ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Φιλειρηνική εκδήλωση - συναυλία

Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας διοργανώνει αύριο Παρασκευή, 9 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ., στο παραλιακό πάρκο «Ειρήνη», μεγάλη λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα του Γιάννη Θωμόπουλου και τα χορευτικά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας. Πριν τη συναυλία, θα υπάρξει συζήτηση, την έναρξη της οποίας θα κάνει η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Βέρα Νικολαΐδου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Στις 7.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Την απόφασή του να αντισταθεί στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών, θα διαδηλώσουν σήμερα ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 7.30μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Με αφορμή τη μαύρη 57η επέτειο από το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, θα τιμήσουν τα θύματα του πυρηνικού ολέθρου και θα απαιτήσουν την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, τον τερματισμό του προγράμματος Εθνικής Πυραυλικής Αμυνας.

«Η απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, βρίσκεται στη δράση των λαών. Μόνο ο αγώνας ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, και η αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται μπορεί να εξαλείψει οριστικά την απειλή του πολέμου για όλο τον κόσμο», σημειώνει στο κάλεσμά της η ΝΔΕ. Και για άλλη μια φορά, καλεί τη νεολαία σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Να απαιτήσει την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, να δυναμώσει την πάλη ενάντια στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών και τους τρομονόμους τους που πλήττουν βασικά δικαιώματα και ελευθερίες λαού και νεολαίας.

ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Για τις γυναίκες της Αντίστασης και του ΔΣΕ

Το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση στη Σκάλα Λακωνίας, το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 8.00 μ.μ., στο κέντρο «Πολιτάκου». Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στις γυναίκες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στην εκδήλωση, θα παρευρεθεί το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Σπύρος Χαλβατζής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ