ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με υποψήφιο νομάρχη τον Γιώργο Ρόκο

Για μια Νομαρχία αγωνιστική - διεκδικητική, για μια Θεσσαλονίκη της ανάπτυξης, της ειρήνης, του πολιτισμού

Ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ρόκος, στο βήμα της συγκέντρωσης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης

Eurokinissi

Ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ρόκος, στο βήμα της συγκέντρωσης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης
Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση (ΝΑΣΥ) έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το ψηφοδέλτιο της νίκης στις εκλογές του Οκτώβρη. Αυτό επιβεβαιώθηκε χτες βράδυ μέσα από την επίσημη πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών. Μια εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αγκαλιάστηκε από τους εργάτες, τους υπάλληλους, του επαγγελματίες, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τη νεολαία, από ανθρώπους προερχόμενους από όλες τις λαϊκές τάξεις του νομού.

Η συγκρότηση της ΝΑΣΥ είναι μια πρωτοβουλία που βρήκε απήχηση από τα πρώτα της βήματα και έδειξε ξεκάθαρα πως μπορεί να αποτελέσει τον πόλο συσπείρωσης όλων των λαϊκών προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του νομού για την ανατροπή της πρακτικής που θέλει την ΤΑ διαχειριστή των επιλογών της κεντρικής εξουσίας, φορομπηχτικό μηχανισμό.

«Προσδοκούμε την αλλαγή των μέχρι σήμερα δεδομένων στην ΤΑ. Είναι πολιτικός ο ρόλος της. Και τέτοιο μήνυμα θέλουμε να δώσουμε. Δεν είμαστε διαχειριστές. Δεν επιζητούμε αλλαγή της διαχειριστικής πολιτικής», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Ρόκος που και επίσημα χτες το βράδυ πήρε το χρίσμα του υποψήφιου Νομάρχη Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα της περιφέρειας εγκαταλείπεται, δημιουργείται αδιέξοδο στη χώρα και χρειάζεται μια νέα ώθηση, μια άλλη πολιτική σκέψη, μια άλλη συγκρότηση δυνάμεων, νέων συσχετισμών, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά». Και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες του νομού, να συμμετέχουν στη ΝΑΣΥ κάτω από το συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικών θέσεων και δεσμεύσεων που καταγράφεται στη διακήρυξη.

Στην ομιλία του ο νομαρχιακός Σύμβουλος Μιχάλης Σπυριδάκης αναφέρθηκε στην προοπτική, ο συνδυασμός της ΝΑΣΥ να αποτελέσει συνδυασμό νίκης, αν όλοι όσοι χαιρετίζουν αυτό το νέο ξεκίνημα, ανυπόκριτα με όλες τους τις δυνάμεις, δουλέψουν όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της η αγωνιστική, διεκδικητική παράταξη για τη Νομαρχία. «Να δημιουργήσουμε, επιτροπές εκλογικής στήριξης παντού σ' όλα τα χωριά, σ' όλες τις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς. Σας καλώ να μπείτε όλοι ορμητικά στο κίνημα υποστήριξης της κίνησής μας..», είπε και τόνισε την ανάγκη να μπούμε πιο ορμητικά σε ένα κίνημα «συνολικής αλλαγής στον τόπο μας με τη συσπείρωση όλων των πατριωτικών, αγωνιστικών, δημοκρατικών δυνάμεων για μια πολιτική που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος...».

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαχητική - διεκδικητική

Μέσα από τη διακήρυξη κατατίθεται η άλλη άποψη, για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που θα παλεύει για την εφαρμογή μιας άλλης ανάπτυξης, με κέντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο, που θα διεκδικεί φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα του λαού.

Για μια Θεσσαλονίκη της παραγωγικής ανάπτυξης, της ειρήνης, του πολιτισμού. Με: Ισόρροπη και ολόπλευρη οικονομική ανάπτυξη με βάση τις δυνατότητες της περιοχής σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς και με την αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της. Κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη για την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού που προϋποθέτει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής. Καλλιέργεια και ανάπτυξη των Γραμμάτων και των Τεχνών, της επιστήμης και της τεχνολογίας, στην υπηρεσία του λαού της. Με μια ΝΑ που να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών του νομού, που σήμερα απειλούνται, ενάντια σε «τρομονόμους», συνθήκη Σένγκεν και ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής και αγωνιστικής δράσης, που θα αναδειχτεί σε θεσμό υπεράσπισης της ειρήνης. Που να παλεύει για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια για όλο το λαό.

Δηλώσεις

Ηταν εκεί και δήλωσαν τη στήριξή τους:

Ο Τάσος Ιντζές, μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ: «Είναι μια αρχή που διαγράφει μια ποιοτική προοπτική που θα συσπειρώσει δυνάμεις λαϊκές, οι οποίες έχουν εξαθλιωθεί από την απαράδεκτη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και την ταυτόχρονη δημιουργία στρατιών ανέργων που στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό φτάνει πάνω από 20%. Είναι μια ελπιδοφόρα αρχή με προοπτικές που ίσως δεν μπορούμε να προβλέψουμε, θα είναι παραπάνω από τις προσδοκίες μας».

Ο Θεόδωρος Χριστοδούλου, Δήμαρχος Χορτιάτη: «Εχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε σε αυτή την κίνηση όλοι εμείς που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, σε κάτι καινούριο που πρέπει να γεννηθεί. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια παρέμβαση που σηματοδοτεί, την αναγκαιότητα συσπείρωσης».

Ο Θανάσης Κρουστάλης πρόεδρος Α` ΕΛΜΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ: «Η ΝΑΣΥ έχει δυναμική. Εχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε το λαό της Θεσσαλονίκης, ότι με τη ΝΑΣΥ μπορεί να έχει μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαχητική διεκδικητική, που στηρίζει και στηρίζεται στις λαϊκές ανάγκες και ελπίζουμε ότι θα βρούμε τη μέγιστη ανταπόκριση».

Ο Θ. Κυριακίδης στέλεχος του ΠΑΜΕ και Γραμματέας του ΕΚΘ: «Προϋποθέσεις υπάρχουν, είναι πάρα πολύ θετικές και αισιόδοξες, για την ανάπτυξη της ΝΑΣΥ στην κατεύθυνση της συσπείρωσης ευρύτερα όλων των υγιών δυνάμεων του νομού μας, που θα παλέψουν για την παραγωγική ανάπτυξη και την ανάπτυξη και αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νομού μας».

Παρευρέθηκαν

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη μέλος του ΠΓ, ο Χ. Μπίμπασης μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ και άλλα μέλη της ΚΠΕ από τη Βόρεια Ελλάδα, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ. Επίσης Χριστοδούλου Θ. Δήμαρχος Χορτιάτη, Μοσχονάς Μ. Δήμαρχος Αγ. Παύλου, Σαχίνης Αγ. δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Κίνησης «Θεσσαλονίκη Τώρα», Κ.Αβραμόπουλος μέλος του ΓΣ της ΓΣΣΕ, Γκούμα Τ. Γραμματέας της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Γ`Τομέα, Βαρδοπούλου Α. Δημοτικός Σύμβουλος Σταυρούπολης, Πασχαλούδης Τ. αγρότης-συνεταιριστής, Παπαθανασίου Γρ. Πρόεδρος Ομίλου Σκακιστών Τριανδρίας, Γεωργιάδης Φ. Πρόεδρος Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, Κωστόπουλος Τρ. πανεπιστημιακός, Εξαρχος Χρ. αγρότης - συνεταιριστής, Κοτσαηλίδης Γ. τ. πρόεδρος Ε` ΕΛΜΕ, Χατζηγεωργίου Γ. Μέλος ΕΒΕΘ, Σιδηρόπουλος Σ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνας, Χρυσοστομίδης Μ. Δημοσιογράφος, Δρούτσας Κ.Πρόεδρος ΙΝΚΑ, Θεοδωρακόπουλος Β. μέλος Ε.Ε της ΕΔΟΘ, Βαλανάς Στ. Γραμματείς Δημοκρατικής Συσπείρωσης, Νικολάου Ν. πανεπιστημιακός, Θεοδωρίδης Κ. Δημοτικός σύμβουλος Πολίχνης, Σιάσιος Δ. γιατρός, Κουρόγλου Στ. γιατρός, Γιαγκούλης Γ. οικονομολόγος, Κωνσταντινίδης Λ. πρώην βουλευτής, Τσαμπάζης Π. Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας, Αλιστρατινός Δ. συνδικαλιστής, Ζιώκας Ν. γραμματέας ΕΔΥΕΘ, Λιάκος Μ. γιατρός - μέλος αντιπολεμικής επιτροπής, Κατσιάβαλος Κ. Δ.Σ στο σωματείο εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, Τσιλιγκιρίδης Γ. πανεπιστημιακός, Γκέκας Δ. γιατρός, Τεμεκενίδης Γ. Λυκειάρχης, Ιωαννίδου - Τσίγκα Μ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων, Τσακλίδης Γ. Πανεπιστημιακός, Τεμερτζίδου Σ. συνδικαλίστρια, Κοκόζης Σ. συνδικαλιστής, Δαρδαγάνη Μ. συνδικαλίστρια, Μάλαμας Χρ. συνδικαλιστής, Σωτίδης Κ. αγρότης- συνεταιριστής, Γραβαλάς Σ. αγρότης- συνεταιριστής, Βλαττής Θ. Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά, Παπαβασιλείου Γ. συνδικαλιστής, Ραΐζη Η. μέλος Αντιπολεμικής Επιτροπής, Τομπούλης Αν. Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά, Βαρβαρίγου Γ. μέλος ΔΣ Δ` ΕΛΜΕ, Παγουριάδης Αν. συνδικαλιστής, Μίττας Ν. Γραμματέας ΙΝΚΑ, Νομικός Γ. δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων, Τριανταφυλλίδης Α. δημοσιογράφος, Κόντας Μ. τραπεζικός, Μωυσίδης Σ. Επιτροπή Ειρήνη Λαγκαδά.

Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Συνάντηση με την ΟΤΟΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα έχει συνάντηση σήμερα Πέμπτη, στις 2 μ.μ., στα Γραφεία του Κόμματος στον Περισσό, με τη διοίκηση της ΟΤΟΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ