ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
Σελ. /40
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγρότες, οι ... «εκτροπείς»!

«Λέω και το λέω με έμφαση: Δε θα περάσει αυτή η πολιτική! Οσοι αμφισβητούν την πολιτική μας στο αγροτικό, ακολουθούν (σ.σ.: οι αγρότες που διαμαρτύρονται, δηλαδή) πολιτική με κομματικά κελεύσματα, για να δημιουργήσουν κλίμα αστάθειας και πολιτικών διεργασιών»!

Ε, ναι λοιπόν! Ο κ. Σημίτης - σ' αυτόν ανήκει το παραπάνω λογύδριο - αποφάσισε, τελικά, να κατονομάσει τα «παράκεντρα» που υπονομεύουν την «ομαλότητα»! Τόσες μέρες οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν την κυβέρνηση, που παίζει με τα «φρουτάκια», ποιοι είναι (όπως η ίδια ισχυρίστηκε) αυτοί που «υπονομεύουν τη δημοκρατία», αλλά η κυβέρνηση τσιμουδιά! Μέχρι χτες. Αλλά σήμερα ξημέρωσε μια άλλη μέρα! Επομένως, είναι μια ιστορική στιγμή! Ο κ. Σημίτης το αποφάσισε και στο Συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ είπε τα πράγματα με το όνομά τους! Αποκάλυψε στο λαό - πράγματι - ποιοι συνθέτουν τα «εξωθεσμικά κέντρα», που έβαλαν στόχο να «αποσταθεροποιήσουν» το πολιτικό σκηνικό! Ο κ. Σημίτης μίλησε. Τα «εξωθεσμικά φρουτάκια», τα «παράκεντρα», οι «υπονομευτές», οι «αποσταθεροποιητές» της δημοκρατίας του, είναι οι ...αγρότες!

***

Μετά από τέτοια αθλιότητα, τι να περιμένει κανείς; Μετά τη χτεσινή (συμπληρωματική του πρωθυπουργού) δήλωση Πρωτόπαππα, που, ενώ ο Κ. Σημίτης κατακεραύνωνε τους υποκινούμενους αγρότες, εκείνος έδειχνε με το δάκτυλο τον «υποκινητή του κλίματος αστάθειας» (το ΚΚΕ, φυσικά!), τι να περιμένουμε; Μήπως, εκτός από ΜΑΤ και «βουλκανιζατέρ», τώρα θα στείλουν και το ...στρατό, για να «επιβληθεί η τάξη»; Τώρα πού θα φτάσουν; Μήπως, εκτός από τα «αγροτοδικεία», αυτή τη φορά θα στήσουν και ...στρατοδικεία κατά αυτών των ...«βακτηριδίων της αστάθειας», των αγροτών;

***

Το αντιλαϊκό μένος αυτής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Η παρουσία της και η συμπεριφορά της αποτελεί μια διαρκή ύβρη κατά του λαού. Οι αγρότες είναι στους δρόμους, ζητώντας καλύτερη ζωή. Αλλά ο κ. Σημίτης μιλά για φορείς ...«αστάθειας» και για ...ενεργούμενα «διεργασιών» κατά της ομαλότητας! Την ίδια ώρα, η ΝΔ σιωπά! Οι αγρότες, ο λαός, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Ν. Μπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ