ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002
Σελ. /32
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 3 ΚΑΙ 7 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Παλλαϊκή κατακραυγή για την αντιλαϊκή πολιτική

Στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα περνάει η υπόθεση της υπεράσπισης του εργατικού εισοδήματος που πλήττεται από τη λαίλαπα της ακρίβειας, την ανεργία, τη μακροχρόνια καθήλωση των μισθών και ημερομισθίων. Ηδη μια σειρά συνδικάτα, ομοσπονδίες και σωματεία παίρνουν αποφάσεις και καλούν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 3 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας, αλλά και στις λαϊκές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 7 του Σεπτέμβρη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Μαζί με τους αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι της χώρας μας όχι μόνο απαιτούν την προστασία του εισοδήματός τους, αλλά διεκδικούν εδώ και τώρα την αύξηση των μισθών και ημερομισθίων, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, τη μείωση του χρόνου εργασίας, παλεύουν και δικαιούνται μια καλύτερη ζωή.

Με καθημερινές περιοδείες τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου μπαίνουν μπροστά στη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, στην αποκάλυψη των πραγματικών υπεύθυνων για το κύμα της ακρίβειας και υπογραμμίζουν την ανάγκη ευρύτερης συσπείρωσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στηρίζει η ΝΔ και σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Σήμερα περιοδείες θα γίνουν σε βιοτεχνίες και εργοστάσια μετάλλου στο κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι στο Αιγάλεω και στις επιχειρήσεις «Λάντα», «ΓΕΜΚΟ» και «ΚΑΛΗ».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), υπογραμμίζει: «Οι καθημερινές ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο, έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργατικές οικογένειες» και καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας στο συλλαλητήριο στις 3 του Σεπτέμβρη και τα σωματεία καθώς και τους εργαζόμενους του κλάδου στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε μποϊκοτάζ στην πολιτική της ακρίβειας που η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει με απαρέγκλιτο τρόπο. Καλεί τους οικοδόμους να ενώσουν τη φωνή, τη δύναμή τους και τον αγώνα τους με τους άλλους εργαζόμενους και να δώσουν μαζικά το «παρών» στις 3 του Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Οι εργαζόμενοι - σημειώνει το Συνδικάτο - ειδικά στις κατασκευές, γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ζουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της ακρίβειας, τις αισθάνονται από τις μικρές αυξήσεις που με δυσκολίες αποσπούν από τους μεγαλοκατασκευαστές, τις Τεχνικές Εταιρίες και κοινοπραξίες, που τα κέρδη τους και τα διάφορα μπόνους τους αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε καθημερινή βάση».

Να δυναμώσουν την πάλη τους προβάλλοντας τα δικά τους αιτήματα μέσα από τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλεί τα μέλη του και το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας». Ταυτόχρονα καταγγέλλει την κυβέρνηση που «ενώ από τη μια ετοιμάζεται να αυξήσει το ΦΠΑ σε 19%, από την άλλη προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για το φούντωμα της ακρίβειας στην αγοραστική συμπεριφορά του λαού, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών».

Στα συλλαλητήρια του Σεπτέμβρη καλεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Πετρούπολης και όμορων δήμων, σημειώνοντας ότι η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει κανένα όφελος από την πολιτική της κυβέρνησης, ο μόνος δρόμος που έχει, είναι ο δρόμος του αγώνα και της δυναμικής πάλης.

ΓΣΕΒΕΕ
Η οικονομική πολιτική φέρνει τις ανατιμήσεις

Οι ανατιμητικές τάσεις στην αγορά είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής. Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας, που, με αφορμή το κύμα ακρίβειας, το οποίο έχει ξεσπάσει στην αγορά, ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται:

«Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσηκωθεί σοβαρός θόρυβος σχετικά με τις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά. Δυστυχώς, από πολλές πλευρές αντί το φαινόμενο να εξεταστεί ως ένα βαθύτερο πρόβλημα της λειτουργίας της αγοράς και της οικονομίας εξετάζεται ως ευκαιρία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Η ΓΣΕΒΕΕ απορρίπτει το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί, για να ριχτούν τα βάρη των ανατιμήσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προβολή επιλεκτικών περιστατικών και επισημαίνει ότι οι ανατιμητικές τάσεις είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι:

  • Η αναδιανομή της αγοράς και του πλούτου υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων έδωσαν σ' αυτές τη δυνατότητα να λειτουργούν μονοπωλιακά και να αυξάνουν τις τιμές κατά το δοκούν.
  • Η ουσιαστική κατάργηση κάθε μηχανισμού ελέγχου των τιμών ακόμη και στις περιπτώσεις αισχροκέρδειας αποτελεί μια νομική ασπίδα δράσης για κάθε κερδοσκόπο που ελέγχει την αγορά ή τμήμα της.
  • Η κυριαρχία των μεγάλων επιχειρήσεων και ο σχηματισμός ολιγοπωλιακών καταστάσεων, δίνει τη δυνατότητα να καθορίζουν την αγορά και να ασκούν άνισο ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων.
  • Η έντονη αποδυνάμωση των βιοτεχνικών επιχειρήσεων και της αγροτικής οικονομίας από την εισβολή ξένων προϊόντων και από την ισχυρή πίεση του διεθνούς ανταγωνισμού έδωσε τη δυνατότητα για αυθαίρετες αυξήσεις, όπου παρουσιάζονται κενά ιδίως σε εισαγόμενα προϊόντα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν από καιρό σε δεινή θέση και σε συμπληγάδες ανατιμήσεων και επιβαρύνσεων όπως:

  • Αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών, ανταλλακτικών, αναλωσίμων και υπηρεσιών.
  • Πολύχρονη συμπίεση των τιμών στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για χαμηλό πληθωρισμό και επίτευξη των στόχων της ΟΝΕ.
  • Κατακόρυφη αύξηση των φόρων τα τελευταία χρόνια.
  • Μεγάλες επιβαρύνσεις από δημοτικά τέλη.
  • Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.
  • Συνεχείς αυξήσεις των τιμολογίων ΔΕΚΟ, ενοικίων και λοιπών λειτουργικών εξόδων.

(Η κυβέρνηση παρότι ζητά από τους άλλους συγκράτηση των τιμών δεν εφαρμόζει το ίδιο όταν πρόκειται για τους φόρους των ΕΒΕ και για τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ).

Η κυβέρνηση, αντί να εντάξει τους ΕΒΕ σε ένα θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης, προώθησης της καινοτομίας, των συνεταιρισμών, της κοινοπραξίας και συνεργασίας να είναι παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί και να είναι παράγοντες συμπίεσης των τιμών στην πηγή διαμόρφωσής τους, επιβάλλει διαρκώς νέα βάρη βγάζοντάς τους στο περιθώριο. Από την άλλη, εφαρμόζει επιλεκτικά τις αναπτυξιακές ενισχύσεις, τα προγράμματα και τα κίνητρα υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ επιβιώνουν σε καθεστώς συμπίεσης των τιμών και αυξήσεις των εξόδων σε σημείο που κλονίζεται η βιωσιμότητά τους. Οι εξαιρετικές περιπτώσεις ανατιμήσεων που προβάλλονται, για να στρέψουν την κοινή γνώμη κατά των επαγγελματιών, βιοτεχνών και μικροεμπόρων, είναι μόνο για να αποπροσανατολίσουν το λαό από τους κύριους υπεύθυνους των ανατιμήσεων, που είναι η κυβερνητική πολιτική και οι επιχειρήσεις που κατέχουν μονοπωλιακή θέση στην αγορά.

Η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει με μεγάλη ανησυχία την υποδαύλιση κλίματος αντιπαράθεσης καταναλωτών και ΕΒΕ, καθώς και τις απειλές για πογκρόμ ελέγχων χωρίς νομικό έρεισμα και επιλεκτικά σε κάποιους κλάδους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρέμποροι είναι διπλά καταναλωτές τόσο στα τελικά προϊόντα όσο και στα ενδιάμεσα προϊόντα που αγοράζουν και δέχονται τη διπλή πίεση των ανατιμήσεων. Γι' αυτό και είναι μαζί με τους καταναλωτές στη μάχη, για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά, να χτυπηθεί η μονοπώληση, να σταματήσουν οι ανατιμήσεις των ΔΕΚΟ και οι αυξήσεις των φόρων και να υπάρχει δίκαιη κατανομή του εισοδήματος ώστε να υπάρχει ισορροπία παραγωγής - κατανάλωσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει από τη μια να εξωθεί τους καταναλωτές κατά των ΕΒΕ και από την άλλη να καλεί σε "συμφωνίες κυρίων". Πρέπει να παραδεχτεί ότι οι ανατιμήσεις αντιμετωπίζονται μόνο με εμπέδωση της ισόμετρης οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς μονοπωλιακές καταστάσεις και κρατικές αυθαιρεσίες και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού όπως τα παρατηρητήρια τιμών (!) οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και "συμφωνίες κυρίων" μηδέποτε τηρηθείσες. Την καλούμε ακόμη να λάβει μέτρα μείωσης των βαρών των ΕΒΕ ώστε να γίνουν πραγματικοί παράγοντες συγκράτησης των τιμών στην αγορά».

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κι άλλες δυνάμεις στον αγώνα

Η εργατική τάξη της Θεσσαλίας ξεσηκώνεται και αντιδρά αγωνιστικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής που φέρνει την ακρίβεια και «τρέφει» την αισχροκέρδεια στην «ελεύθερη» αγορά. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν και οι άλλες που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα, δείχνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων της περιοχής κι οφείλονται, κυρίως, στις παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ μέσα στον εργαζόμενο κόσμο, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Κι είναι η πίεση των εργαζομένων και η ταξική παρέμβαση του ΠΑΜΕ, που σε αρκετές περιπτώσεις παρακινούν κι αλλού αναγκάζουν κι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις να μπουν στον αγώνα.

Ενδεικτική και χαρακτηριστική, απ' αυτή την άποψη, είναι η χτεσινή ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου για διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της ακρίβειας και της αισχοκέρδειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Τα βασικά αιτήματα της εργατικής κινητοποίησης θα είναι αυτά που προβάλλει το ΠΑΜΕ και στηρίζονται στο τρίπτυχο:

  • Πάγωμα των τιμών.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
  • Μείωση της έμμεσης φορολογίας.

Κι έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η ομόφωνη απόφαση, καθώς είναι γνωστή η πλήρης συμπόρευση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΒ - συναπαρτίζεται από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ - με την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ στην προσπάθεια υπηρέτησης των στόχων της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης...

Σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Στο καθήκον οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης της περιοχής κατά της πολιτικής της ακρίβειας, αλλά και της ανεργίας και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων δηλώνει πως θέλει και μπορεί ν' ανταποκριθεί και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, η πλειοψηφία της οποίας ανήκει στην ΠΑΣΚΕ. Με δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΚ κι άλλων στελεχών της έχει, αρκετές φορές, καταφερθεί κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ έχει συμμετάσχει σε αγώνες που οργανώνονται από τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού εργατικού, αλλά και αγροτικού κινήματος. Τώρα ομοφώνως έχει αποφασίσει να συμβάλει - με συγκεκριμένα μέτρα, όπως τη ναύλωση λεωφορείων κ.ά. - στην οργάνωση και την επιτυχία του παλλαϊκού συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, στις 7 του Σεπτέμβρη.

Αυτή η στάση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, εκτός των άλλων, αποδεικνύει ότι υπάρχουν αγωνιστές κι ανάμεσα στους συνδικαλιστές που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν ανέχονται τον φιλοκυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ κι είναι έτοιμοι ν' αντισταθούν στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, συμπορευόμενοι αγωνιστικά με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Πίεση από τους εργαζόμενους να κάνουν το καθήκον τους οργανώνοντας την πάλη κατά της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής δέχεται και η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Κι αργά ή γρήγορα - με παρέμβαση και του ΠΑΜΕ - θ' αναγκαστεί ν' απαντήσει στο ερώτημα «με ποιον θα πας και ποιον θ' αφήσεις». Από το ποια θα είναι η απάντηση θα εξαρτηθεί και το μέλλον της... Πάντως επιτροπή συνδικαλιστών καλεί για τις 3 Σεπτέμβρη σε πικετοφορία στις 8 μ.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Μπροστάρης το ΕΚΛ

Οπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας δε χρειάζεται καμιά πίεση των εργαζομένων της περιοχής για να οργανώσει την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Αλλωστε έχει, εδώ και καιρό, δώσει πολλά «δείγματα γραφής», δείχνοντας ότι αυτό ακριβώς είναι το μόνιμο μέλημά της κι αποδεικνύοντας, μάλιστα, ότι τα καταφέρνει περίφημα.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της πρόθυμης εκτέλεσης του καθήκοντός της η διοίκηση του ΕΚΛ διοργανώνει σήμερα νέα κινητοποίηση κατά της πολιτικής της ακρίβειας και της αισχοκέρδειας - προηγήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδων συνδικαλιστών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την προηγούμενη βδομάδα - με πικετοφορία που θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το ΔΣ θα ξανασυνεδριάσει για ν' αποφασίσει για νέες κινητοποιήσεις στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, ενώ, ταυτόχρονα, εντείνονται οι προετοιμασίες και με σύσκεψη σωματείων που θα πραγματοποιηθεί, για τη μετάβαση και τη δυναμική συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων εργαζομένων της Λάρισας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ενιαίο μέτωπο και ολοκληρωμένο πλαίσιο σύγχρονων αιτημάτων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν, όχι απλώς να μη χάσουν πολλά, αλλά και να κερδίσουν, να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, να έχουν διεκδικήσεις σχετικά με τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την αύξηση του ελεύθερου χρόνου. Δηλαδή, στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται σε όλα τα δικαιώματά τους, να απαντήσουν με ένα κοινό ενιαίο μέτωπο και ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο σημερινών σύγχρονων αιτημάτων».

Τα παραπάνω επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη χτεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα των δημοσίων υπάλληλων σχετικά με το μισθολογικό, την εισοδηματική πολιτική, το φορολογικό κ.ά. ενόψει της ΔΕΘ, αλλά και εν μέσω του κύματος ακρίβειας.

Οπως σημείωσε ειδικότερα η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση, οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και όλοι γενικά οι εργαζόμενοι - οι οποίοι είχαν σημαντικές απώλειες εισοδήματος τα τελευταία χρόνια - πρέπει να διεκδικήσουν γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές και φοροαπαλλαγές με βάση τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες τους.

Οπως τόνισε στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι σήμερα μπορούν να αντιτάξουν αιτήματα τέτοια που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, που παίρνουν υπόψη τη μεγάλη κερδοφορία του κεφαλαίου, την παραγωγικότητα της εργασίας και ταυτόχρονα πρέπει μέσα από αυτές τις διεκδικήσεις να στρώσουν το δρόμο της προοπτικής. «Ο αγώνας δηλαδή σήμερα πρέπει να γίνεται έχοντας ταυτόχρονα ορίζοντα το αύριο. Διαφορετικά, αν βλέπουμε μόνο το σήμερα χωρίς την προοπτική του αύριο, ο αγώνας θα είναι όχι μόνο αμυντικός, αλλά θα είναι και ένας αγώνας οπισθοδρόμησης», σημείωσε συγκεκριμένα.

«Θεωρούμε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα, όσον αφορά τη γενική γραμμή πλεύσης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε, για να συμπληρώσει ότι: Δεν είναι δυνατόν π.χ. να υπάρχει από τη μια μεριά δίκαιη αγανάκτηση των εργαζομένων του λαού για τις ανατιμήσεις που οφείλονται στη δίψα του κεφαλαίου για κερδοφορία και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις, και από την άλλη μεριά να μη βάζουν στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το καθεστώς της απελευθέρωσης των αγορών. Διότι, εξήγησε, όταν μιλάμε για καθεστώς απελευθέρωσης των αγορών, δεν μπορεί να υπάρχουν μηχανισμοί παρέμβασης στη λογική του κέρδους. Πολύ περισσότερο που οι ανατιμήσεις δεν μπορούν να σταματήσουν να γίνονται προς τα πάνω από τη στιγμή που το κέρδος είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής του πλούτου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου αναφέρθηκε με δήλωσή του στη μεγάλη αγανάκτηση των δημοσίων υπαλλήλων από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις των κερδοσκοπικών μηχανισμών, για τα οποία είπε «ενοχοποιούν» τους μισθούς. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι η κυβερνητική οικονομική πολιτική «έχει συσσωρεύσει αδιέξοδα τα οποία καθιστούν ιδιαίτερα προκλητική για τους εργαζόμενους τη νέα χρονιά». Καταλήγοντας, επισήμανε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ευθύνη και υποχρέωση να φέρει τα πραγματικά ζητήματα ζωής των εργαζομένων στο προσκήνιο και να διαμορφωθούν αγώνες με κορύφωση την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ