ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Ιούλη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Αλλη μια χρονιά μαγευτικών διακοπών

Για δεύτερη χρονιά, θα ζωντανέψει φέτος το κάμπινγκ καλοκαιρινών διακοπών της ΚΝΕ στη Λέσβο, στις 3 - 11 Αυγούστου, στην παραλία Αχρίδα (Λουτρά Δήμου Μυτιλήνης). Αποτελεί πραγματική ανάσα αυτή η πρωτοβουλία της ΚΝΕ, σε μια περίοδο που πολλοί νέοι δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές.

Η αναχώρηση για Μυτιλήνη από το λιμάνι του Πειραιά είναι την Παρασκευή 2/8, στις 7.00 μ.μ., με το πλοίο «Θεόφιλος» και αντίστοιχα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή 4/8, στη 1 π.μ., με το ίδιο πλοίο. Η τιμή συμμετοχής είναι 40 ευρώ και σ' αυτήν περιλαμβάνονται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και η συμμετοχή στις δυο εκδρομές που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ. Η επιστροφή είναι στις 10/8, στις 10 π.μ., για Θεσσαλονίκη και στις 11/8, στις 6 μ.μ., για Πειραιά. Τα εισιτήρια είναι «ανοιχτά» και μπορεί κάποιος να επιλέξει να φύγει νωρίτερα ή αργότερα από το νησί διατηρώντας την έκπτωση. Επίσης, αν θέλει κανείς να πάρει μαζί του μεταφορικό μέσο, θα πρέπει έγκαιρα να μεριμνήσει. Συμμετοχές μπορούν να δηλώνονται στις Οργανώσεις της ΚΝΕ μέχρι και τη Δευτέρα 22/7.

Στην παραλία του κάμπινγκ, υπάρχουν: Μπαρ, ταβέρνα, παντοπωλείο, ιατρείο, τουαλέτες, κλειστά ντους, αλλακτήρια, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι για επιτραπέζια παιχνίδια. Παράλληλα, θα είναι δυνατή για τους κατασκηνωτές η καθημερινή πρόσβαση στην πόλη της Μυτιλήνης με τοπική συγκοινωνία που θα περνάει από την παραλία.

Το πρόγραμμα διακοπών στο κάμπινγκ μπορεί ο καθένας να το διαμορφώσει όπως θέλει. Ωστόσο, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει, ώστε όλες τις μέρες λειτουργίας του να υπάρχουν αξιόλογες εκδηλώσεις, που μπορούν οι κατασκηνωτές να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν. Συγκεκριμένα:

- Σάββατο 3/8: Μουσική βραδιά με συγκρότημα της ΚΝΕ.

- Κυριακή 4/8: Εκδήλωση υποδοχής από το Δήμο Μυτιλήνης, «αναφορά στις ρίζες του ρεμπέτικου».

- Δευτέρα 5/8: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και παραδοσιακή μουσική.

- Τρίτη 6/8: Εκδρομή στην Αγιάσο, όπου θα γίνει και εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

- Τετάρτη 7/8: Συναυλία από ερασιτεχνικά ροκ συγκροτήματα και συζήτηση με αντιπροσωπείες από την ΕΔΟΝ Κύπρου και Νέους από το Ισραήλ, που θα παραβρεθούν στο κάμπινγκ.

- Πέμπτη 8/8: Ολοήμερη εκδρομή σε Μόλυβο - Πέτρα.

- Παρασκευή 9/8: Συζήτηση για τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», και επίσης Αγιασιώτικη σάτιρα.

- Σάββατο 10/8: Μουσική βραδιά από τους ίδιους τους κατασκηνωτές και αποχαιρετιστήριο πάρτι.

2ο ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ξεκινάει σήμερα στο Ποσείδι

Σήμερα φτάνουν στο Ποσείδι Χαλκιδικής δεκάδες νέοι και νέες από χώρες των Βαλκανίων, της Κύπρου και της Παλαιστίνης, που μαζί με τα παιδιά της ΚΝΕ, της Πανσπουδαστικής, της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» (ΝΔΕ) και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ από τη χώρα μας, θα συμμετάσχουν στο 2ο ΑντιΝΑΤΟικό Κάμπινγκ Νεολαίας. Το κάμπινγκ, που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 25 του Ιούλη, θα λάβει χώρα στην κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κι όπως φαίνεται από την αυξημένη σε σχέση με πέρσι συμμετοχή πολιτικών οργανώσεων νεολαίας και κινημάτων από το εξωτερικό, αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο θεσμό στο πλαίσιο της νεολαιίστικης αντιιμπεριαλιστικής πάλης στην περιοχή. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί και φέτος το ΑντιΝΑΤΟικό Κάμπινγκ πάρθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν οι εκπρόσωποι των νεολαιών που συμμετείχαν στο ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Κέντρο τον περασμένο Μάρτη.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους οι οργανώσεις: ΚΝΕ, «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» (ΝΔΕ), Πανσπουδαστική ΚΣ, Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ΕΔΟΝ Κύπρου, ΚΚ Τουρκίας (TKP), Σοσιαλιστική Βουλγαρική Ενωση Νεολαίας, ΚΚ Βουλγαρίας «Γκ. Δημητρώφ», Ειρηνιστές του «Σίμπιου» (Ρουμανία), Νεολαία του ΚΚ Μακεδονίας (FYROM), Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών.

Τα θέματα που θα συζητηθούν εκεί είναι:

-- Η δράση του νεολαιίστικου κινήματος των Βαλκανίων μπροστά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα, το Νοέμβρη του 2002.

-- Η προετοιμασία των κινητοποιήσεων μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνη του 2003.

-- Οι πρωτοβουλίες του κινήματος ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη και στις αποφάσεις που πήρε για τους μετανάστες.

-- Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους λαούς της Παλαιστίνης και της Κύπρου.

-- Ανταλλαγή εμπειρίας από τη δράση του κινήματος στις βαλκανικές χώρες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών, μορφωτικών κι εργασιακών δικαιωμάτων της νεολαίας.

28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι πολύμορφες, νεανικές γιορτές του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε όλη τη χώρα, ενώ την επόμενη βδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στη Μεταμόρφωση (πλατεία Ανάληψης), για την Ολυμπιάδα.

-- Στο εργοστάσιο της «Intracom», για τις εργασιακές σχέσεις.

-- Στα Ζαρουχλέικα στην Πάτρα (συνοικία Λωτρής), για τις εξελίξεις στην παιδεία, τον ελεύθερο χρόνο και τον πολιτισμό.

-- Στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Παιδεία - ελεύθερος χρόνος».

-- Στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Συνθήκες ζωής και περιβάλλον».

Αύριο, Σάββατο

-- Στην παραλία Ελευσίνας (πλατεία Αναψυκτηρίου), στις 8.00 μ.μ., με θέμα: «Ασφαλιστικό, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις».

-- Στη Σαλαμίνα, στις 8.30 μ.μ., για τον Ευρωστρατό.

-- Στην Αίγινα, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Νέοι εργαζόμενοι απέναντι στην ανεργία».

-- Στο Μπαχτσέ Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., για τα ναρκωτικά.

-- Στην Ακράτα Αχαΐας, με θέμα: «Αντιιμπεριαλιστική πάλη, ΔΡΑΣΗ Θεσσαλονίκη 2003».

-- Στην κεντρική πλατεία της Αμαλιάδας, επίσης για την αντιιμπεριαλιστική πάλη.

-- Στη Νεμέα, για τις εξελίξεις στην αγροτική οικονομία.

-- Στη Σάμη Κεφαλονιάς, με θέμα: «Δημοκρατικά δικαιώματα και το δικαίωμα στη δουλιά».

-- Στο Μαχωράδο Ζακύνθου, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Γαύδο

Εκδήλωση μνήμης και τιμής θα πραγματοποιήσει η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, στη Γαύδο, νησί εξόντωσης εξόριστων κομμουνιστών, όπου βρίσκεται και το «Σπίτι του Αρη» στο Σαρακήνικο της Γαύδου, το Σάββατο 20 του Ιούλη. Οι νέοι κομμουνιστές, μαζί και με παλαίμαχους αγωνιστές, θα επισκεφτούν το νησί, θέλοντας όχι μόνο να τιμήσουν τους αγώνες χιλιάδων κομμουνιστών που δε δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους, αλλά και να κάνουν ξεκάθαρο πως είναι εδώ και συνεχίζουν, είναι αυτοί που τώρα σηκώνουν τα λάβαρα, είναι αυτοί που τώρα σηκώνουν το χέρι με σφιγμένη γροθιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στη Γαύδο έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Ιούλη: 6:30 π.μ. αναχώρηση από την πλατεία Ελευθερίας (Ηράκλειο), 8.00 π.μ. αναχώρηση από το ΚΤΕΛ (Χανιά) 1.00 μ.μ. άφιξη στη Γαύδο, 1.30 μ.μ. εκδήλωση στο «Σπίτι του Αρη» στο Σαρακήνικο, 2.30 μ.μ. κατασκήνωση στο Σαρακήνικο και 9.00 μ.μ. γλέντι με ρεμπέτικο πρόγραμμα.

Κυριακή 21 Ιούλη 9.00 π.μ. περιήγηση στη Γαύδο, 3.30 μ.μ. αναχώρηση.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 0810-223667, 08210-51595, 0973311473.

Εκδρομή στην Ακροναυπλία

Επίσκεψη στον τόπο εξορίας και μαρτυρίου για χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές, στην Ακροναυπλία, διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή οι Τομείς Βορειανατολικών, Βορειοδυτικών, Βορείων συνοικιών και 2ου - 7ου, 3ου - 4ου και 5ου - 6ου Διαμερισμάτων της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ. Η εκδρομή έχει τόσο εκπαιδευτικό χαρακτήρα - ξενάγηση από αντιστασιακούς στο κολαστήριο - όσο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αφού οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μπάνιο στη θάλασσα και βόλτα στο πανέμορφο Ναύπλιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ