ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Ιούλη 2002
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Μια ακόμα προφυλάκιση

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν και οι Αλ. Γιωτόπουλος, Π. Σερίφης και Κ. Τέλιος. Προφυλακιστέος και ο Πατρ. Τσελέντης, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο Ν. Παπαναστασίου

Οι Αλ. Γιωτόπουλος, Π. Σερίφης και Κ. Τέλιος οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού

ICON

Οι Αλ. Γιωτόπουλος, Π. Σερίφης και Κ. Τέλιος οδηγούνται στις φυλακές Κορυδαλλού
Στα ειδικά, ημιυπόγεια κελιά της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν χτες το απόγευμα από τη ΓΑΔΑ, με κινηματογραφική ταχύτητα, ο φερόμενος ως «καθοδηγητής και συγγραφέας των προκηρύξεων της "17Ν"» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος («Λάμπρος») και οι Παύλος Σερίφης («Νικήτας» ή «Βαγγέλης» ή «Πιτσιρικάς») και Κώστας Τέλιος («Μάρκος»), ανεβάζοντας στους έντεκα τους μέχρι τώρα κρατουμένους στις φυλακές για την υπόθεση αυτή.

Στο μεταξύ, άλλος ένας κατηγορούμενος για εγκληματικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», ο Πάτροκλος Τσελέντης («Αλέκος» ή «Ταινίας»), κρίθηκε χτες προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή, προέδρου Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκου. Στο ανακριτικό γραφείο προσήχθη από την εσωτερική σκάλα του υπόγειου γκαράζ του Εφετείου για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες. Ο ίδιος φέρεται να έχει ομολογήσει προανακριτικά το κατηγορητήριο που τον βαραίνει και αφορά τέσσερις ανθρωποκτονίες (Μομφεράτου, Ρουσέτη, Αγγελόπουλου, Νορτίν), δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών (Καψαλάκη, Κάρου), την εισβολή και κλοπή όπλων από το ΑΤ Βύρωνα και την έκρηξη στο λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να απολογηθεί ο Νίκος Παπαναστασίου («Νικήτας νούμερο ένα»), ο οποίος παρά τις αντίθετες διαρροές της Ασφάλειας, φαίνεται πως αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη «17Ν», σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του. Σήμερα, εξάλλου, δεν αποκλείεται να ασκηθεί και η ποινική δίωξη κατά του Σάββα Ξηρού, με βάση την προανακριτική απολογία του που βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Εφετών.

Εμπλέκουν και τον Γιάννη Σερίφη


Eurokinissi

Με αφορμή τη σύλληψη και προφυλάκιση τριών προσώπων του συγγενικού περιβάλλοντός του, πολλά «φερέφωνα» και «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ εμπλέκουν στην υπόθεση της «17Ν» και το συνδικαλιστή Γιάννη Σερίφη, ο οποίος πριν από χρόνια είχε συρθεί στα δικαστήρια για τη συμπλοκή με αστυνομικούς έξω από το εργοστάσιο της AEG στο Ρέντη, στις 31-10-1977 (κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χρήστος Κασσίμης) και είχε αθωωθεί παμψηφεί. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του είναι τέτοιο, που βγήκε ο ίδιος στο χτεσινό «ΒΗΜΑ» και είπε: «Κάθε φορά που βλέπω τηλεόραση, νομίζω ότι θα έρθουν να με πάρουν. Με κυνηγούν τριάντα χρόνια γιατί δεν τους αρέσει που είμαι μακριά από τα κόμματα και αντίθετος με το κράτος - φυλακή. Ας έρθουν να με πάρουν. Τους περιμένω. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ μαζί τους. Δεν έχω τίποτε να τους πω. Δεν αναγνωρίζω το δικαστήριό τους. Το θεωρώ έκτακτο στρατοδικείο...». Δήλωσε, επίσης, ότι δε συμφωνεί με την πρακτική της «17Ν» και ότι από την ίδια του τη δράση είναι προφανές πως δεν έχει καμιά σχέση με τις «ομολογίες» κατηγορουμένων, που «διαδίδονται σκόπιμα για να καλλιεργήσουν κλίμα σύγχυσης και φόβου».

Σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Σε κοινή σύσκεψη έχει καλέσει σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγ. Κρουσταλλάκης τους τρεις ειδικούς ανακριτές, εφέτες Λεων. Ζερβομπεάκο, Θεοχ. Μπίρμπο και Παν. Πετρόπουλο, καθώς και τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Κυρ. Καρούτσο, για το συντονισμό του δύσκολου έργου της τακτικής ανάκρισης στην υπόθεση της «17Ν». Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, οι προϊστάμενοι των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών, Σωτ. Μπάγιας και Π. Βέρροιος αντίστοιχα, και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Διώτης, που εποπτεύει την προανακριτική διαδικασία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στόχος των δικαστικών αρχών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτάχυνση των ανακρίσεων, ώστε να εκδοθούν μέσα στο 2003 τα σχετικά παραπεμπτικά βουλεύματα και οι δίκες του πρώτου βαθμού να έχουν τελειώσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας τον Αύγουστο του 2004. Αλλος λόγος για το «γρήγορο» ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, από δικαστικής πλευράς, είναι ο φόβος της παραγραφής των αδικημάτων μετά την παρέλευση εικοσαετίας από την τέλεσή τους. Ηδη, έχουν παραγραφεί όλες οι κακουργηματικές πράξεις που έγιναν από το 1975 μέχρι το 1982, εκτός από εκείνη της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, που είναι έγκλημα διαρκές, αν και υπάρχουν και στο σημείο αυτό διχογνωμίες, όπως και στο κατά πόσο ο τρομονόμος που ψηφίστηκε το 2001, μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.


Eurokinissi


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα ευρήματα

Στην ταυτοποίηση ευρημάτων και στη σύνδεσή τους με συγκεκριμένες ενέργειες της «17Ν», προχωρούν οι διωκτικές αρχές. Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Ε. Οικονόμου, ανακοίνωσε χτες τις ενέργειες στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν όπλα που εντοπίστηκαν στα κρησφύγετα. Επίσης εντοπίστηκε και ηλεκτρική γραφομηχανή με την οποία έχουν γραφτεί προκηρύξεις και σημειώματα της «17Ν» την περίοδο 1990-1992, διότι μετά άρχισε να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

«(Α) Το πειστήριο ημιαυτόματο πιστόλι με ενδείξεις "HEGE WAFFEN", αντίγραφο του πιστολίου WALTHER PP, διαμ. 7,65 mm ACP, με απαλειμμένο τον αύξοντα αριθμό σειράς του, έχει πυροδοτήσει κάλυκα φυσιγγίου που είχε βρεθεί στο χώρο της δολοφονίας των Νικολάου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη, την 21-2-85, στο Κολωνάκι. Το συγκεκριμένο πιστόλι βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου 84.

Στη δολοφονία αυτή χρησιμοποιήθηκαν δύο πιστόλια, διαμετρήματος (Cal) 45 A.C.P., από τα οποία ένα ανευρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Δαμάρεως 73. Για το πιστόλι αυτό έγινε σχετική ανακοίνωση την 17-7-2002.

(Β) Το πειστήριο λειόκαννο, επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα) "REMINGTON 870 EXPRESS", με κομμένη την κάννη και το κοντάκιό του, διαμ. (GAUGE) 12, με αύξοντα αριθμό σειράς W 660942 Μ, χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη ληστείας σε βάρος υπαλλήλων της Εταιρείας "WACKENHUT" την 19-7-2000, στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο όπλο βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου 84. (Γ) Το πειστήριο υποπολυβόλο ΜΡ5 Α3 χωρίς γεμιστήρα, διαμ. 9 mm PARABELLUM (9Χ19 mm), με αύξοντα αριθμό σειράς C319402, που βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου 84, διαπιστώθηκε ότι έχει χρησιμοποιηθεί στη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στο Παγκράτι, την 17-12-98.

(Δ) Το πειστήριο υποπολυβόλο ΜΡ5 Α3 με γεμιστήρα, διαμ. 9 mm PARABELLUM (9X19 mm), με αύξοντα αριθμό σειράς C 234062, που βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Πάτμου 84, διαπιστώθηκε ότι έχει χρησιμοποιηθεί στη ληστεία των ΕΛ.ΤΑ. στο Αιγάλεω, την 16-12-91.

Επίσης, από την εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Γραφολογίας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σε ηλεκτρονική γραφομηχανή μάρκας AEG OLYMPIA CARRERA, η οποία είχε βρεθεί στο κρησφύγετο της 17Ν στην οδό Πάτμου 84, διαπιστώθηκε ότι αυτή δε διαφοροποιείται από τη γραφομηχανή με την οποία η 17Ν έχει δακτυλογραφήσει προκηρύξεις για ανάληψη ευθύνης ή άλλα έγγραφα, στις εξής περιπτώσεις:

(1) Βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή της Εκάλης, την 15-5-1990 (2) Επιστολή «Προς τους Φιλιππινέζους»

(3) Εκτόξευση ρουκέτας εναντίον των εγκαταστάσεων της εταιρίας PROCTER & GAMBLE την 15-5-1990

(4) Ανακοίνωση για τον Μιχάλη Ράπτη την 14-9-1990

(5) Διάψευση σχετικά με «μη γνήσια» προκήρυξη της οργάνωσης την 18-10-1990

(6) Απόπειρα δολοφονίας του Βαρδή Βαρδινογιάννη την 20-11-1990 στη Ν. Ερυθραία (7) Εκτόξευση ρουκετών εναντίον των γραφείων της ΕΟΚ την 16-12-1990 (8) Βομβιστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον αμερικανικών, αγγλικών & γαλλικών στόχων την 25-1-1990

(9) Τοποθετήσεις αυτοσχέδιων ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών σε τουριστικά λεωφορεία και δολοφονία του Αμερικανού Λοχία Ronald STEWART, την 12-3-1991 στη Γλυφάδα

(10) Προκήρυξη για επιθέσεις στους παρακάτω στόχους:

i. Εκτόξευση ρουκέτας κατά του ξενοδοχείου ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ στην Κηφισιά 31-3-1991

ii. Εκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού κατά ρυμουλκού "ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ" την 26-4-1991 στο Πέραμα

iii. Εκτόξευση ρουκέτας κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγ. Αναργύρους την 2-5-1991

iv. Εκτόξευση ρουκέτας κατά της τσιμεντοβιομηχανίας ΧΑΛΥΨ στην Ελευσίνα την 16-5-1991

v. Εκτόξευση ρουκετών κατά των γραφείων της εταιρίας SIEMENS στο Μαρούσι την 7-5-1991

vi. Εκτόξευση ρουκέτας κατά του εργοστασίου LOWENBRAU στην Αταλάντη την 31-5-1991

(11) Απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Επιτετραμμένου DENIZ BULUKBASI την 16-7-1991 στο Π. Ψυχικό

(12) Δολοφονία του Τούρκου Διπλωματικού Υπαλλήλου Gorgou Cetin την 7-10-1991

(13) Ανακοίνωση για τον Μιχάλη Ράπτη με ημερομηνία 24-10-1991 (14) Εκτόξευση ρουκέτας κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, την 2-11-1991 και θανάσιμος τραυματισμός του Αστυφύλακα Ιωάννη Βάρη (15) Ανακοίνωση για τη "Ριανκούρ" την 27-3-1992

(16) Απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Ιωάννη Παλαιοκρασσά και θανάσιμος τραυματισμός του Αθανασίου Αξαρλιάν την 14-7-1992 στην Αθήνα (17) Ανακοίνωση με ημερομηνία 18-7-1992 σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό του Αθανασίου Αξαρλιάν.

(18) Ανακοίνωση προς διάφορες εφημερίδες με ημερομηνία 18-7-1992 σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό του Αθανασίου Αξαρλιάν.

(19) Επιστολή προς την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ, η οποία συνοδεύει εκτυπωμένο το "ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ 92", που εστάλη την 18-11-1992 (διαβιβαστικό σημείωμα προκήρυξης) (20) Δολοφονία του Διοικητή της ΕΤΕ, Μιχάλη Βρανόπουλου την 24-1-1994 στην Αθήνα (διαβιβαστικό σημείωμα προκήρυξης)

(21) Δολοφονία του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Περατικού, στο Πέραμα την 28-5-1997 (διαβιβαστικό σημείωμα προκήρυξης).

Επίσης, από την εξέταση των εξαρτημάτων της εν λόγω γραφομηχανής, διαπιστώθηκε ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν στη σύνταξη των παρακάτω προκηρύξεων ή τμημάτων αυτών:

(22) Ανακοίνωση για τον Μιχάλη Ράπτη την 14-9-1990 (τμήμα) (23) Διάψευση σχετικά με «μη γνήσια» προκήρυξη της οργάνωσης την 18-10-1990 (τμήμα)

(24) Απόπειρα δολοφονίας του Βαρδή Βαρδινογιάννη την 20-11-1990 στη Ν. Ερυθραία

(25) Απόπειρα δολοφονίας του Υπουργού Ιωάννη Παλαιοκρασσά και θανάσιμος τραυματισμός του Αθανασίου Αξαρλιάν την 14-7-1992 στην Αθήνα (26) Ανακοίνωση με ημερομηνία 18-7-1992 σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό του Αθανασίου Αξαρλιάν.

(27) Ανακοίνωση προς διάφορες εφημερίδες με ημερομηνία 18-7-1992 σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό του Αθανασίου Αξαρλιάν (τμήμα)».


Εξιτήριο μετά 10 μέρες στον Σάββα Ξηρό

Ο Σάββας Ξηρός

ICON

Ο Σάββας Ξηρός
Τουλάχιστον δέκα μέρες ακόμα θα παραμείνει στον «Ευαγγελισμό» ο Σάββας Ξηρός, σύμφωνα με τον καθηγητή Χρ. Ρούσσο, διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Χτες ο Χρ. Ρούσσος έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικό «ιατρικό σημείωμα για τον ασθενή Σάββα Ξηρό», απ' την ημέρα διακομιδής του (29.5.2002) στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με το ιατρικό σημείωμα «η γενική κατάσταση του ασθενούς είναι κλινικά άριστη, δεν έχει πυρετό και έχει πλήρως κινητοποιηθεί». Ωστόσο, σύμφωνα με το ιατρικό σημείωμα, η παραμονή του Σ. Ξηρού στο νοσοκομείο κρίνεται αναγκαία, επειδή στο ακρωτηριασμένο χέρι του εντοπίστηκε ο σπάνιος υφομύκητας Fusarium. Ο Σ. Ξηρός παρουσίασε μετατραυματικές λοιμώξεις από διάφορα μικρόβια και χρειάστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός του τραύματος με περιοχική αναισθησία. Στον δεύτερο χειρουργικό καθαρισμό (26.7.2002) που του έγινε, τα ευρήματα για λοίμωξη ήταν φτωχά αλλά αφαιρέθηκε το υλικό εσωτερικής οστεοσύνθεσης που είχε τοποθετηθεί στο δείκτη του, όπως αναφέρεται στο ιατρικό σημείωμα.

Μέχρι στιγμής το μικρόβιο δεν έχει αναπτυχθεί ξανά, αλλά η παρουσία τού δυνητικά επικίνδυνου μύκητα, επιβάλλει σύμφωνα με το ιατρικό σημείωμα, τη συνέχιση της αντιβιοτικής θεραπείας που του δίνεται ενδοφλεβίως και την καθημερινή φροντίδα από τους γιατρούς. «Η διάρκεια της αναγκαίας νοσηλείας στο νοσοκομείο, προβλέπεται τουλάχιστον περί τις δέκα μέρες, εφόσον βέβαια το μικρόβιο δεν ανευρίσκεται στο τραύμα του ασθενούς», αναφέρεται στο ιατρικό σημείωμα.

Από το δεξί χέρι του Σ. Ξηρού, οι γιατροί κατάφεραν να περισώσουν ολόκληρο τον αντίχειρα και τον δείκτη, εκτός της ονυχοφόρου φάλαγγας. Κατά τα άλλα, ήδη έχουν αντιμετωπιστεί και βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας τα αναπνευστικά προβλήματα (πνευμονική αιμορραγία, ασθματική κρίση) που παρουσίασε και τα περισσότερα εξωτερικά τραύματα.

Σε ό,τι αφορά την όρασή του αναφέρθηκε πως είναι πολύ χαμηλή στο αριστερό μάτι και ότι χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση και μεταμόσχευση κερατοειδούς. Η όρασή του στο δεξί μάτι, στο οποίο και χειρουργήθηκε στις 12.7.2002 βελτιώνεται και βελτιώθηκε περαιτέρω με γυαλιά.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι η τελική έκβαση της όρασής του δεν είναι προς το παρόν γνωστή, αλλά δήλωσαν αισιόδοξοι.


Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Απογευματινή» υποστηρίζει ότι ο Σ. Ξηρός «βγάζει λάδι» την Αλίσια Ρομέρο και την Α. Σωτηροπούλου. Αναφέρεται σε μυστικά ραντεβού στο Βελιγράδι, όπου Ελληνας που εργαζόταν σε κρατικό οργανισμό έψαχνε και είχε κανονίσει να προμηθευτεί στοιχεία για την «17Ν».

Το «Βήμα» φιλοξενεί συνέντευξη του Γιάννη Σερίφη, ο οποίος αναφέρει ότι δε συμφωνεί με την πρακτική της «17Ν», με το μοντέλο οργάνωσης της (συγκεντρωτικό - εξουσιαστικό) και με την αντίληψη της ξεκομμένης πρωτοπορίας που κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος. Προσθέτει ότι «ας έρθουν να με πάρουν, είμαι έτοιμος. Κάθε φορά που βλέπω τηλεόραση νομίζω ότι θα έρθουν. Με κυνηγούν 30 χρόνια γιατί δεν τους αρέσει ότι είμαι μακριά από τα κόμματα και αντίθετος με αυτό το κράτος, αυτό το κράτος - φυλακή». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε: «Αν θέλουν να με δώσουν στους Αμερικανούς, ας με δώσουν. Μετά θα πρέπει να πληρώσουν και τις πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής». Η εφημερίδα αναφέρεται και στην «Αννα» της «17Ν», η οποία είναι 55-60 ετών και είχε πάρει μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση. Αναφερόμενη στην απολογία του Σ. Ξηρού αναφέρει ότι σε καθαρά τεχνικούς λόγους και όχι στο πλαίσιο δημιουργίας εντυπώσεων οφείλεται η καθυστέρηση έκδοσης προκηρύξεων για την ανάληψη της ευθύνης από συγκεκριμένες ενέργειες και ότι η «17Ν» είχε καταστρώσει πλήρες σχέδιο για επιθέσεις με βόμβες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και ρουκέτες σε συγκεκριμένους στόχους, που θα ακολουθούσαν την αποτυχημένη ενέργεια στον Πειραιά. Οσον αφορά τους αλλοδαπούς στόχους αναφέρει ότι «δεν ξέραμε ποιος ακριβώς ήταν ο συγκεκριμένος στόχος που παρακολουθούσαμε για μέρες. Εκ των υστέρων από τις εφημερίδες και την τηλεόραση, μαθαίναμε τα πλήρη στοιχεία του».

Η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι οι αρχές διαθέτουν 50 αποκαλυπτικές δισκέτες για τη δράση της «17Ν» τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας την περίοδο 1990-1993 το στρατηγείο της «17Ν» είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου σχεδίαζε πολλά χτυπήματα σε στόχους όπως το αμερικανικό προξενείο, εισβολή σε αστυνομικό τμήμα και αρπαγή σκάφους του Λιμενικού.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι η «17Ν» θα χτυπούσε με ρουκέτες το κτίριο της ΓΑΔΑ. Στις αρχές του 1994, τα μέλη του εκτελεστικού τομέα της είχαν πάρει εντολή να πλήξουν το κτίριο της ΕΛ.ΑΣ.

Το «Εθνος» γράφει ότι η Ασφάλεια έχει εντοπίσει πέντε κρησφύγετα του Δ. Κουφοντίνα στην Αττική και στην επαρχία. Αποκαλύπτει ότι το Σάββατο 29 Ιούνη, ήταν σε φιλικό του σπίτι στον Πειραιά, όπου, απευθυνόμενος στον οικοδεσπότη, του είπε ότι θα πήγαινε να κάνει ένα ιδιαίτερο μάθημα σε κάποιο μαθητή και θα επέστρεφε. Οι αρχές εκτιμούν ότι κρύβεται με 40 εκατομμύρια δραχμές, ένα από τα δυο 45άρια πιστόλια της «17Ν» κι ένα στενό συνεργάτη του.

Η «Καθημερινή» γράφει ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αντικείμενο την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν διασυνδέσεων ακροδεξιών στοιχείων του «παρακρατικού» χώρου, με την υπό πλήρη εξάρθρωση πλέον «17Ν».

Τα «Νέα» αναφέρουν ότι σε συνθήκες απομόνωσης κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού τα μέλη της «17Ν». Εκεί απαγορεύεται να μιλάνε μεταξύ τους, ακόμα και να συναντηθούν στο προαύλιο. Ακόμα δεν επιτρέπεται να έχουν τηλεόραση, ν' ακούν ραδιόφωνο και να διαβάζουν εφημερίδες, όπως συμβαίνει και με τους άλλους κρατούμενους. Σε άλλο σημείο η εφημερίδα αναφερόμενη στην απολογία του Σάββα Ξηρού αναφέρει ότι ομολογεί πως είχε ρόλο εκτελεστή σε περισσότερες από μία δολοφονικές επιθέσεις της «17Ν». Οσον αφορά τον Δ. Κουφοντίνα, ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι έχει σχέδιο διαφυγής που το έχει βάλει σε εφαρμογή μετά της έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σ. Ξηρού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ