ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάη 2002
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σοβαρά υπονοούμενα από Γιαννούλη

«Αθώος», παρά την τιμωρία του με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δράση για ντοπάρισμα, εξακολουθεί να δηλώνει ο Γιάννης Γιαννούλης. Ο έμπειρος παίχτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην ουσία ναδρολόνη, χτες σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε πώς δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών από μόνος του. Εμμέσως πλην σαφέστατα λοιπόν έριξε την ευθύνη για τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, στην ομάδα του: «Δεν έκανα κάτι εν γνώσει μου. Δεν πήρα τίποτα μόνος μου. Πρέπει όλοι οι αθλητές να προσέχουν τι βάζουν στο κορμί τους. Πρέπει να έχουν τον δικό τους γιατρό και να μην εμπιστεύονται κανέναν. Εγώ δεν το έκανα γιατί θεώρησα ότι έπαιζα στον Παναθηναϊκό και όχι σε κάποια μικρή ομάδα». Στη συνέχεια, ο πάουερ φόργουορντ των «πρασίνων» τόνισε πως θα συνεχίζει να παλεύει για να δικαιωθεί: «Θα πολεμάω κάθε μέρα για να δικαιωθώ. Σίγουρα, η συνέχεια είναι δύσκολη. Εχω τη δύναμη και το θάρρος για να παλέψω. Θα προσφύγω στο ΑΣΕΑΔ και στην επιτροπή της ΦΙΜΠΑ».

ΠΑΟΚ
Εφεση «κουμπάρων»

Σήμερα αναμένεται να δοθεί η συνέχεια στο σίριαλ των τριών Κυπρίων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Οι Οκκάς, Γιασεμάκης και Εγκωμίτης, μετά την απόρριψη των προσφυγών τους εναντίον του «Δικεφάλου», θα καταθέσουν έφεση στην απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών την περασμένη Τρίτη. Αυτό επισήμανε ο μάνατζερ των τριών, σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας. «Οι σχέσεις των παικτών με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Ο Εγκωμίτης είναι πιο απογοητευμένος. Ομως, παράπονα έχουν και οι Οκκάς και Γιασεμή. Από το Γενάρη τους είχαν υποσχεθεί αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους και ποτέ δεν υλοποιήθηκε».

Στην αντίπερα όχθη, σίγουρες μπορούν να θεωρηθούν οι ανανεώσεις των Γιώργου Γεωργιάδη και Γιώργου Τουρσουνίδη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν για έναν ακόμα χρόνο παραμονής στην ομάδα. Τέλος, σήμερα αναμένεται να επισημοποιηθεί και ο... γάμος του Αγγελου Αναστασιάδη και του ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ηρθε για διακρίσεις

Ετοιμος να προσφέρει τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό προκειμένου, όπως είπε, η νέα του ομάδα να κατακτήσει τίτλους, παρουσιάστηκε χτες το μεσημέρι κατά την άφιξή του στην Αθήνα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Ερικ Λίνκαρ. Ο νεαρός Ρουμάνος, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να φτάσει στην κορυφή με την «πράσινη» φανέλα: «Θέλω πρωτάθλημα και καλή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Θέλω και τις δύο διακρίσεις». Στη συνέχεια ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη «μετακόμισή» του στη «Λεωφόρο»: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που ήρθα σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα και πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη». Πάντως, επισήμανε ότι δε γνωρίζει πολλά για το «τριφύλλι», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πολλά πράγματα για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα ο Παναθηναϊκός, για τους νέους μου συμπαίκτες και τον προπονητή. Θυμάμαι, όμως, τους παίκτες που έπαιζαν στην ομάδα την περίοδο 1998-99 όταν είχαμε βρεθεί με την πρώην μου ομάδα τη Στεάουα αντίπαλοι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ». Σήμερα, στις 14.00, ο 24χρονος μέσος θα παρουσιαστεί επίσημα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αλλεπάλληλες συναντήσεις

Για δεύτερη φορά σε 24 ώρες, ο Τάκης Λεμονής βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Λούβαρη, και έθεσαν εκ νέου τους στόχους του συλλόγου (μεταγραφικά και γηπεδικό) για το επόμενο διάστημα. Το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν οι επαφές με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα του «λιμανιού». Στο... μάτι έχουν μπει ένας επιθετικός και ένας έμπειρος ξένος αμυντικός. Πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ κοντά σε συμφωνία με τους πρωταθλητές είναι οι Οκκάς και Κατσουράνης, ενώ υπάρχουν ακόμα δύο παίκτες που είναι στο στόχαστρο. Σε ό,τι αφορά στην έδρα του Ολυμπιακού τη νέα περίοδο, η Ριζούπολη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν είναι αρκετές, μεταξύ των οποίων προβολείς, χλοοτάπητας και δημοσιογραφικά θεωρεία. Παράλληλα, υπάρχει το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι θέσεις κατά 15.000. Ενδεχομένως να αποφασιστεί από την ΠΑΕ, και εφόσον η ΟΥΕΦΑ δώσει τη συγκατάθεσή της, οι αγώνες και του Τσάμπιονς Λιγκ να δοθούν στην Αθήνα.

ΜΠΑΣΚΕΤ- ΤΕΛΙΚΟΣ Α1
Δικαίωμα στο... όνειρο

Βγαλμένη από τα παλιά ήταν η χτεσινή ΑΕΚ που κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου στην Α1 ανδρών. Η «Ενωση» επικράτησε δύσκολα του Ολυμπιακού με 85-78, έκανε το 1-2 στις νίκες και τώρα θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη μέσα στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να ισοφαρίσει τις επιτυχίες.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Μέχρι και το 35' οι δύο ομάδες ήταν αρκετά κοντά στο σκορ με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δώδεκα ισοπαλίες (63-63). Από εκεί άρχισε η αντεπίθεση για τους γηπεδούχους που έδειξαν πως μπορούν να ανατρέψουν τα μέχρι εκείνης της στιγμής δεδομένα. Πάντως, οι παίκτες του Σάκοτα, ήταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο τέλος.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι», αν και με μία νίκη κατακτούσαν τον τίτλο, παρουσίασαν ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχαν συνηθίσει τους φιλάθλους τους. Παρέμεναν κοντά στο σκορ αλλά στα τελευταία λεπτά, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την όποια καλή επιθετική παρουσία.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 39-37, 56-56, 85-78

ΑΕΚ: Μπετς 19, Ζήσης 2, Κακιούζης 9, Χόλντεν, Ντικούδης 19 (1), Χατζής 20 (3), Ταπούτος 12 (2), Παντελιάδης, Μπιλμπά, Πασχάλης 4, Κικίλιας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φορντ 22 (2), Ντε Μιγκέλ, Παπανικολάου 1, Μπουντούρης 2, Αμανατίδης 10, Παπαλουκάς 8 (2), Ρισασέ 13 (1), Φόρεστ 20, Φέμερλινγκ 2, Τόμιτς, Νικαγκμπάτζε

ΑΕΚ
«Χτίζουν συντρίμμια»

Σ' όλες τις ομάδες είναι εποχή «χτισίματος», εν όψει της νέας περιόδου. Στην ΑΕΚ όμως φαίνεται πως ...χτίζουν συντρίμμια. Το βαρύ κλίμα που δημιούργησε η διχόνοια μεταξύ των οπαδών από την επιστροφή Μπάγεβιτς (αναμένεται να εκφραστεί κατά τη σημερινή επίσημη παρουσίασή του), έγινε ακόμα βαρύτερο με την απειλή αποβολής (λόγω χρεών) από τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Η οικονομική ...στενότητα έχει αντίκτυπο στις μετεγγραφικές κινήσεις και οι στόχοι καθώς και το επίπεδό τους ολοένα και μειώνονται (...), μ' αποτέλεσμα η κατάσταση να «γκριζάρει» ακόμα περισσότερο. Το «κιτρινόμαυρο» και μη χειρότερα λογικό αλλά αναποτελεσματικό. Τα «χαστούκια» δεν έχουν τέλος. Ετσι χτες ήρθε το... κερασάκι στην τούρτα. Το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ τελεί υπό έξωση από τις εγκαταστάσεις στους Θρακομακεδόνες, λόγω μη εξόφλησης των οικονομικών της υποχρεώσεων προς τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος αν δεν ξοφληθεί μέχρι το Σάββατο δικαιούται να εφαρμόσει την (εφέσιμη) απόφαση. Το νέο προβλημάτισε έντονα την τεχνική ηγεσία, ενώ αντίθετα η «διοικητική» δηλώνει ανενόχλητη ισχυριζόμενη πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Επανεκλογή Μπλάτερ

Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στη ΦΙΦΑ που σήμανε ανανέωση της θητείας Μπλάτερ στον προεδρικό θώκο, φαίνεται πως λειτούργησε σαν... λωτός. Τόσο ο νικητής όσο και ο χαμένος, Χαγιάτου, ξέχασαν τις βαριές αλληλοκατηγορίες και δήλωσαν συμπορευτές! Ο ένας πρόσφερε στον άλλο τη συνεργασία του, λες και δεν ήταν ο Χαγιάτου με τους υποστηρικτές του που κατήγγειλαν ατασθαλίες, σκάνδαλα κλπ... Εδωσε μάλιστα «συγχαρητήρια στον Μπλάτερ. Οπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα μπορεί να υπολογίζει βάσιμα στη βοήθειά μου και τη διάθεση συνεργασίας»! Οσο για τον Μπλάτερ, έκανε έκκληση (σε ποιους άραγε;): «Αφήστε μας να δουλέψουμε μαζί και ας ξεχάσουμε όσα άσχημα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό. Αφού ισχυροποιήσουμε την ενότητά μας, θα ισχυροποιήσουμε και την αξιοπιστία της ομοσπονδίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ