών σε ιδιώτες. «Κάτι τέτοιο σημαίνει, όπως επισήμαναν οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, την αποκοπή του λαού από τη θάλασσα, ο οποίος για να πάει πλέον τις παραλίες θα πρέπει να πληρώνει ακριβά». Για το λόγο αυτό η Συντονιστική Επιτροπή θα προχωρήσει στην κατάθεση καταγγελίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε δικαστικές ενέργειες προκειμένου να ακυρωθούν οι παράνομες συμβάσεις στα αρμόδια δικαστήρια.

ΠΕΝΘΟΣ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο και φίλο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΣΣΗ

(Μάλαμας)

εκηδεύσαμε χτες Δευτέρα 4/2/2002 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Η σύζυγος: Εδιτ. Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι.

ΚΗΔΕΙΕΣ

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΛΠΕΑ

Ετών 73

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 5/2/2002 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς. Τα τέκνα: Παναγιώτης και Βερόνια, Γεώργιος και Κυριακή, Μιχαήλ. Τα εγγόνια: Πέτρος, Χριστόφορος, Πέτρος, Ιωάννης. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

* * *

Την πολυαγαπημένη μας αδελφή και θεία

ΑΛΚΗΣΤΗ ΒΑΒΟΥΓΙΟΥ

κηδεύουμε σήμερα Τρίτη 5/2/2002 και ώρα 12.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Γ' Κοιμητηρίου Αθηνών.

Τα αδέλφια της: Ανάργυρος, Ιωάννης και Κωνστάτζα. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.

Δάσκαλος κατηγορείται για ληστείες

Δάσκαλος κατηγορείται ότι «αβγάταινε» το εισόδημα του με... ληστείες. Πρόκειται για τον 40χρονο Νικόλαο Μπαμπασάκη, που πιάστηκε με τον Λεωνίδα Γκίνη, 40 χρόνων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πριν δύο βδομάδες συνέστησαν σπείρα και λήστευαν καταστήματα στις περιοχές Ν. Περάμου Μεγάρων, Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Τα χρήματα τα ξόδευαν για την αγορά ναρκωτικών. Ο δράστης πιάστηκε το περασμένο Σάββατο όταν με το συνεργό του αποπειράθηκε να ληστέψει το κατάστημα του Β. Κολώση στη Ν. Πέραμο. Η υπάλληλος του μαγαζιού αντέδρασε με αποτέλεσμα ο δράστης να πιαστεί από περαστικούς.

Εξάλλου χτες στις 11.10 το πρωί τέσσερα άτομα εισέβαλλαν σε υποκατάστημα της ΕΤΕ και άρπαξαν από τα ταμεία 21.000 ευρώ και 800.000 δραχμές. Το υποκατάστημα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φραντζή και Θαρύπου στην Αθήνα.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • To ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Μέσης Ανατολής -ΠΣΑΜΑ, αύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί, πραγματοποιεί εκδήλωση - όπου θα κόψει και την πίτα του Συνδέσμου - στην αίθουσα της ΠΟΑΟ (Πειραιώς 6 - Ομόνοια, 4ος όροφος).
  • Το Παράρτημα Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου της ΠΕΑΕΑ, διοργανώνει για αύριο Τετάρτη 6-2-02 στις 8μμ, στην ταβέρνα «ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ» (Λ. Καραγιάννη και Σαμοθράκης 3 Κυψέλη), τη χρονιάτικη συνεστίασή του. Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και λαχειοφόρος αγορά.
  • Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ), καλεί τα μέλη και τους φίλους της αύριο Τετάρτη 6-2-02 στις 5μμ, στην αίθουσα της ΠΟΑΟ, Πειραιώς 6 - 4ος όροφος, σε εκδήλωση για το νέο χρόνο, όπου θα κόψουν και την πίτα τους.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), την Παρασκευή 8-2-02 και ώρα 11πμ, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στην αίθουσα της ΠΟΑΟ, Πειραιώς 6 - Ομόνοια, 4ος όροφος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ