ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανοδος και επιτυχίες για την Πανσπουδαστική

Επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία της Πανσπουδαστικής ΚΣ τα αποτελέσματα της κάλπης στις χτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, καθώς από τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκε καθαρά η τάση σημαντικής ανόδου της, τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά, ενώ την ίδια στιγμή φανέρωναν και αύξηση της συμμετοχής. Η δράση της Πανσπουδαστικής όλο το προηγούμενο διάστημα, οι θέσεις της κι η προσπάθειά της να στέκεται με συνέπεια στο πλευρό των φοιτητών και σπουδαστών αποκαλύπτοντας τι ετοιμάζεται για το παρόν και το μέλλον τους και καλώντας τους στο δρόμο του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους, επιβραβεύτηκε όπως φαίνεται και από τις φετινές εκλογές. Για ακόμα μια χρονιά, λοιπόν, ακόμα περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές ενίσχυσαν την ΠΚΣ κι αυτή η ενίσχυση αποτελεί ταυτόχρονα ενίσχυση της λογικής του αγώνα, εγγύηση για την άνοδο του ίδιου του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Η συμμετοχή των φοιτητών και σπουδαστών στις εκλογές φαίνεται να αυξάνεται και φέτος, ακολουθώντας έτσι την αυξητική πορεία των πέντε προηγούμενων χρόνων και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη σημασία των εκλογών και την εμπιστοσύνη των φοιτητών στις συλλογικές διαδικασίες του κινήματος.

Οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων ξεκίνησαν να σφραγίζονται από τις 7 το απόγευμα, πρώτα στους μικρούς επαρχιακούς συλλόγους κι αργότερα στους υπόλοιπους. Τα πρώτα αποτελέσματα έφτασαν στα γραφεία της Πανσπουδαστικής στις 7:30 το απόγευμα και μέσα σε μια ώρα ήρθαν και οι πρώτες «πρωτιές» και μεγάλες επιτυχίες της παράταξης. Από εκείνη την ώρα και μέχρι να γραφτούν ετούτες οι γραμμές, οι «καλές ειδήσεις» από συλλόγους όλης της χώρας δε σταμάτησαν.


Eurokinissi

Καταγράφουμε ενδεικτικά ότι η Πανσπουδαστική κατέκτησε την πρώτη θέση και αυτοδυναμία στα ΔΣ των Συλλόγων Νηπιαγωγών Αθήνας και Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας, με ποσοστά 52,56% και 55,61%, αντίστοιχα. Πρώτη δύναμη ήρθε επίσης στο σύλλογο Βιοχημείας Λάρισας με 27 ψήφους σε σύνολο 70, καθώς και στο σύλλογο Βιολογικών Εφαρμογών Ιωαννίνων με 46 ψήφους σε σύνολο 99, ενώ πέρσι είχε 26 ψήφους σε σύνολο 73. Είναι φανερό ότι στο συγκεκριμένο σύλλογο η ΠΚΣ καρπώθηκε σχεδόν το σύνολο της αύξησης της συμμετοχής. Δεύτερη δύναμη ήρθε η ΠΚΣ στο Μουσικό Κέρκυρας, καθώς επίσης και στο σύλλογο Επιστήμης Τεχνών των Ιωαννίνων, ενώ στο Παιδαγωγικό (Δασκάλων) της Αλεξανδρούπολης, ισοψήφησε στη δεύτερη θέση με την ΠΑΣΠ.

Παράλληλα, στους περισσότερους συλλόγους ακόμα και χωρίς να κατακτήσει πρώτη ή δεύτερη θέση, είχε σημαντικές επιτυχίες αυξάνοντας θεαματικά τις ψήφους της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σύλλογος Νηπιαγωγών Ρόδου, που σχεδόν τριπλασίασε τις δυνάμεις της από πέρσι, λαμβάνοντας 30 ψήφους έναντι 12 που είχε στις περσινές εκλογές.

Τα αποτελέσματα από συλλόγους που είχαν τελειώσει την καταμέτρηση, μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε αυτό το ρεπορτάζ, ήταν λίγα και προέρχονταν από τους μικρότερους συλλόγους. Ο «Ρ» θα έχει αύριο αναλυτικό ρεπορτάζ από τα αποτελέσματα στους συλλόγους όλης της χώρας, το τι πήρε κάθε παράταξη και βέβαια τις επιτυχίες τις Πανσπουδαστικής, που αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ.




ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
«Ισχυροποιείται ο πόλος της αντεπίθεσης»

Δήλωση του γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε δήλωσή του για τις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, τόνισε:

«Οι εκλογές στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους αναδεικνύουν ακόμα πιο ενισχυμένο τον πόλο της φοιτητικής και σπουδαστικής αντεπίθεσης. Συνεχίζεται και στις φετινές εκλογές η αυξημένη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών, δίνοντας απάντηση σ' αυτούς που μιλάνε για το μεγαλείο της αποχής. Η παράταξή μας, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, στους 224 Συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του αγώνα σημειώνει σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά. Με την ψήφο τους οι φοιτητές και σπουδαστές ισχυροποιούν τον πόλο της αγωνιστικής συσπείρωσης, ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το παρόν και το μέλλον τους. Με τη συνεχιζόμενη άνοδό της η Πανσπουδαστική βρίσκεται μπροστά σε νέες δυνατότητες και ευθύνες για την αντιμετώπιση της κυρίαρχης πολιτικής, για τη συμβολή της σε νέους μαζικούς αγώνες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ