ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
Σελ. /24
Και τώρα, τι γίνεται..;

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Σε κομβικό σημείο, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται η υπόθεση της «17Ν». Οχι μόνον ή κυρίως, γιατί η προ 10 περίπου ημερών προκήρυξη, που δήλωνε «είμαστε εδώ» -ή, η χθεσινή- έριξαν τις πρώτες σκιές στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. Ούτε, μόνον ή κυρίως, επειδή η κλοπή του στρατιωτικού οπλισμού στην Κω, μπορεί να θεωρηθεί, ως μια συνέχεια του προηγούμενου επεισοδίου και μια επιπλέον απόδειξη της ύπαρξης της «17Ν» και εκτός των ειδικών κελιών του Κορυδαλλού. Ούτε μόνον, γιατί παραμένει ελεύθερος ο διαβόητος Κουφοντίνας -κρίσιμος και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος κρίκος της όλης ιστορίας.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος των κυβερνώντων βρίσκεται κυρίως στο γεγονός, πως η κοινή γνώμη αντιστέκεται και δεν αποδέχεται -τουλάχιστον σ' ένα μεγάλο μέρος της- όλα όσα της σερβίρονται. Δεν αποδέχεται ιδιαίτερα, την εκτίμηση, ότι η «17Ν» είναι αποκλειστικά και μόνον ο Γιωτόπουλος και η παρέα του. Αντε και μερικοί ακόμη, όμοιοί τους...

Η συνεχιζόμενη -εν είδει πλημμύρας- διοχέτευση πληροφοριών και στοιχείων, καταθέσεων και απολογιών, «αποκρυπτογραφημένων» δισκετών και κατηγορητηρίων, σεναρίων και αναλύσεων, κλπ., κλπ., δε φαίνεται να κάμπτει την αντίσταση του λαϊκού αισθητηρίου, που ζητά επιμόνως απαντήσεις σε κρίσιμα και αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα. Και όχι μόνο δεν την κάμπτει, αλλά, μάλλον, αρχίζει να λειτουργεί αντίστροφα. Ως απόδειξη, δηλαδή, της επιχειρούμενης χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Οταν, μάλιστα, προσθέσει κανείς στον προαναφερόμενο πονοκέφαλο, τις αντιθέσεις και διαγκωνισμούς μεταξύ των ξένων, μυστικών και μη, υπηρεσιών και κέντρων, τους διαπλεκόμενους με τις προηγούμενες «ανταγωνισμούς» των αντίστοιχων εγχωρίων, τα αλληλοδιαπλεκόμενα, αλλά και ανταγωνιστικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα -εντός και εκτός Ελλάδας- συν τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τότε, το κουβάρι γίνεται πολύ περισσότερο μπερδεμένο.

Και μπορεί, βέβαια, οι επίσημες δηλώσεις των κυβερνώντων, να διαπνέονται ακόμη από έναν αέρα «αισιοδοξίας» και «σιγουριάς», αλλά πυκνώνουν οι ενδείξεις και τα σημάδια, που θέτουν σε ερωτηματικό, ακόμη και το πόσο ελέγχουν πραγματικά την πορεία των πραγμάτων.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Δ.Τ.


«ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ» ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1»: «Πραγματικός "μυστικός" πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Αμερικανών και Βρετανών για το επικοινωνιακό μέρος της υπόθεσης "17Ν", όπου καθώς φαίνεται έχουν κυριαρχήσει απόλυτα οι Βρετανοί. Και είναι τέτοια η ενόχληση των Αμερικανών, που άρχισαν να κυκλοφορούν και μεγάλες κακίες, όπως ότι η φωτογραφία του μεγαλοπράκτορα του FBI που διέρρευσε πέρισι στα ελληνικά ΜΜΕ αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ήταν δουλιά της Σκότλαντ Γιαρντ, για να "κάψει" την ομάδα του FBI» (ΕΘΝΟΣ).

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2»: «Σχέσεις με κορυφαίους της ΕΥΠ διατηρούσε ο φαντομάς τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας, το κρίσιμο διάστημα της υπόθεσης Οτσαλάν. Ο "περαστικός" από τα ρετιρέ της Υπηρεσίας "Λουκάς" της 17Ν, διαπιστωμένα πλέον για την Αντιτρομοκρατική και τα στελέχη αμερικανικού και βρετανικού κλιμακίου, διατηρούσε σχέσεις με εθνικιστές παρακρατικούς και είχε τη δυνατότητα πρόσβασης σε καυτές πληροφορίες...

... Για τις διωκτικές αρχές, τα στοιχεία που "κλειδώνουν" τις διαυλικές σχέσεις Κουφοντίνα - εθνικιστικού πυρήνα της ΕΥΠ, στέκονται ικανά να τεκμηριώσουν κατηγορίες για άτομα, τα οποία αποδεδειγμένα είχαν εμπλακεί στο τρόμο-αλισβερίσι των πληροφοριών, χρήσιμων και για την προώθηση πολιτικών σχεδίων και για την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού πλάνου της 17Ν» (ΑΥΡΙΑΝΗ).

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 3»: «Πληροφορίες που φθάνουν στην "Α" κάνουν λόγο για συμφωνημένη παράδοση οπλισμού, στα πρότυπα του τηλεφωνήματος που έγινε προχθές για τα θαμμένα εκρηκτικά στον Αρδηττό.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση φοβάται τον αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια ενέργεια εν όψει των δημοτικών εκλογών στις σχέσεις της με την Αριστερά και αναβάλλει τις ενέργειες για αργότερα, αφού προηγουμένως προσπαθήσει να δώσει και λίγο "μαύρο" χρώμα στη "17 Νοέμβρη"» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: Ολη η ΕΛ.ΑΣ. στήνει μπλόκα - Πόρτα πόρτα ψάχνουν τον Κουφοντίνα.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ποιους φοβάστε και δεν τους συλλαμβάνετε; - ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προσέγγιση Κουφοντίνα - «Ανοικτή γραμμή» των αρχών

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΕΚΘΕΤΗ Η ΕΛ.ΑΣ. για τον Κουφοντίνα

ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιους έβλεπε στα ρετιρέ της Κατεχάκη την περίοδο Οτσαλάν - ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΥΠ ο Κουφοντίνας

Η ΧΩΡΑ: Μυρίζει άγριο παζάρι η εξαφάνιση του «Λουκά» - ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ από τον Κουφοντίνα

ΤΟ ΒΗΜΑ: Γιάφκες και άνθρωποι άγνωστοι στα υπόλοιπα μέλη της 17Ν - «Δίκτυο Κουφοντίνα» - Δική του οργάνωση διαθέτει ο «Λουκάς»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» για Γιωτόπουλο

ΕΘΝΟΣ: Πανστρατιά Ασφάλειας, Αντιτρομοκρατικής, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, Τροχαίας - ΣΑΦΑΡΙ για Κουφοντίνα

Η ΑΥΓΗ: ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ - Ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία των νέων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση): ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ σε 5.000 μικρομεσαίους

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η ΔΕΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ενισχύσεις μέσω τραπεζών για τους μικρομεσαίους

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου): ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ επειδή φωτογράφισαν γυμνό τον τετράχρονο γιο τους

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Προβληματισμοί... «Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να επισήμανε με ιδιαίτερη ένταση στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που δημιουργούν στην περαιτέρω πορεία των ερευνών "διαρροές" για την υπόθεση από συγκεκριμένο κύκλο προσώπων, που κινούνται στο χώρο των μυστικών υπηρεσιών και οι οποίες σε πολύ τακτά διαστήματα προχωρούν σε κινήσεις αποπροσανατολισμού. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι χειρισμοί του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν "στεγανό" για την ΕΥΠ. Πάντως, κατ' ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Σημίτης περιορίστηκε να καταγράψει τις παρατηρήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη επί του συγκεκριμένου θέματος, χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας» (Κ. Π. Παπαδιόχου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Μια απάντηση «Την ευκαιρία να εξαπολύσει χυδαία επίθεση εναντίον της Αριστεράς (συλλήβδην) άδραξε ο γνωστός συνεργάτης των αμερικανικών "Θινκ Τανκ"... Ο πάλλευκος Ανδρέας Ανδριανόπουλος... Ο χειροκροτητής των "ανθρωπιστικών" βομβαρδισμών από τους μπάτσους της υφηλίου εναντίον αθώων αμάχων στη Γιουγκοσλαβία (ου μην)...

... Αρνητική, λοιπόν, η συμβολή της Αριστεράς στην εποποιία της Εθνικής Αντίστασης κατά των ναζί, όταν η παράταξη του κ. Ανδριανόπουλου εξέθρεφε στους κόλπους της δοσίλογους και συνεργάτες των κατακτητών... Αρνητικοί και οι μετέπειτα αγώνες της για τη δημοκρατία, όταν η παράταξή του οικοδομούσε το μετεμφυλιακό κράτος, "χτίζοντας" Μακρονήσια... Αρνητική και η αντίσταση της Αριστεράς κατά της χούντας, όταν οι πλείστοι της παράταξής του ήταν τουλάχιστον θεατές (εκτός τιμητικών εξαιρέσεων).... Αρνητικοί, ασφαλώς, οι αγώνες της Αριστεράς εναντίον της αμερικανοκρατίας και της παγκοσμιοποίησης... Αρκετά όμως, γιατί "στην πολιτεία που έγινε πορνείο, μαστροποί και πολιτικές διαλαλούν σάπια θέλγητρα...». Αυτά της παγκοσμιοποίησης και των ανθρωποθυσιών στο βωμό της ελεύθερης αγοράς, θιασώτης της οποίας είναι ο κ. Ανδριανόπουλος» (Γιάννης Τριάντης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ