ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο

Συστήθηκε Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εκπαιδευτικών και Συνδικαλιστών

Να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εκπαιδευτικών και Συνδικαλιστών.

Η συγκρότηση του Συντονιστικού δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τις αγωνιστικές διεκδικήσεις λύσεων στα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Στη συγκρότησή του προχώρησαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης το βράδυ της Δευτέρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ. Οι συμμετέχοντες, εκφράζοντας ΔΣ και ΓΣ, Συλλόγων Α`βάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, συνδικαλιστών και επιτροπών αγώνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συντονισμό, ο οποίος όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «δεν είναι ευκαιριακός ή μόνο πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά μόνιμος και σταθερός, που δε θα περιορίζεται απλά στην άσκηση πίεσης στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη της αγωνιστικής συσπείρωσης και έκφρασης όλων των εκπαιδευτικών που δεν ανέχονται πλέον την υποταγή και την αδιέξοδη συντεχνιακή περιχαράκωση». Συνεχίζοντας, τονίζουν: «Χωρίς ν' απεμπολούμε κανένα από τα αιτήματά μας για την προβολή και διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και απαιτήσεων των εκπαιδευτικών και της λαϊκής Παιδείας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προτάσσουμε την πάλη για την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, που αφορούν στην κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και την καρατόμηση των δικαιωμάτων μας».

Το Συντονιστικό σημειώνει την ανάγκη δραστηριοποίησης των εκπαιδευτικών «από τα κάτω», σε ταξική βάση και προσανατολισμό, κόντρα στην τακτική των πλειοψηφιών στα ΔΣ των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, σε κοινή δράση με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί διδασκαλικούς συλλόγους και ΕΛΜΕ να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Πεδίον του Αρεως, να πραγματοποιήσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις στους Συλλόγους πρωτοβάθμιας και τις ΕΛΜΕ, για ενημέρωση όλων των συναδέλφων γύρω από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και λήψη αγωνιστικών αποφάσεων. Καλεί, επίσης, σε νέα σύσκεψη τις ΕΛΜΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους του Λεκανοπεδίου την Πέμπτη 21 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ, με θέμα την κλιμάκωση των αγώνων και την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 3 Απρίλη, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα συνδικάτα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Μενιδίου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Καισαριανής - Βύρωνα, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού, Περιστερίου και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, οι συνδικαλιστές Αγκαβανάκης Δημήτρης (ΕΕ ΑΔΕΔΥ - Σύλλογος «Παρθενώνας»), Ζώτος Νίκος (ΓΣ ΑΔΕΔΥ - Σύλλογος Αιγάλεω), Σάββας Σάββας (ΔΣ ΟΛΜΕ), Γκεσούλης Θανάσης (ΔΣ ΔΟΕ), Μπάθας Χρήστος (ΔΣ ΠΕΑΕ). Οι συνδικαλιστές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λαμπούδη Χρυσούλα (Ηλιούπολης), Κατσούλα Βούλα (Αριστοτέλη), Βαλλιανάτος Παρασκευάς (Νίκαιας), Σιόντη Ειρήνη (Αμαρουσίου), Μεντής Ανδρέας (Κ. Σωτηρίου), Κωνσταντιάδου Ντίνα (Μακρυγιάννη), Δοσπάτης Ηλίας (Μακρυγιάννη), Ακρίβος Γιώργος (Αθηνάς), Δραμαλής Πέτρος (Γληνού), Κοντάλιπος Σπύρος (Γληνού), Στεφάνου Αχιλλέας (Αγ. Δημητρίου), Οντούλη Αντζυ (Ν. Ιωνίας), Τρίμπος Δημήτρης (Α` Αθήνας), Ξυλαρδιστού Ελένη (Κερατσινίου - Περάματος). Οι συνδικαλιστές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μπαλωμένος Δημήτρης (Α ΕΛΜΕ Αθήνας), Αδαμάκος Μάνθος (Α ΕΛΜΕ Αθήνας), Καραμπέτσος Θανάσης (Γ ΕΛΜΕ Αθήνας), Βλαχάκη Κική (Γ ΕΛΜΕ Αθήνας), Αλεξοπούλου Κική (Ε ΕΛΜΕ Αθήνας), Βλαχάκης Βασίλης (Ε ΕΛΜΕ Αθήνας), Γιαννακόπουλος Παναγιώτης (ΕΛΜΕ Πειραιά), Νίκας Γιώργος (ΕΛΜΕ Πειραιά), Τουμάσης Βαγγέλης (Α - Γ ΕΛΜΕ Ανατολικής), Καλόβουλος Αντώνης (Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής), Πάλλης Χαράλαμπος (Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής), Ψαρράς Μανόλης (Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής), Αυγέρος Θόδωρος (Α ΕΛΜΕ Δυτικής), Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης (Β ΕΛΜΕ Δυτικής), Αποστολόπουλος Χρήστος (Γ ΕΛΜΕ Δυτικής), Μπουλούζος Βασίλης (Γ ΕΛΜΕ Δυτικής).

  • Πρόταση για 24ωρη απεργία του κλάδου στις 3 Απρίλη κατέθεσε στο χτεσινό ΔΣ της ΔΟΕ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, η οποία απορρίφθηκε από τις δυνάμεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ οι εκπρόσωποι των οποίων επαναλαμβάνοντας μία φράση του Πολυζωγόπουλου χαρακτήρισαν στρατηγικό λάθος τη μη συμμετοχή στον «κοινωνικό διάλογο» που έχει στήσει η κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει τις επιλογές της.
  • Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Για τη διευκόλυνση των καθηγητών που διδάσκουν σε απογευματινά και νυχτερινά ιδρύματα κήρυξε και τρίωρη στάση εργασίας από τις 6 ως τις 9 το βράδυ.

Τα συλλαλητήρια της Πέμπτης

Πέμπτη 14 του Μάρτη:

Αθήνα: Πεδίον Αρεως, 6.30 μ.μ.

Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.

Νάουσα: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Σέρρες: Πλατεία Ελευθερίας στις 6 μ.μ.

Κιλκίς: Πλατεία Ειρήνης στις 7 μ.μ.

Βέροια: Πλατεία Εληάς στις 7 μ.μ.

Κατερίνη: Κεντρική πλατεία στις 7.30 μ.μ.

Γιαννιτσά: Στον πεζόδρομο στις 7 μ.μ.

Εδεσσα: Πικετοφορία - μαζική εξόρμηση στις 7 μ.μ.

Κοζάνη: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Πτολεμαΐδα: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Καστοριά: Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Γρεβενά: Κεντρική πλατεία στις 6.30 μ.μ.

Φλώρινα: Πικετοφορία από την κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ.

Αλεξανδρούπολη: Στο δημαρχείο στις 7 μ.μ.

Κομοτηνή: Πικετοφορία από την αρχή Βενιζέλου, έξω από την ποντιακή λέσχη, στις 7 μ.μ.

Ξάνθη: Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Δράμα: Πλατεία Ελευθερίας στις 7 μ.μ.

Καβάλα: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Λευκάδα: Πλατεία Αγίου Μηνά στις 7 μ.μ.

Αρτα: Πλατεία Κιλκίς στις 6.30 μ.μ.

Αγρίνιο: Πλατεία Δημοκρατίας στις 7 μ.μ.

Γιάννενα: Παλιό Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Λάρισα: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Βόλος: Πλατεία Ελευθερίας στις 7 μ.μ.

Τρίκαλα: Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7.30 μ.μ.

Καρδίτσα: Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Λαμία: Πλατεία Διάκου στις 10 π.μ., 24ωρη απεργία.

Θήβα: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Χαλκίδα: Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Αμφισσα: Πλατεία Λαού στις 7.30 μ.μ.

Ναύπλιο: Δημαρχείο στις 7 μ.μ.

Τρίπολη: Κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Πύργος: Πλατεία ΟΤΕ στις 7 μ.μ.

Καλαμάτα: Στον «Κοινωνικό Φορέα» του δήμου στις 7 μ.μ.

Μυτιλήνη: Πλατεία Σαπφούς στις 7 μ.μ.

Χίος: Πύλη Απλωταριάς στις 6.30 μ.μ.

Σάμος: Εργατικό Κέντρο στις 6 μ.μ.

Ηράκλειο: Πλατεία Λιονταριών στις 7.30 μ.μ.

Χανιά: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 7.30 μ.μ.

Ρέθυμνο: Εργατικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ..

Αγ. Νικόλαος: Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Λαύριο: Κεντρική πλατεία στις 6 μ.μ.

Επίσης, στις 15 του Μάρτη:

Πρέβεζα: Εξω από την αίθουσα «Θεοφάνειο» στις 7 μ.μ.

Κέρκυρα: Εργατικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ.

Λιβαδειά: Κεντρική πλατεία στις 7.30 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ