ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Ιούνη 2002
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ντίνος Καπέλας
Ντίνος Καπέλας
Φωτ.

Πέρασαν 8 χρόνια από την 1η Ιούλη 1994, που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1938.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1920.

Στη μνήμη του προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Πόπη Τσουκαλά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ και για την ονομαστική γιορτή του στις 29 Ιούνη, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Λαμπρινή Γιαλή

Τα παιδιά του Εύα και Αντρέας

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της αδελφής μου ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΣΛΑΝΗ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 12 Ιούνη 1990 και του αδελφού μου ΗΛΙΑ ΑΣΛΑΝΗ, γραμματέα της ΕΠΟΝ Σταυρούπολης στην Κατοχή, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το 1945, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟ Σταυρούπολης, 20 ευρώ στην οργάνωση Σταυρούπολης της ΚΝΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Αθανασία Ασλάνη

* * *

Φωτ.

Πέθανε ξαφνικά στις 19 Μάρτη 2002 η ΕΥΘΥΜΙΑ Ελευθεριάδου - ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ. Γεννήθηκε στο χωριό Ιδα Πέλλας το 1936. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Οι γονείς της ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, μετά το τέλος του εμφύλιου, τελείωσε Σχολή Τηλεπικοινωνιών. Εργάστηκε ως μηχανικός προϊσταμένη στο 6ο τμήμα Τηλεπικοινωνιών της πόλης.

Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
Σουμέλα Τριανταφυλλίδου
Διακρίθηκε πολλές φορές για τις επιδόσεις της στη δουλιά. Δυο φορές της απονεμήθηκε το μετάλλιο Πρωτοπόρας Σοσιαλιστικής Εργασίας και το μετάλλιο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1979 και πέθανε πιστή στα ιδανικά της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Χαράλαμπος και τα παιδιά της Δημήτρης και Κατερίνα, προσφέρουν 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 30 ευρώ στην ΚΟ Πολίχνης Θεσσαλονίκης και 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠΠ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΣΥΨΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας την 1η Ιούλη 1996, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στις 25 Ιούνη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας ΒΑΓΓΕΛΗΣ Κ. ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ. Μας έμαθε με όλη τη ζωή του να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο, ενάντια στην εκμετάλλευση, για έναν καλύτερο κόσμο, για τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΝΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος Βάσω

Τα παιδιά Κώστας και Εφη

* * *

Φωτ.

Στις 29 Ιούνη συμπληρώθηκαν 9 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ.

Πέτρος Γιαλής
Πέτρος Γιαλής
Στη μνήμη του η γυναίκα του Παναγιώτα Αρβανιτάκη προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Με την αυμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω στη μνήμη του, μέσω ΚΟ Μαγνησίας,40 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Μαρία

** *

Φωτ.

Την 1η Ιούλη κλείνουν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ. Υπήρξε ασυμβίβαστος και αταλάντευτος κομμουνιστής. Από τα νεανικά χρόνια του πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στους εργατικούς αγώνες.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 100 ευρώ στο κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Κατίνα Καπέλα

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μας, φίλος και συμπατριώτης μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ, τσαγκάρης, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αταλάντευτος οπαδός των ιδανικών του ΚΚΕ. Ηταν πάντα και ως το τέλος της ζωής του, μαζί με τη συντρόφισσά του Σοφία, παρών στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης, από την οποία προερχόταν. Ηταν καλός οικογενειάρχης.

Πάντα θα τον θυμόμαστε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Οι ετεροδημότες του ΚΚΕ Κεφαλονιάς

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ κομμουνιστή από το Βορεικό Αλμωπίας. Γεννήθηκε το 1914 στη Χιλή Κωνσταντινούπολης. Εφηβος εντάχθηκε στο αριστερό προοδευτικό κίνημα, στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1977.

Πέθανε στις 7 Ιούλη 2001 στο Βορεικό, όπου και θάφτηκε.

Στη μνήμη του τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Σπύρος Σύψας
Σπύρος Σύψας
Οικογένεια Μάρη

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ από το Κηπουργιό Γρεβενών, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για την πατριωτική δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Στεργιανή και τα παιδιά του προσφέρουν στη ΝΕ Γρεβενών 75 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών του ΔΣΕ, και στη μνήμη του αδερφού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ στελέχους του ΚΚΕ και ακούραστου αγωνιστή για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου.

Στάθης Τριανταφυλλίδης

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΡΜΑΝΙΔΗΣ (Νταγιάν) έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 12 Ιούνη 2002 σε ηλικία 62 χρόνων. Τον πρόδωσε η καρδιά του. Δεν πρόλαβε να δώσει τη μεγάλη μάχη της επόμενης απεργιακής κινητοποίησης. Αφησε όμως πίσω του άξιους συνεχιστές της δράσης του. Ηταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δήμου Θεσσαλονίκης και γραμματέας της ΚΟΒ Κληματαριάς.

Εφηβος οργανώθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ και αργότερα έγινε μέλος της Νεολαίας «Λαμπράκη». Συμμετείχε ενεργά στους αγώνες.

Γιώργος Βαρσάμης
Γιώργος Βαρσάμης
Πιάστηκε το 1967 και εξορίστηκε.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος από τη Λέρο το 1970, πρωτοστάτησε στην αντιδικτατορική πάλη, ως μέλος του ΚΚΕ. Σημαντική ήταν η συμβολή του στη συγκρότηση των πυρήνων των οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Μετά την ανατροπή της δικτατορίας ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, από τις γραμμές της ΕΣΑΚ, στο συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο αναπτύχθηκε στις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και ιδιαίτερα στην «Ομοσπονδία» στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Τιμώντας τη μνήμη του η Αχτιδική Επιτροπή Δήμου Θεσσαλονίκης στην πρώτη συνεδρίασή της, μετά το θάνατό του, προσφέρει 120 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΡΑΝΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε την 1η Ιούλη 1995, και της μητέρας μου ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ ΡΑΝΤΗ, η οποία πέθανε στις 27 Μάη 2001, προσφέρω στην ΚΟΒ «Αγ. Αθανασίου» Νέας Μεσημβρίας της ΚΟ Θεσσαλονίκης 40 ευρώ.

Ελένη Ευαγγελίδη

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τα εφηβικά χρόνια του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΛΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και στελέχους του κινήματος Ειρήνης, η σύζυγός του Ζαχαρένια Δανελάτου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αργοστολίου, 70 ευρώ.


Απόστολος Τριανταφυλλίδης
Απόστολος Τριανταφυλλίδης

Σπύρος Τσουκαλάς
Σπύρος Τσουκαλάς

Γιάννης Μαρκάτος
Γιάννης Μαρκάτος


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ