ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θα στενάξουν στο Χαϊδάρι

Πάνε πάνω από τρία χρόνια που ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε τις προθέσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών να διεκδικήσει το Νοσοκομείο Χαϊδαρίου ως αμιγώς πανεπιστημιακό. Μάλιστα, οι αποκαλύψεις του ήταν η αφορμή να γίνουν συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και να καταλήξει - σε ορισμένες περιπτώσεις - και σε ομόφωνες αποφάσεις για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

Το Νοσοκομείο Χαϊδαρίου αποτέλεσε και προεκλογικό χαρτί του ΠΑΣΟΚ.

Στις 6.3.2000 το εγκαινίασε - χωρίς να τελειώσει - ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, λέγοντας: «Ο πολίτης της Δυτικής Αττικής έχει τώρα δίπλα στο σπίτι του τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες άρτιας και πλήρους περίθαλψης, όσο πριν είχε τις δυσχέρειες προσπέλασης στις ίδιες υπηρεσίες... Το υπερσύγχρονο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαϊδαρίου θα είναι ένα νοσοκομείο ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η στελέχωσή του θα γίνει με μετεγκατάσταση κλινικών, τμημάτων και εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Αθηνών».

***

Τώρα το υπουργείο Υγείας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αλλά το προσφέρει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, οι οποίοι δεν πάνε, γιατί η προσφορά δε συνοδεύεται με τους όρους που θέλουν.

Και μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης γίνεται διαρροή δήθεν πληροφοριών ότι το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να το εντάξει στο... ΕΣΥ.

Δηλαδή κοροϊδία στη νιοστή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, που προοιωνίζεται χαράτσια για τον κόσμο στην ώρα της ανάγκης.

***

Αποκαλυπτικός γι' αυτό ήταν χτες ο Δ. Σερεμέτης, πρόεδρος του Γ΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ), που μίλησε στο ραδιοσταθμό «Φλας». Αφού παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία πριν από τέσσερα - τουλάχιστον - χρόνια, αναφέρθηκε σε ρεαλιστικότερους - όπως τους χαρακτήρισε - στόχους: Τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και του διαγνωστικού τομέα απ' το καλοκαίρι.

Τους τομείς δηλαδή που θα πληρώνει «κας» ο άρρωστος είτε μέσω του Ταμείου του είτε απ' την τσέπη του τα απογεύματα στα ιδιωτικά ιατρεία.

Θ' αναστενάξουν, δηλαδή, στο Χαϊδάρι οι άρρωστοι. Αλλά η κυβέρνηση θα καμαρώνει γιατί ο ασθενής θα χαρατσώνεται στο πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας!


Γ. Μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ