ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
Σελ. /28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χαράτσια για το λαό

Στο κατάπτυστο φορολογικό χαράτσωμα χιλιάδων ΕΒΕ με την εφαρμογή της λεγόμενης συνάφειας και στο άγριο εκμεταλλευτικό σύστημα σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου αναφέρεται ο αναγνώστης μας Ηλίας Μιχαηλίδης. Στην επιστολή τονίζει:

«Η αισχρή υπόθεση του κλεισίματος των φορολογικών υποθέσεων 1993-1998 ως συνέχεια του κλεισίματος των υποθέσεων 1999-2001 σημαίνει και το κλείσιμο χιλιάδων σπιτιών των μικρομεσαίων βιοτεχνών, εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών. Οι διαχειριστές της εξουσίας και του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι τα δυο μεγάλα κόμματα, βάλθηκαν προ πολλού να μας κλείσουν γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η εργατική τάξη σε συνεργασία με τους μικρομεσαίους (βιοτέχνες, αγρότες και άλλους επαγγελματίες), που είναι η πλειοψηφία, μπορούν να τους χαλάσουν τα σχέδια. Η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι μαζί με τους γεωργούς παράγουν τον πλούτο, που όμως καρπώνεται το κεφάλαιο με την άρχουσα τάξη. Μαζί τους συνεργάζονται διάφοροι σφογγοκωλάριοι κομπιναδόροι, προαγωγοί, κλέφτες, απατεώνες και γλείφτες, χωρίς ίχνος ηθικών αξιών, τους οποίους παράγει συνεχώς το διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα. Το φορομπηχτικό κυνήγι που δέχονται οι μικρομεσαίοι από τη λεγόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν περιγράφεται. Αμφιβάλλω αν και η πλέον υπερφιλελεύθερη κυβέρνηση έδινε τόσα πολλά στο κεφάλαιο και έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Παραδείγματα πολλά: Πάνω από 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με ομολογία κυβερνητικών παραγόντων, βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σήμερα μπορεί να έχουν φτάσει και στα 3 εκατομμύρια. Φάγανε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων και καλούν τώρα τους εργαζόμενους να ξαναπληρώσουν τα ελλείμματα αυτά. Αφού άδειασαν τα ταμεία του κράτους και υπερχρέωσαν τη χώρα, έρχονται τώρα οι κλέφτες-κακοδιαχειριστές του δημόσιου χρήματος να αρπάξουν και άλλα. Την περίοδο 1993-1998 με το φορομπηχτικό σύστημα αντικειμενικών αξιών πλήρωσα φόρους για εισοδήματα που δεν είχα. Το κεφάλαιο είχε τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και επιπλέον τα χρήματα που έπαιρναν και παίρνουν από τα κοινοτικά προγράμματα.

Το 1998 πλήρωσα 887.292 δρχ. Το 1997 559.899 δρχ. Το 1996 538.782 δρχ., φόρους πάρα πολύ υψηλούς για μένα που βγάζω ένα μεροκάματο. Σαν και μένα είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Πού πήγαν τα λεφτά μου; Υγεία δεν έχουμε, συνεχώς υποβαθμίζεται. Παιδεία το ίδιο, η ανεργία συνεχώς αυξάνεται. Από πού κι ως πού τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλουν να ξανακυβερνήσουν; Οι τίμια εργαζόμενοι πρέπει να "ρίξουν φόλα" σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ας σκεφτούν ποιο ή ποια είναι τα κόμματα που πραγματικά ενδιαφέρονται με έργα για ένα καλύτερο αύριο σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, δηλαδή για μια κοινωνία δικαίου που ο καθένας θα αμείβεται με αυτά που θα παράγει χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Με την υπ' αριθμ. 2868/2002 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή η αίτηση της πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Εργα και τις Κατασκευές Αττικής - Πειραιά και Νήσων - Βοιωτίας - Εύβοιας», όπως εκπροσωπήθηκε νόμιμα από τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, για τη -σύμφωνα με την από 21/10/2001 απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών της - τροποποίηση των άρθρων 1, 7, 10, 15 παρ. 8, 9, 10, 11, 20 παρ. 2, 3, 25 παρ. 2, 4, 27 παρ. 3, 4, 5, 31 παρ. 5 και 35 του καταστατικού της όπως αυτό είχε αρχικώς εγκριθεί με την υπ' αριθμ. 1449/84 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και περαιτέρω τροποποιηθεί με την υπ' αριθμ. 3379/93 απόφαση του δικαστηρίου αυτού.

Αθήνα, 15/7/2002

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ