ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Ιούνη 2002
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΛΑΝΕΤ» - «ΤΕΜΠΟ»
Συνεχίζουν τον εμπαιγμό Ανδρουλιδάκης και κυβέρνηση

Στις πλάτες των εργαζομένων εξακολουθεί να παίζει η κυβέρνηση, νίπτοντας ουσιαστικά τας χείρας της, για όσα όλο αυτό το διάστημα συμβαίνουν στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ» και στον τηλεοπτικό σταθμό «Τέμπο» του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Ο τελευταίος, αφού χρησιμοποιεί το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων σ' ένα καθεστώς ασυδοσίας, με τη συνδρομή της κυβέρνησης, εμπαίζει τους εργαζόμενους.

Παρά τις «συμφιλιωτικές» διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εργασίας, οι υποσχέσεις μένουν στα «πρακτικά», ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και για το δικαίωμά τους στη δουλιά, χωρίς να έχουν πάρει ακόμη και το Δώρο του Πάσχα

Χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Τύπου και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας, από την άλλη πλευρά, επιχείρησε να βγει «δικαιωμένος», από την προκλητική του στάση απέναντι στην εκπρόσωπο των εργαζομένων που ουσιαστικά της έκλεισε το τηλέφωνο όταν εκείνη ζήτησε την παρέμβασή του. Ηταν, όπως εξήγησε, «όρθιος» και εκείνη την ώρα επιχειρούσε να περάσει το «φανάρι»...

Ηδη για την κατάσταση που επικρατεί στον «Πλάνετ» - ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο έχει χορηγηθεί άδεια ενημερωτικού σταθμού - το προηγούμενο ΕΣΡ είχε διατάξει έρευνα. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν τηρήσει τους όρους της «συμφιλίωσης» μέχρι τις 21 Ιούνη, θα υπάρξουν εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων του «Πλάνετ», του «Τέμπο», του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ με το νέο πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, και το μέλος Ρ. Μορώνη, ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για τη νομιμότητα του λειτουργίας του «Πλάνετ».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ συναντήθηκαν και με τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαππα. Σε κοινή ανακοίνωσή τους καταγράφονται τ' αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων. Ο υπουργός Τύπου μέχρι αύριο δεσμεύτηκε να συναντήσει τον Μ. Ανδρουλιδάκη. Είπε μάλιστα πως η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη θα «ληφθεί σοβαρά υπόψη» στα δύο ΜΜΕ που κατέχει. Προειδοποίησε δε, ότι αυτή η κατάσταση θα έχει αντανάκλαση και στο θέμα των αδειών πανελλαδική εμβέλειας, τις οποίες όπως έχει εξαγγείλει θα προκηρύξει μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου για το «βασικό μέτοχο».

Οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό του Μ. Ανδρουλιδάκη συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. Σήμερα θα συμμετέχουν στην απεργία για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διακοπή νερού

Διακοπή της παροχής νερού πρόκειται να σημειωθεί από τις 11 αύριο το βράδυ έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Γέρακα, Ανθούσας, Παλλήνης και Πικερμίου.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ, τα προβλήματα στην υδροδότηση πρόκειται να σημειωθούν, λόγω διενέργειας τεχνικών εργασιών για την επισκευή βλάβης σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ