ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Θρίλερ» με Τσαρτσαρή και Παπαλουκά

Το σίριαλ Τσαρτσαρή είναι μακράν το πλέον πολύκροτο του φετινού καλοκαιριού. Μία μόλις μέρα μετά τις φήμες περί ολοκλήρωσης της μεταγραφής του άσου του Περιστερίου στον Παναθηναϊκό η υπόθεση πήρες εντελώς διαφορετική τροπή, με τον πιο επίσημο τρόπο μάλιστα. Διά στόματος του ίδιου του Θανάση Γιαννακόπουλου. «Από τη στιγμή που πήραμε τον Φώτση δε μας ενδιαφέρει πια ο Τσαρτσαρής», δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος των «πρασίνων» και πρόσθεσε: «Γιατί να τον πάρουμε τώρα που έχει συμβόλαιο και να μην αφήσουμε να τον πάρουμε του χρόνου, που θα είναι ελεύθερος»;

Φαινομενικά οι δηλώσεις αυτές του Θανάση Γιαννακόπουλου σηματοδοτούν το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Τσαρτσαρή στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» δεν «καίγονται» για την απόκτηση του διεθνούς φόργουορντ. Ο Ομπράντοβιτς όμως θα τον ήθελε και με δεδομένο ότι η διαφορά στο οικονομικό με το Περιστέρι δεν είναι μεγάλη (οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες ανέρχεται στα 40-50 εκατ. δραχμές), η μεταγραφή μπορεί ακόμα να γίνει. Κι ίσως γι' αυτό ο Θανάσης Γιαννακόπουλος να έκανε αυτές τις δηλώσεις. Για να πιέσει τον Φίλιππο Κώτση, που χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Περιστερίου, να ρίξει τις απαιτήσεις του και να επέλθει η συμφωνία. Μια συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί με τον Τσαρτσαρή, γι' αυτό και ο αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού» είπε πως μπορεί να πάρει τον παίκτη του χρόνου.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος όμως είπε και κάτι άλλο. Οτι ο Παναθηναϊκός θα κάνει μία ακόμα μεταγραφή παίκτη ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3». Και ο μοναδικός αυτού του είδους παίκτης που ακούγεται είναι ο Γιόζιπ Σέζαρ.

Στο μεταξύ ο Θοδωρής Παπαλουκάς μπορεί τελικά να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Το Sportaction.gr επικοινώνησε με τον Παπαλουκά, ο οποίος άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο: «Ετσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι πιθανή ακόμα και η νέα συμφωνία με τον Ολυμπιακό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 25χρονος πλέι μέικερ που δηλώνει άγνοια για τις εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του: «Το θέμα το χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Δεν ξέρω τίποτα. Δε διαβάζω εφημερίδες, δεν ακούω ραδιόφωνο, δεν μπαίνω στο Ιντερνετ» ήταν τα άκρως χαρακτηριστικά λόγια του Παπαλουκά που δε διέψευσε ότι πλέον μέσα στις επιλογές του είναι και πάλι ο Ολυμπιακός.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
Υποσχέσεις για το μέλλον

Ευοίωνο - αν μη τι άλλο - αναμένεται το μέλλον της άρσης βαρών στη χώρα μας, ύστερα από τα δείγματα που παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων που έγινε στη Νίκαια της Γαλλίας. Οι παίδες επέστρεψαν έχοντας στις αποσκευές τους ένα... πλατό μετάλλια και ρεκόρ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Παπαγερίδης και άξιος συμπαραστάτης του ο Παναγιώτης Αναστασιάδης. Στην κατηγορία των +85 κιλών ο Παπαγερίδης πέτυχε συνολικά 5 ευρωπαϊκά ρεκόρ παίδων, τα τρία στο αρασέ (140 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, 150 στη δεύτερη και 155 στην τρίτη) και τα υπόλοιπα στο ζετέ με 190 και στο σύνολο 335 κιλά. Φυσικά φόρεσε στο στήθος και τρία χρυσά μετάλλια. Ο Αναστασιάδης στο αρασέ για λίγα λεπτά πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης (147,5 κιλά) πριν το καταρρίψει ο Παπαγερίδης. Τελικά, κρέμασε στο στήθος του τρία αργυρά μετάλλια (175 ζετέ και 322,5 σύνολο).

Επίσης «έλαμψε» και ο Νίκος Κουρτίδης που κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και κατέρριψε ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ στην κατηγορία των 85κ. Ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, σηκώνοντας 142,5 κιλά στο αρασέ, 182,5 στο ζετέ και 325 στο σύνολο. Η επίδοσή του στο ζετέ, αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης Παίδων, καθώς η προηγούμενη (180κ.) ανήκε στον Ρώσο Χατζιμουράτ Ακάεβ από το 2001. Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων είναι (εκτός φυσικά από τα 182,5κ. του ζετέ) και τα 325 του συνόλου.

Στις κορασίδες, τώρα, μπορεί να μην πανηγυρίσαμε κάποιο μετάλλιο, όμως η συνολική παρουσία ήταν θετική και η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 401 βαθμούς, όσους και η Πολωνία, ενώ μακράν πρώτη ήταν η Ρωσία με 489.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Δράση στην άμμο

Ετοιμοι για ακόμη μια άριστη διοργάνωση είναι η ΕΟΠΑ και ο Δήμος Ξυλοκάστρου. Οπως διαφάνηκε από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ κάτω των 18 ετών, στο θέρετρο της Κορινθίας από 28 Αυγούστου ως 1 Σεπτέμβρη. Αναφερόμενος στους αγώνες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πετοσφαίρισης Θανάσης Μπελιγράτης, είπε: «Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα έχει μεγάλη επιτυχία. Μας το εγγυάται αυτό η πόλη του Ξυλοκάστρου η οποία έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μητρόπολη του μπιτς βόλεϊ. Ενθαρρυντικό για μας είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των μικρών παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα». Από τη μεριά του ο ομοσπονδιακός προπονητής Βραζιλιάνος κ. Αλεμάο τόνισε: «Βασιζόμενοι στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ομάδων μας, στόχος στα αγόρια και τα κορίτσια είναι η είσοδος στην τετράδα».

ΡΑΛΙ
Θρίαμβος Λεμπ

Ενας σπεσιαλίστας της ασφάλτου, ο Γάλλος Σεμπαστιάν Λεμπ ήταν ο θριαμβευτής του Ράλι Γερμανίας. Στο τιμόνι ενός «Σιτροέν Ξαρά» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Μπερνς («Πεζό»), Γκρόνχολμ («Πεζό»), Μακρέι («Φορντ»), Τιρί («Πεζό») και Μάρτιν («Φορντ»). Στη βαθμολογία οδηγών: Γκρόνχολμ 51, Μακρέι 33, Μπερνς 31, Σάινθ 26, Πανιζί 21, Σόλμπεργκ 19. Στους κατασκευαστές: «Πεζό» 115, «Φορντ» 81, «Σουμπαρού» 42, «Μιτσουμπίσι» 8, «Σκόντα» 8, «Χιουντάι» 6.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ