ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Νέο έντυπο λογαριασμών με τις ίδιες «τσουχτερές» χρεώσεις

Από παλιότερες κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ
Από παλιότερες κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να μειώσει τα τιμολόγια των τηλεφωνικών κλήσεων, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον στη χώρα μας και ενώ άλλες ιδιωτικές εταιρίες παρέχουν ήδη αισθητά μειωμένα τιμολόγια.

Αυτό δήλωσε χτες κατηγορηματικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του ΟΤΕ, Λ. Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκαν το νέο οργανωτικό σχήμα του Οργανισμού, αλλά και τα νέα έντυπα των λογαριασμών, που θα αρχίσουν να φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών από την επόμενη βδομάδα.

Οπως εξήγησε ο αρμόδιος διευθυντής του ΟΤΕ, Κ. Κάππος, τα νέα έντυπα των λογαριασμών θα παρέχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τις χρεώσεις. Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη σελίδα του εντύπου θα παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία του λογαριασμού, περίπου όπως και τώρα, ενώ στις επόμενες σελίδες θα αναγράφονται κατά ομάδες οι διάφορες χρεώσεις και θα αναφέρεται ο χρόνος των τηλεφωνημάτων της κάθε χρέωσης.

Οπως επίσης δήλωσε ο ίδιος, μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει δυνατότητα να εκδίδεται για τους εταιρικούς πελάτες του ΟΤΕ κοινός λογαριασμός με τις χρεώσεις όλων των υπηρεσιών που παρέχει ο όμιλος, δηλαδή της σταθερής τηλεφωνίας, της Cosmote, του Internet κλπ. Επίσης στο άμεσο μέλλον θα παρέχεται η δυνατότητα άμεσης τιμολόγησης, δηλαδή η δυνατότητα να μπορεί ο πελάτης να ενημερώνεται τηλεφωνικά για το ποσόν με το οποίο έχει χρεωθεί ο λογαριασμός του μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Χρηματοδοτούν τους ιδιώτες για το ... «Ολυμπιακό λίφτινγκ»!

Οσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερες σκανδαλώδεις τροπολογίες προστίθενται στο περιβόητο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης. Ετσι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να χρηματοδοτήσει τους δήμους, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποιους ελεύθερους χώρους ανάσας στο τσιμεντόπληκτο και νεφόπληκτο Λεκανοπέδιο (πιο πρόσφατο παράδειγμα το Κτήμα Θων), με τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ιδιωτών, προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα αναπλάσεων, της γνωστής επιχείρησης «Ολυμπιακό λίφτινγκ»!

Πρόκειται δηλαδή για χρηματοδοτήσεις που μοναδικό σκοπό έχουν να δείξουμε ένα επιφανειακά όμορφο πρόσωπο των δρόμων από όπου θα διέρχονται οι επισκέπτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!

«Η τροπολογία ισχύει για όλη την Ελλάδα, δήλωσε χτες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου. Ηδη έχουμε το πρόγραμμα αναπλάσεων ενόψει του 2004, αλλά με το νέο πλαίσιο θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε και σε άλλες περιοχές οι οποίες θα χαρακτηριστούν ότι είναι αναγκαίο να αναβαθμιστούν αισθητικά. Θέλουμε και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, πρόσθεσε απερίφραστα, για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των αναπλάσεων όσο το δυνατόν περισσότερο για να κάνουμε την Αθήνα, αλλά και τις άλλες πόλεις όσο το δυνατόν πιο όμορφες».

Οι επιχορηγήσεις στους ιδιώτες θα εξαρτώνται και από το είδος της παρέμβασης και μπορεί να φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό 50% του συνολικού κόστους της, ενώ, όπως ανέφερε σε άλλο σημείο η Β. Παπανδρέου, το ύψος των χρημάτων που σκοπεύει να διαθέσει αυτή τη στιγμή το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέρχεται σε 6 δισ. δρχ., που μπορεί όμως να αυξηθεί.

Στις εργασίες προς επιχορήγηση εντάσσονται οι εξωτερικές αναπλάσεις των κτιρίων (βαφές επιφανειών, κιγκλιδωμάτων, επισκευές, απομάκρυνση κεραιών και διαφημιστικών πινακίδων), αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Ξενοδοχεία στους ...βιότοπους!

Εξάλλου, με άλλη διάταξη-τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο καταργούνται οι περιορισμοί για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί βιότοποι και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας «NATURA»! Πρόκειται για ακόμη μία διάταξη, ανάμεσα στις πολλές άλλες που περιέχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με την οποία «φωτογραφίζονται» μεγάλα συμφέροντα και το οποίο εξηγεί γιατί μέχρι τώρα το πρόγραμμα «NATURA», προστασίας, δηλαδή, των μνημείων της φύσης στη χώρα μας, καρκινοβατεί...

Διαμαρτυρία των κατοίκων του Ελληνικού

Για την κατασκευή αμαξοστασίου της ΤΡΑΜ ΑΕ δίπλα στα σπίτια

Κατάληψη του υπό κατασκευήν αμαξοστασίου του τραμ στο Ελληνικό πραγματοποίησαν χτες μέχρι αργά το απόγευμα, ο Δήμος και φορείς της περιοχής. Οπως καταγγέλλουν, το εν λόγω έργο απέχει λίγα μέτρα από τα σπίτια της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το αμαξοστάσιο κατασκευάζεται στα όρια του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στο βόρειο τμήμα του, πενήντα μέτρα από τα πρώτα σπίτια της συνοικίας Αγ. Παρασκευής. Και αυτό, παρά τις υποσχέσεις των υπευθύνων (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΤΡΑΜ ΑΕ) στους τοπικούς φορείς, πως θα οικοδομούνταν σε περιοχή τέτοια, ώστε να παρεμβάλλεται ζώνη υψηλού πρασίνου, προκειμένου να αποφευχθεί η όχληση των κατοίκων.

Να σημειωθεί, πως στην ευρύτερη περιοχή, λειτουργούν και άλλες οχλούσες δραστηριότητες. (Μια από αυτές είναι και το γκαράζ του ΟΑΣΑ).

Η κατάληψη, που ξεκίνησε από χθες και στην οποία συμμετέχει ο Δήμος - ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - με οχήματά του, θα συνεχιστεί και σήμερα, όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι, μέχρι να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση.

Ο Χρήστος Κορτζίδης, υποψήφιος δήμαρχος με τη Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό, δήλωσε για το θέμα στο «Ρ»: «Εμείς, δεν είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή του τραμ. Αντιθέτως, επιθυμούμε, να αναπτυχθεί πιο ολοκληρωμένα, μιας και σήμερα έχει αναχθεί σε τουριστικό, και εξυπηρετεί μόνον τους σκοπούς της Ολυμπιάδας. Διαφωνούμε, ωστόσο, με το σημείο που επιλέχθηκε για αμαξοστάσιο, μιας και αποτελεί πρόβλημα για τη συνοικία. Δεν παίρνουν υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων και υποβαθμίζουν την περιοχή. Στην ουσία, αγνοούν τον παράγοντα άνθρωπο».

Τους 2.900 έφτασαν οι πλημμυροπαθείς!

Στα 2.900 έφτασαν τα σπίτια και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πρόσφατη πλημμύρα που σημειώθηκε στην Αθήνα. Τα πλημμυρισμένα κτίρια βρίσκονται κυρίως στις περιοχές του Μοσχάτου, του Ν. Φαλήρου, του Ρέντη και του Κολωνού, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς, καθώς συνεχίζουν να κατατίθενται αιτήσεις είτε στο ΥΠΕΧΩΔΕ είτε στους δήμους για αυτοψίες.

Η ανησυχία, ωστόσο, των πλημμυροπαθών συνεχίζεται, καθώς πέρα από το περιβόητο βοήθημα των 200.000 δρχ. (587 ευρώ) που άρχισε να διατίθεται από τις νομαρχίες, δεν έχει ξεκινήσει καμιά διαδικασία για τη χορήγηση κάποιας άλλης ουσιαστικής αποζημίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία θα κηρυχτούν ως πλημμυρόπληκτοι βρίσκεται ακόμη στα γραφεία των συναρμόδιων υπουργών για υπογραφή. Μόνο όταν υπογραφεί η Απόφαση αυτή και καθοριστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, τότε θα μπορέσουν οι πλημμυροπαθείς να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα των 2 εκατ. δρχ. για αντικατάσταση της οικοσκευής ή, όταν πρόκειται για επαγγελματίες, για τη χορήγηση άτοκου και επιχορηγούμενου δανείου.

Στο βωμό της Ολυμπιάδας 10.000 δέντρα

Τουλάχιστον 10.000 δέντρα της Ανατολικής Αττικής «θα κάψει» η Ολυμπιακή φλόγα για τις... ανάγκες της μαραθώνιας διαδρομής (από το Μαραθώνα μέχρι την Αγία Παρασκευή). Κάτοικοι και φορείς της περιοχής επιμένουν να μην κοπούν αυτά τα δέντρα και χτες κατέθεσαν άλλη μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου ζητούν να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - με την οποία το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους διαπλάτυνσης της συγκεκριμένης διαδρομής - καθώς επίσης και η κήρυξη των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και άλλων θεμάτων που άπτονται της κατασκευής του έργου.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν καταθέσει και στο παρελθόν προσφυγή, η οποία απορρίφθηκε από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο για τυπικούς λόγους, δηλαδή η δίκη κρίθηκε καταργημένη, επειδή οι σχετικές προσβαλλόμενες αποφάσεις ανακλήθηκαν και ακολούθησε η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Να σημειωθεί ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργικού Συμβουλίου επιτρέπεται η εκχέρσωση δασικών εκτάσεων και όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες θα κοπούν 10.000 δέντρα. Επίσης καταστρατηγείται η νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, αφού για την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα έπρεπε να είχε προηγηθεί άδεια του υπουργού Πολιτισμού.

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο και πατέρα

ΑΓΓΕΛΟ ΙΑΚΩΒΑΚΗ του Βασιλείου

ετών 67

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 18/7/2002 και ώρα 6 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Νέας Σμύρνης.

Η σύζυγος: Αλέκα. Τα παιδιά: Βασίλειος και Χαρούλα. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ