ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Τα βλέμματα στον Εύοσμο

Σήμερα τα ημιτελικά του φάιναλ φορ γυναικών για το κύπελλο Ελλάδας

ΖΑΟΝ και Φιλαθλητικός θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι

Sportidea

ΖΑΟΝ και Φιλαθλητικός θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι
Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της φετινής τροπαιούχου στο Κύπελλο γυναικών, μπαίνει σήμερα η διοργάνωση που φιλοξενείται στον Εύοσμο, με τη διεξαγωγή των ημιτελικών. Τα ζευγάρια, που θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ελπίδα να καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό και να διεκδικήσουν το κύπελλο είναι ΖΑΟΝ- Φιλαθλητικός (19.00) και Αίας Ευόσμου- Βριλήσσια (21.30). Χτες, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων εκτός των Βριλησσίων που δεν έφτασαν έγκαιρα, ο τεχνικός του ΖΑΟΝ Γιώργος Σαμαράς ανέφερε ότι όλες οι ομάδες έχουν από 25% πιθανότητα να πάρουν το τρόπαιο, αλλά επισήμανε ότι «θα κερδίσει όποια ομάδα έχει πιο σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης». Στη συνέχεια, ο προπονητής του Φιλαθλητικού, Γιάννης Κυλίτσης, πρόσθεσε πως οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους και θα γίνουν δυνατά παιχνίδια. Εδώ, η βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν παίζει κανένα ρόλο», ενώ ο τεχνικός του Αίαντα, Κυριάκος Καμπερίδης, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είναι το αουτσάιντερ στη διοργάνωση: «Η ομάδα μου είναι το αουτσάιντερ παρότι είμαστε γηπεδούχοι. Θα είναι νέα εμπειρία για μας να παίξουμε μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα βραβευτούν ο Γιάννης Νικολάκης ως ο καλύτερος προπονητής γυναικείας ομάδας για τη σεζόν 2000-2001, ο Θέμης Καλπακτσόγλου ως ο κορυφαίος διαιτητής για την ίδια περίοδο και οι Νίκη Γκαραγκούνη, Σοφία Ιουρδανίδου ως MVP της περασμένης χρονιάς.

Εθνική ανδρών

Τους 22 «εκλεκτούς» του που θα διεκδικήσουν μία θέση στην 18μελή αποστολή που θα παλέψει για τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 ανακοίνωσε χτες ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Προσαλίκας. Χτες, σε συνέντευξή του στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας, αναφορικά με την πρόσκληση παιχτών, δήλωσε: «Δεν είναι μάζεμα απλά των καλύτερων. Πολύ πιθανό να υπάρχουν κάποιοι καλύτεροι παίκτες. Η πρόσκληση στοχεύει στη δημιουργία μιας δεμένης ομάδας που θα δίνει λύσεις τόσο στον αγώνα, όσο και στο κοουτσάρισμα και την προπόνησή μας». Οι παίχτες που προσκλήθηκαν από τον Στέλιο Προσαλίκα είναι οι: Μπάεφ, Λάππας, Κυριαζής, Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Μπαρμπούδης (ακραίοι), Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου, Ανδρεάδης, Σμαραγδής, Γκιρτζίκης, Πανταλέων (κεντρικοί), Ρουμελιώτης, Ντράγκοβιτς, Θεοχαρίδης, Ντονάς (διαγώνιοι), Κουρνέτας, Λιβαθηνός, Μποζίδης (πασαδόροι), Δημητρακόπουλος, Στεφάνου, Μηνούδης (λίμπερο).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πραγματικός «Δράκος»

Το παρατσούκλι του φρόντισε να επιβεβαιώσει στους παίκτες του Πανιωνίου ο τεχνικός της ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης στην πρώτη προπόνηση μετά την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας και τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Ετσι λοιπόν «Δράκος»... όνομα και πράγμα, ήταν ο Ελληνας τεχνικός στην προπόνηση των «κυανέρυθρων» στους οποίος επέρριψε τις ευθύνες για την ήττα με κατεβασμένα χέρια από την Ενωση και δεν έκαναν ό,τι είχαν πει στα αποδυτήρια να κάνουν. Παράλληλα, αυτό που πείραξε περισσότερο τον Ελληνα τεχνικό ήταν ότι οι παίκτες του δεν έδειξαν την απαραίτητη διάθεση να κοντράρουν στα ίσια την πρωτοπόρο. Μάλιστα, επισήμανε την απώλεια των 26 ριμπάουντ, το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός. Το ευχάριστο για τον Γιαννάκη είναι ότι επέστρεψε ο Τζόουνς από τις ΗΠΑ και έτσι θα τον έχει στη διάθεσή του ενόψει του αγώνα με τον Αρη.

  • Οσοι νόμισαν ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού θα αποτελούσε βάλσαμο για τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει γελάστηκαν. Ετσι λοιπόν μια μέρα μετά από τη μεγάλη επιτυχία το σκηνικό δεν είχε και μεγάλη διαφορά από αυτό των τελευταίων ημερών. Ο πρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Βοΐλης φαίνεται να επιμένει στο σενάριο για παραίτηση του Γιώργου Καλαφατάκη, ενώ από την άλλη ο τελευταίος δε φαίνεται να εγκαταλείπει τον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο Ελληνας τεχνικός, πιστεύει στο στόχο του αλλά αν απολυθεί δεν έχει παρά να το σεβαστεί. Κατά τ' αλλά, στον Ιωνικό είχαμε μια ακόμη διάκριση, αφού ο Πρόδρομος Νικολαΐδης αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της 17ης αγωνιστικής αφού με την απόδοσή του συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη επί του Παναθηναϊκού.
  • Και τυπικά σήμερα ο Νίκος Οικονόμου άφησε στον παρελθόν την Ισπανία αφού αφιχθεί στη χώρα μας υλοποιώντας την απόφασή του να εγκατάλειψη την Μπαρτσελόνα. Οπως δήλωσε ο διεθνής παίκτης δεν προτίθεται να σταματήσει το μπάσκετ, αφού όπως τονίζει έχει ακόμα πέντε χρόνια αγωνιστικής δράσης. Οσον αφορά την απόφασή του, ο Ελληνας παίκτης διευκρίνισε ότι προτίμησε την οικογένειά του που βρισκόταν στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μάλιστα μετά το γεγονός ότι έγινε πατέρας πρόσφατα.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν ο αγώνας του Πανελληνίου με τον δεύτερο της βαθμολογίας Δούκα στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Α1 χάντμπολ ανδρών. Ο κυπελλούχος Ελλάδας κατάφερε να κάμψει από νωρίς την αντίσταση του συλλόγου του Αμαρουσίου και να επικρατήσει 29-19 αυξάνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στους 4 βαθμούς.

Από την άλλη, μεγάλες νίκες πέτυχαν οι Φίλιππος και Κιλκίς απέναντι σε Λεωνίδα (εκτός έδρας, 37-26) και ΠΑΟΚ (37-21) αντίστοιχα. Από κοντά στη βαθμολογία βρίσκεται ο ΣΑΚΑ που πέρασε ήσυχο απόγευμα κόντρα στον Αρη Νικαίας (34-21) όπως και ο Ιωνικός που πέρασε νικηφόρα από τον Βύρωνα με αντίπαλο τον Αθηναϊκό (25-23). Τέλος, για άλλη μια αγωνιστική έμειναν χωρίς νίκη τα Βριλήσσια καθώς ηττήθηκαν από τον Αρχέλαο, εντός έδρας, με 32-28.

Η βαθμολογία: Πανελλήνιος 32, Δούκας 28, ΣΑΚΑ 23, Κιλκίς 22, Φίλιππος 21, Ιωνικός 19, ΠΑΟΚ 13, Αθηναϊκός 12, Αρης Ν., Αρχέλαος 8, Λεωνίδας 6 και Βριλήσσια 0.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
«Φωτιά» στο νήμα

Φωτιά... πήρε χτες το νήμα του τερματισμού στο πρώτο «ετάπ» του «8ου Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου», καθώς ένα γκρουπ από 89 ποδηλάτες έπεσαν στην τελική γραμμή στο Ακταίον με χρόνο 4 ώρες 23'31'', αναστατώνοντας το «φώτο φίνις» που τελικά ανέδειξε ως πρώτο τον Ιταλό Μινάλι. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ελβετός Λούνκβιστ, τρίτος αναδείχτηκε ο Γερμανός Ούρμπαν, ενώ καλύτερος Ελληνας ποδηλάτης αναδείχτηκε ο Βασίλης Αναστόπουλος που τερμάτισε στην 16η θέση δήλωσε: «Ηρθαμε για να πετύχουμε κάτι καλό παρά το γεγονός ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό». Οσον αφορά στη γενική κατάταξη, προηγείται ο Αυστραλός Κανσελάρα, ακολουθεί ο ομοεθνής του Ρότζερς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Δανός Σάντσντοντ. Σήμερα, η διοργάνωση συνεχίζεται με τη διεξαγωγή του 2ου «ετάπ» συνολικής απόστασης 120 χιλιομέτρων στη διαδρομή Ρόδος - Κολίμπια - Ελαιούσα - Εμπονα - Μαντρικό - Ρόδος. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Ακταίον στις 11.00.

ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ
Θετική παρουσία Βουδούρη

Το αγώνισμα του σκέλετον έμελλε να επιφυλάσσει και την καλύτερη αγωνιστική παρουσία για τη χώρα μας στους 19ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι. Ο 41χρονος αθλητής μας Μιχάλης Βουδούρης κατέλαβε την 23η θέση στο σκέλετον, επί συνόλου 26 αθλητών, χωρίς μάλιστα να του επιτραπεί να αγωνιστεί με το δικό του έλκηθρο

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα ο 19χρονος Αμερικανός Απόλο Αντον Οχνο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ πατινάζ ταχύτητας καλύπτοντας την απόσταση σε 2:18.541 λεπτά, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Κινέζος Λι Γιανγιούν με 2:18.731 λεπτά και το χάλκινο ο Καναδός Μαρκ Γκανιό με 2:18.806. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών νικήτρια αναδείχτηκε η Γερμανίδα Ανι Φρίσιγκερ με χρόνο 1.54.02 με δεύτερη τη συμπατριώτισσά της Σαμπίνε Βόλκερ (1.54.97), και τρίτη την Αμερικανίδα Τζένιφερ Ροντρίγκεζ (1.55.32).

ΠΙΝΓΚ_ΠΟΝΓΚ

Μια ανάσα από την τετράδα του διεθνούς τουρνουά πινγκ πονγκ που διεξάγεται στο Κάιρο βρίσκεται ο Ελληνας πρωταθλητής Καλίν Κρεάνκα που προκρίθηκε στη φάση των προημιτελικών. Ο Κρεάνκα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Κινέζο Χάο Βανγκ, και στην περίπτωση που καταφέρει να αποσπάσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση θα βρει στο δρόμο του τον περίφημο Λευκορώσο πρωταθλητή Βλάντιμιρ Σαμσόνοφ, που βρίσκεται στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Πολύ καλή είναι η παρουσία και του Ντανιέλ Τσιόκα που έφθασε μέχρι τη φάση των 32, όπου ηττήθηκε από τον Βέλγο Ζαν Μισέλ Σάιβ με 4-2. Αντίθετα αποκλείστηκαν οι Βλοτινός, Γκιώνης, ύστερα από δυνατές μάχες με ισχυρότατους αντιπάλους. Στις γυναίκες είχαμε πολύ καλές εμφανίσεις στα διπλά, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν στα προημιτελικά οι Νικουλάε - Βολακάκη.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Γερό τεστ στη Ρωσία

Ακόμη ένα γερό τεστ, το δεύτερο στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα πραγματοποιήσει η εθνική γυναικών - νεανίδων ρυθμικής γυμναστικής. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποδεχόμενο σχετική πρόσκληση της ρωσικής ομοσπονδίας θα μεταβεί σε προπονητικό καμπ (24 Φλεβάρη -7 Μάρτη), ενώ μετέπειτα θα αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα Ρωσίας. Οι αθλήτριες που θα μετέχουν επιλέχτηκαν με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ενα τεστ που σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θωμά Μακρή «ήταν ιδιαίτερα θετικός για τις αθλήτριες που υπολογίζεται να πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό της Πάτρας (18-21 Απρίλη). Στην ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει στη Ρωσία απαρτίζουν οι: Νεάνιδες: Μπισμπίκου, Τσεγκέλη, Μαστρογιαννοπούλου, Αποστολίδη, Τσακαλίδου, Παπαδοπούλου, Ανδρεάδου. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Καστρίτση, Μιλούση.

ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Ικανοποιημένη τόσο για την παρουσία όσο και για τις επιτυχίες της είναι η ομοσπονδιακή ομάδα σεμί κοντάκτ, που έλαβε μέρος στο διεθνή τουρνουά Γουσού - Κουνγκ Φου του Δουβλίνου.

Στη διοργάνωση αυτή συμμετείχαν 64 ομάδες και περισσότεροι από 1.550 αθλητές και αθλήτριες. Από την ελληνική αποστολή ξεχώρισε ο Νίκος Μέμμος, που στην κατηγορία των 74 κιλών (μαύρες ζώνες) κατέλαβε την 3η θέση, ενώ σε μία εκ των τεσσάρων σειρών της κατηγορίας ΟΠΕΝ κατέκτησε την 4η. Σε διαφορετική σειρά, ο Στέλιος Πολίτης κατέλαβε την 4η θέση και ο Θόδωρος Τσουκιάς, στα 69 κιλά, πήρε την 6η θέση.

Τέλος στους παίδες (καφέ - μαύρη ζώνη), 3ος ήταν ο Ραχσάν, 4ος ο Ζιώγκος, 6ος ο Βοζιλάκης και 7ος ο Αγγελόπουλος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ