ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούλη 2002
Σελ. /32
Επιχείρηση «εμπιστοσύνη στην αστυνομία»!

«Δημοκρατία σημαίνει πρώτα ασφάλεια», δήλωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα έπονται, οι ελευθερίες μπορούν να περιμένουν...

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
«Να αφήσουμε την αστυνομία απερίσπαστη στο έργο της και βεβαίως να της έχουμε εμπιστοσύνη». Το είπε ξανά χτες στην ομιλία του στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης. Και είναι το μόνο ευκρινές μήνυμα που στέλνει τελευταία προς την κοινωνία. Να εμπιστευτούμε τυφλά τους αποδεδειγμένα «ανίκανους» διώκτες της «17Ν», τους μη διώκτες του οργανωμένου εγκλήματος, και τους ικανούς διώκτες του λαϊκού κινήματος. Μήπως ζητάει πολλά;...

Η αλήθεια είναι πως η αστυνομία - και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό ο Κ. Σημίτης -χρειάζεται την τυφλή εμπιστοσύνη των πολιτών. Γιατί αν οι τελευταίοι αρχίσουν να σκέπτονται, να θέτουν ερωτήματα και να αμφιβάλλουν, τότε η εικόνα της αστυνομίας ξεθωριάζει επικίνδυνα. Τα ευρήματα, τα στοιχεία, οι διαρροές, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν αντέχουν σε σοβαρή σκέψη και κριτική και γι' αυτό δεν πείθουν. Το μόνο που μένει σαν σωσίβιο είναι «το πίστευε και μη ερεύνα».

Δίχως «εμπιστοσύνη» στην αστυνομία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε τα μεγαλεπήβολα σχέδια του μαζικού και ανώνυμου χαφιεδισμού που θέλουν να επιβάλουν. Το κέρδισμα της εμπιστοσύνης θα είναι, όπως φαίνεται, το μεγάλο κέρδος από την υπόθεση της «17Ν». Το κεφάλαιο αυτό θα το δαπανήσουν στη συνέχεια, στην «πάγια» αποστολή, το χτύπημα των λαϊκών αγώνων.

Τώρα αναδεικνύεται η αξία του «τρομονόμου». Ειδικά ο «θεσμός» του ανώνυμου μάρτυρα(!), ο οποίος θα μπορεί να καταθέτει εναντίον των τρομοκρατών (εντός ή εκτός εισαγωγικών) χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο ή καταθέτει από μακριά (με τη χρήση κυκλώματος) για να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπό του. Αλλά «δημοκρατία σημαίνει πρώτα ασφάλεια»(!) (Μιχ. Χρυσοχοΐδης). Τα δικαιώματα έπονται και οι ελευθερίες μπορούν να περιμένουν. Αξεπέραστη δημοκρατία!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΞΕΘΩΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ... «Σύμφωνα με τα όσα επισήμως και ανακοινώνονται και ανεπισήμως "διαρρέουν", οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, γύρω από το θέμα της "17 Νοέμβρη", οφείλονται όλες στην κακή τύχη του Σάββα Ξηρού που έφερε "χρυσάφι" στις διωκτικές αρχές. Κινητό κέντρο πολύτιμων πληροφοριών και στοιχείων ήταν ο τραυματισμένος τρομοκράτης. Πιστόλι "λαυράκι", κλειδιά, ατζέντα, αποτυπώματα, αποθήκη, γιάφκα, φωτογραφία, όλα αυτά τα "πρόσφερε" στις καλότυχες διωκτικές Αρχές ο κακότυχος 40χρονος πριν καν μιλήσει» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΡΕΛΑ...: «Ο Σάββας Ξηρός, ένα από τα βασικά, όπως αποδεικνύεται, στελέχη της 17Ν, δεν είχε καν υπηρετήσει τη θητεία του, έκανε λάθος στη συνδεσμολογία της βόμβας με αποτέλεσμα να σκάσει στα χέρια του, κουβαλούσε στην τσάντα του περίστροφο - ταυτότητα της 17Ν, μια αρμαθιά κλειδιά (κάποιο από τα οποία άνοιξε την πόρτα του στρατηγείου της οργάνωσης), καθώς και μια... μαρτυριάρα τηλεκάρτα... Και τέλος, κόντρα στην πιο απλή συνωμοτική πρακτική, οι "εγκέφαλοι" της 17Ν είχαν βάλει σ' ένα "καλάθι" σχεδόν όλα τα "αβγά" τους: όπλα, ρουκέτες, μπαζούκας, λάβαρα, προκηρύξεις, σφραγίδες, εκρηκτικά, όλα σ' ένα δωμάτιο! Μάλλον θα τρελαθούμε εντελώς» (Λουκάς Δημάκας - «ΝΕΑ»).

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: «Αν η αντιτρομοκρατία έχει στόχο μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν έχει με τη σειρά της σχέση με το κράτος και την εκάστοτε εξουσία αυτού του κράτους, τότε υπάρχει η πιθανότητα (μόνον η πιθανότητα) να αποφύγει η κοινωνία την κρατική τρομοκρατία το κυνήγι μαγισσών... Αν η αντιτρομοκρατία έχει στόχο μια τρομοκρατική οργάνωση που έχει σχέση με το κράτος ή ξένα κράτη και τις εκάστοτε εξουσίες, τότε η κρατική τρομοκρατία (και η διακρατική) είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειες (όπως ο "πατριωτικός νόμος" στις ΗΠΑ και ο "τρομονόμος" κατά υποκλίμακα εδώ) αναπόδραστες...». (Στάθης -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΘΝΟΣ: ΕΤΟΙΜΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΦΟΒΑΤ'- Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ - ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ «ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ».

ΤΑ ΝΕΑ: Βρέθηκε και το 45άρι - ΜΙΛΗΣΑΝ 2 «πρώην» για 17Ν.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΜΙΛΗΣΕ Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ 17Ν

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ.

ΧΩΡΑ: ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΣΕ ΚΛΟΙΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ «17Ν».

ΕΣΤΙΑ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ 17Ν ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΡΙΚΟΛΑΚΙΑΣΟΥΝ.

ΑΥΓΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 17Ν.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ Ο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ» ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τρεις ή...«Τρεις άνδρες συνομηλίκους του Σάββα Ξηρού, του αυτού κοινωνικού και πολιτικού προφίλ, που επισκέπτονταν συνωμοτικά την γκαρσονιέρα της οδού Πάτμου, αναζητεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ.» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

... Δύο! «Οι διωκτικές αρχές αναζητούν έναν άνδρα και μία γυναίκα, συνεργάτες του Σ. Ξηρού, οι οποίοι ήταν μαζί του το περασμένο Σάββατο ως τη στιγμή που εξερράγη η βόμβα την οποία μετέφερε» («ΒΗΜΑ»).

Οι «πρώην» ή...«Δύο "πρώην" στο χώρο της τρομοκρατίας μίλησαν στις διωκτικές αρχές! Οι καταθέσεις τους χαρακτηρίζονται πολύτιμες τόσο για πρόσωπα όσο και για γιάφκες της 17Ν και άλλων οργανώσεων. Προσήλθαν αυτοβούλως και περιγράφονται ως πρόσωπα άγνωστα μέχρι σήμερα και με λευκό ποινικό μητρώο» («ΝΕΑ»).

... ο φαντάρος! «Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες για την τρομοκρατία, μετά τις πληροφορίες που έδωσε φαντάρος και την ανακάλυψη των αποτυπωμάτων Ξηρού στη δολοφονία Περατικού. Ο Ξηρός θεωρείται παιδί του Τσουτσουβή, ο οποίος έκανε την "ανταρσία" και μετέτρεψε τη "17 Νοέμβρη" σε εκτελεστικό όργανο της "Στάζι"» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Πάλι λίστες...«Το επιτελείο της "17 Νοέμβρη" δεν κοιμάται πια ήσυχα. Ο κλοιός των διωκτικών Αρχών έχει σφίξει γύρω του. Λίστα με ονόματα τρομοκρατών φαίνεται ότι είναι ήδη έτοιμη. Ο Σάββας Ξηρός αποδεικνύεται στέλεχος της οργάνωσης. Ετοιμαζόταν για μεγάλο χτύπημα στο ΟΛΠ» («ΕΘΝΟΣ»).

Γιατί άραγε... «Ενα κλίμα αυτοσυγκράτησης επικρατεί από χθες στις ελληνικές και ξένες υπηρεσίες σε σχέση με την πορεία των ερευνών για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν» (Αλ. Παπαχελάς - «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ