ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Φτερούγισε» ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σάρωσε τον ΠΑΟ 4-1. Σκόνταψε η ΑΕΚ απέναντι στο ψυχωμένο Αιγάλεω. Αγχώδης νίκη για τον Ολυμπιακό

Με δύο γκολ ο Γεωργιάδης «εκτέλεσε» την παλιά του ομάδα

Sportidea

Με δύο γκολ ο Γεωργιάδης «εκτέλεσε» την παλιά του ομάδα
Με πολλές εκπλήξεις άνοιξε η αυλαία του 24ου πρωταθλήματος της Α' Εθνικής το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το στραβοπάτημα της ΑΕΚ με το Αιγάλεω, η δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού αλλά και η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, στο «ντέρμπι» της 1ης αγωνιστικής, ξεχώρισαν από το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, το 4-1 της Τούμπας, σίγουρα γράφτηκε στην ιστορία και για τις δύο ομάδες. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε για πρώτη φορά μετά το 1994 σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, ενώ από την πλευρά τους οι «πράσινοι» γνώρισαν τις αποδοκιμασίες από τους περίπου 500 φιλάθλους τους που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που με τα δύο τέρματά του οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη, σε μία περίοδο όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τα γνωστά διοικητικά προβλήματα. Στην αντίπερα όχθη, η επόμενη μέρα δεν είναι και η καλύτερη στον Παναθηναϊκό καθώς ο Σάντος είδε τους παίκτες του να παραδίνονται αμαχητί στους αντιπάλους και μάλιστα, τον Αγγελο Μπασινά να αφήνει τον αγωνιστικό χώρο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα με την έναρξη του β' μέρους.

Πιο... τυχερή ήταν η ΑΕΚ, που στο «Απόστολος Νικολαΐδης», απέσπασε ισοπαλία από το Αιγάλεω. Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα, κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν την «Ενωση» αλλά και να την απειλήσουν αρκετές φορές με ήττα, λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Σαν να μην έφτανε η κακή εμφάνιση, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, είδε και τον Βασίλη Μπορμπόκη να αποχωρεί από το γήπεδο με διάστρεμμα και η συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι με τους Κύπριους θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Στη Ριζούπολη, που πήρε το πράσινο φως για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός, μιμούμενος την άσχημη εμφάνιση στον επαναληπτικό του κυπέλλου, πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Καλλιθέας. Οι νεοφώτιστοι, προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη, το γκολ όμως, του Τζόρτζεβιτς, ήταν αρκετό για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Πάντως, ο Τάκης Λεμονής, σίγουρα δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του, ειδικά μέσα στον πολύ δύσκολο Σεπτέμβρη που έρχεται για την ομάδα του. Το μόνο καλό είναι ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε με νίκη.

Ψυχολογική βοήθεια για τη συνέχεια ήταν η άνετη επικράτηση του Ηρακλή επί του ΟΦΗ με 3-0. Οπως τόνισαν οι «κυανόλευκοι» ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα σεζόν και τώρα σειρά έχει η Παναχαϊκή. Παράλληλα, τονίζουν πως πρέπει με ψυχραιμία να συνεχίσουν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να ψάχνουν τις επιτυχίες. Αντίθετα, η άσχημη εμφάνιση των Κρητικών σίγουρα προβλημάτισε τον Ζντένεκ Σκάζνι που δήλωσε πως χρειάζεται πολλή δουλιά για να παρουσιαστούν καλύτεροι στο πρωτάθλημα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το περσινό πετυχημένο πρωτάθλημα η Σκόντα Ξάνθη με ένα γκολ του Λαμπριάκου πέρασε νικηφόρα από τα Ανω Λιόσια.

Στην πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του, οφείλεται η νίκη του Αρη στην Πάτρα επί της τοπικής ομάδας. Ο Φοιρός, μοίραζε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του την ώρα που οι Πατρινοί τα είχαν με την... ατυχία τους. Στόχος πλέον για την Παναχαϊκή, είναι η νίκη απέναντι στον Ηρακλή.

Σαν σίφουνας ο Πανιώνιος, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη νέα χρονιά. Οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν εύκολα του Ιωνικού με 2-0, βυθίζοντας σε σκέψεις τους Νικαιώτες για τη συνέχεια. Πάντως, παρουσιάζονται αισιόδοξοι για τη συνέχεια, ενώ στην «πλατεία» το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για την κούρσα του πρωταθλήματος.

Τέλος, η Προοδευτική ήταν αυτή που χαμογέλασε μεταξύ των δύο νεοφώτιστων. Οι «Βυσσινί» κάνουν πολλά όνειρα μετά το 1-0 επί του ΠΑΣ, την ώρα που στον «Αγιαξ της Ηπείρου» προσπαθούν να κάνουν σχέδια για τα επόμενα παιχνίδια.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η ώρα των ρεβάνς

Σε Ιταλία, Τουρκία και Αγγλία επικεντρώνεται το μεγάλο, αγωνιστικό ενδιαφέρον της σημερινής αυλαίας στην τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης (που ολοκληρώνεται αύριο). Η Ιντερ υποδέχεται τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας, στη ρεβάνς του 0 - 0 της Πορτογαλίας. Η Φενερμπαχτσέ θα προσπαθήσει ν' ανατρέψει το 1 - 0 με το οποίο υπέρ της (από την Ολλανδία) θα παραταχθεί η Φέγενορντ, ενώ η Μάντσεστερ θέλει να μην επιτρέψει την ολοκλήρωση μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων. Η Ζαλαεγκερζέγκι μετέβη στη «Γηραιά Αλβιόνα» με το πλεονέκτημα του 1 - 0 από την πρώτη συνάντηση στην Ουγγαρία και (τουλάχιστον μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα) έχει δικαίωμα στο όνειρο. Αξιοσημείωτη η απόφαση της Μπάγερν που ανακοίνωσε, διά στόματος του μάνατζερ της Ούλι Χένες, ότι «το σύνολο των καθαρών κερδών από τις εισπράξεις του αγώνα, και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 200.000 ευρώ, θα δοθούν ως βοήθεια στα θύματα των πλημμυρών».

Οι πέντε συναντήσεις λοιπόν από τις οποίες θα «σφραγιστούν» ισάριθμα εισιτήρια για τους ομίλους είναι: Φενερμπαχτσέ - Φέγενορντ (0-1), Μπάγερν Μονάχου - Παρτιζάν Β. (3-0), Σπάρτα Πράγας - Γκενκ (0-2), Ιντερ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (0-0), Μάντσεστερ Γιουν. - Ζαλαεγκερζέγκι (0-1).

ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Προέλαση Χάνσα - Μπόχουμ

Από την κορυφή της Μπουντεσλίγκα έπεσε η Σάλκε μετά την εντός έδρας ισοπαλία της (0-0) απέναντι στη Χέρτα. Οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που θα τους διατηρούσε στο... ρετιρέ της βαθμολογίας όπου θα βρισκόταν μαζί με την Μπόχουμ (που συνέτριψε με 4-2 τη Λεβερκούζεν) και τη Χάνσα Ροστόκ (που επικράτησε εκτός έδρας της Κότμπους με 4-0). Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Μπάγερν Μονάχου που νίκησε στο Αμβούργο την ομώνυμη ομάδα με 3-0.

Στην Αγγλία, Λιντς και Λίβερπουλ βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς οι πρώτοι νίκησαν με 3-1 τη νεοφώτιστη Γουέστ Μπρομ, ενώ οι τελευταίοι επικράτησαν άνετα με 3-0 της Σαουθάμπτον. Από την πλευρά της, η Αρσεναλ απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη μαχητική Γουέστ Χαμ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε πολύτιμο βαθμό από την Τσέλσι (2-2).

Τέλος, στην Ολλανδία, ο Αγιαξ έσπασε την παράδοση που τον ήθελε ηττημένο σε αναμετρήσεις με τη Φίτεσε, καθώς νίκησε εκτός με 2-1. Το Σάββατο, η Αϊτχόβεν επικράτησε της Γκρόνιγκεν με 1-0 και διατήρησε το απόλυτο. Από την πλευρά της, η Ρόντα του Γιάννη Αναστασίου φρέναρε (2-2) τη Φέγενορντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο εκλέκτορας της Ολυμπιακής Ομάδας, Στράτος Αποστολάκης, ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή για το φιλικό αγώνα με την ΕΠΣ Πειραιά, αύριο (17.30, γήπεδο Κερατσινίου). Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Παναγιώτη Σαλπέα. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν είναι οι Νούσιας (Λάρισα), Γιάννου (Ολυμπιακός), Τζόρβας (Αγιος Νικόλαος), Κοντοδήμος (Λάρισα), Πετκάκης (Καλαμαριά), Χατζηπαντελής (Αθηναϊκός), Τσιώλης, Μανίκας (Πανηλειακός), Αναστασιάδης, Δερμιτζάκης (ΟΦΗ), Μαϊστρέλλης (ΑΕΚ), Γαλανόπουλος (Καλαμάτα), Μανουσάκης (Χαλκηδόνα), Σκύβαλος (Αθηναϊκός), Μαρίνος (Παναχαϊκή), Γουνδουλάκης (Καλαμάτα), Καπάνταης (Αρης), Καπετάνος (Ηρακλής), Δασκαλάκης (Μαρκό), Στεφανίδης (Ακράτητος).

Α' ΕΘΝΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 4-1 (Γεωργιάδης 9', 23', Σπάσιτς 42', Χένρικσεν 58' αυτογκόλ - Γιασεμάκης 33' αυτογκόλ), Ολυμπιακός - Καλλιθέα 1-0 (Τζόρτζεβιτς 54'), Αιγάλεω - ΑΕΚ 1-1 (Μειδάνης 41' - Νικολαΐδης 21'), Παναχαϊκή - Αρης 0-1 (Κυζερίδης 69'), Ηρακλής - ΟΦΗ 3-0 (Νεμπεγλέρας 40', Μίετσιλ 68', Κουτσουρές 80'), Ακράτητος - Ξάνθη 0-1 (Λαμπριάκος 61'), Πανιώνιος - Ιωνικός 2-0 (Βλτσεκ) 40', Μάντζιος 85'), Προοδευτική - Γιάννενα 1-0 (Ζαΐμι 68').

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Γεωργιάδης 2 γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Παναχαϊκή - Ηρακλής, ΟΦΗ - Ολυμπιακός, Αρης - Πανιώνιος, Καλλιθέα - Ακράτητος, Ιωνικός - Αιγάλεω, Ξάνθη - ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Γιάννενα, ΠΑΟ - Προοδευτική.

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Κασσάνδρα - Πατραϊκός 1-1, Φωστήρας - Αίγιο 3-0, Καλαμάτα - Πανηλειακός 4-1, Ατρόμητος - Αθηναϊκός 1-0, Κέρκυρα - Απόλλωνας 3-1, Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα 2-1, Χαλκηδόνα - Καλαμαριά 3-2, Εθν. Αστέρας - Σέρρες 1-1.

Γ'ΕΘΝΙΚΗ

Ναυπακτιακός - Καστοριά αναβλήθηκε, Βύζας - Τρίκαλα 1-0, Αγ. Δημήτριος - Μαρκό 2-2, Εργοτέλης - Κιλκισιακός 2-1, Ποσειδώνας Νέων Πόρων - Αγ. Νικόλαος 1-0, Εθνικός - Αγρ. Αστέρας 0-3, Χανιά - Θρασύβουλος 0-3, Λεβαδειακός - Λεωνίδιο 1-2, Νίκη Βόλου - Αχαρναϊκός 1-0, Λύκοι - Λάρισα διεκόπη ενώ το σκορ ήταν 1-1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ