ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
Σελ. /32
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καταστρέφουν ό,τι αθλητικούς χώρους απόμειναν

Περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά της κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση», Κώστα Τζατζάνη

Με το σαθρό πρόσχημα των αναγκών αποθήκευσης του εργοταξίου των «Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων», ένα έγκλημα εξελίσσεται στην παραλία του Μοσχάτου. Ενα έγκλημα που «θύμα» έχει το μαζικό-λαϊκό αθλητισμό για το λαό του Πειραιά, και συντελείται με σκοπό το κέρδος των αφεντικών. Τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 - που θα καρπωθούν οι ιδιώτες - ήταν το πρόσχημα και τα γήπεδα αυτά, που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του λαού του Πειραιά, τώρα πια έχουν μετατραπεί σε... χώρους αποθήκευσης υλικών.

Καταστρέφονται, έτσι, γηπεδικοί χώροι που ο αείμνηστος Παναγιώτης Σαλπέας είχε αγωνιστεί για τη δημιουργία τους και που πριν λίγα χρόνια αποτελούσαν το καμάρι του μαζικού αθλητικού κινήματος και της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Πειραιά. Τους χώρους αυτούς, που, πλέον, αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, επισκέφθηκε χτες, κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Κώστα Τζατζάνη, διαπιστώνοντας από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Οι εγκαταστάσεις που υπήρχαν εδώ αποτελούν παρελθόν εκτός από ένα κομμάτι γηπέδου που... «χαρίστηκε» από τους υπεύθυνους στα σωματεία του Πειραιά. Ενώ ο χώρος άθλησης που υπάρχει καταστρέφεται μέρα με τη μέρα καθώς δε δίστασαν να κόψουν και το νερό. Κι αυτό χωρίς καμία δικαιολογία, με αποτέλεσμα το γρασίδι, που πρόδιδε την ύπαρξη αθλητικής ζωής στο σημείο, να «φυτοζωεί». Την ίδια στιγμή το περιφραγμένο γήπεδο έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ, ενώ ο αγωνιστικός χώρος καλύπτεται με... «τρία άλφα» γαρμπίλι επιβεβαιώνοντας το έγκλημα που συντελείται. Μάλιστα, η είσοδος στα γήπεδα έχει απαγορευτεί από τη λεωφόρο, με το πρόσχημα της καλύτερης διεξαγωγής των έργων.

Μεγάλες οι ευθύνες

Τις ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση ο Κώστας Τζατζάνης έριξε τόσο στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς της όσο και στους τοπικούς άρχοντες. Κατήγγειλε, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μια μνησικακία, μια προδοσία και ουσιαστικά μια πολιτική πράξη κλοπής, από τους μαζικούς φορείς του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, χώρων για να τους δώσει μεθαύριο στους ιδιώτες, μετά από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες-λαίλαπα». Επισήμανε μάλιστα ότι τα γήπεδα αυτά, όπως άλλωστε είχε πει και ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, δεν εμπόδιζαν τα σχέδια για τους ΟΑ. Ελεγαν, απλώς, ότι θα έκαναν όλα τα έργα γύρω απ' αυτά. Ομως, όπως επίσης κατήγγειλε ο Κ. Τζατζάνης, «ο δήμαρχος Μοσχάτου, Τ. Παπαντώνης, διεκδικούσε το μισό χώρο, υποστηρίζοντας πως ανήκει στο δήμο του». Παράλληλα, τόνισε ότι σοβαρές είναι οι ευθύνες του προέδρου του Ολυμπιακού, καθώς επίσης και της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της περιοχής, η οποία «παραιτήθηκε αμαχητί», αντί να αντισταθεί.

«Δε γίνεται σήμερα Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός στον Πειραιά χωρίς αγώνες. Τα γήπεδα λοιπόν που έφτιαξε ο Παναγιώτης Σαλπέας και η ΕΠΣΠ με αίμα και με αγώνες, που αθλούνταν τα παιδιά του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, αυτά τα γήπεδα δεν πρέπει να τα "φάνε", ατιμώρητα μάλιστα. Θέλουν, με την εταιρία "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα", να διώξουν το λαό από εδώ μέσα για να κάνουν πολυκατοικίες και, γενικότερα, ό,τι θέλουν. Οποιος λοιπόν έχει φιλότιμο να το παλέψει και να το σταματήσει. Εδώ είναι το έγκλημα και πρέπει να το δει όλος ο λαός και όχι μόνο ο λαός του Πειραιά», κατέληξε ο Κ. Τζατζάνης.

Μετέτρεψαν το γηπεδικό χώρο σε εργοτάξιο ενώ έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους ό,τι χώρους απομένουν...Πάνω, από την επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Τζατζάνη και υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού
Μετέτρεψαν το γηπεδικό χώρο σε εργοτάξιο ενώ έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους ό,τι χώρους απομένουν...Πάνω, από την επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Τζατζάνη και υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού
Ο συνεργαζόμενος, από το ΔΗΚΚΙ, Χρήστος Σταυρόπουλος, που είναι στο ψηφοδέλτιο της κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση», μίλησε και αυτός για το αντιλαϊκό ανοσιούργημα που συντελείται στις εγκαταστάσεις αυτές, στο όνομα των ΟΑ και των έργων της Γ. Αγγελοπούλου: «Θυσιάζουν χώρους άθλησης, χώρους αναψυχής, ενώ, παράλληλα, διατείνονται ότι θα προστατέψουν, θα παραδώσουν και θα φτιάξουν χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας για τη νεολαία. Με τις κινήσεις τους αυτές και με τη συγκεκριμένη τους ενέργεια, όμως, δείχνουν πως αδιαφορούν πλήρως. Εμείς τολμάμε να καταγγείλουμε ό,τι ενσυνείδητα πράττουν και οδηγούν τη νεολαία στα μπαρ και σε χώρους που δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πρόοδό της».

«Να καταδικαστούν στις εκλογές»

Η δημοτική κίνηση «Πειραιάς-Αναγέννηση», σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το παραπάνω πρόβλημα, αφού μεταξύ άλλων υπενθυμίζει και τους αγώνες του Παναγιώτη Σαλπέα, που υπηρετούσε τις ανάγκες του πειραιώτικου λαού, επισημαίνει την απαίτηση: «Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις των εργολάβων να πληρώσουν αυτή τη μνησίκακη καταστροφή των γηπέδων (σου)». Εκφράζεται η πεποίθηση ότι «οι Πειραιώτες θα καταλάβουν και θα μαυρίσουν σ' αυτές τις εκλογές αυτούς που δε θέλουν μαζικό αθλητικό κίνημα, παιδιά να αθλούνται και να περιφρονούν τα ναρκωτικά. Εκείνο το όραμά του που το συνεχίζουμε και μια μέρα, με το λαό, θα το επιβάλουμε ανατρέποντας την πολιτική τους. Και έως τότε μπορούν και πρέπει να διακρίνουν τους αγωνιστές που έχουν θέληση, γνώση και ικανότητες για να πετυχαίνουν νίκες σε όφελος του λαού».


Π. Α.

Νέος «Μαυρογυαλούρος» ο Γ. Μίχας

«Νέο Μαυρογυαλούρο» χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό υποψήφιο νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα, ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, Μ. Νουφαρίτσης, με αφορμή την αξιοποίηση από τον πρώτο της θέσης του, ως αντιπροέδρου του ΟΛΠ, προς άγραν ψήφων.

Θυμίζουμε πως ο Γ. Μίχας εξήγγειλε προχτές την παραχώρηση παραθαλάσσιας έκτασης στους Δήμους Δραπετσώνας και Κερατσινίου, παρουσιάζοντάς την ως αποτέλεσμα της συνεργασίας ΟΛΠ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ο κυβερνητικός υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία σαν νέος Μαυρογυαλούρος, τάζοντας στρέμματα του ΟΛΠ στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι» αναφέρει ο Μ. Νουφαρίτσης και τονίζει: «Ο Γ. Μίχας σαν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά προσπάθησε με κάθε τρόπο να στηρίξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του. Εγινε απεργοσπάστης όταν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργάνωσε απεργίες ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τήρησε σιγή όταν η κυβέρνησή του επέβαλε στρατιωτικό νόμο στο λιμάνι και συνεχίζει σιωπηλός παρά τη συνέχιση της επιστράτευσης των ναυτεργατών, παρά τα κύματα ακρίβειας που εξανεμίζουν το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας. Οντας διορισμένος αντιπρόεδρος του ΟΛΠ, αξιοποιεί τη θέση του με ψευτοπαροχές που ανακοινώνει για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του. Η υποψηφιότητά του είναι στιγματισμένη από την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του. Οι εργαζόμενοι του Πειραιά έχουν μνήμη, γνωρίζουν καλά το ρόλο και τη δράση του εκλεκτού της κυβέρνησης για τη Νομαρχία. Κυρίως όμως ζουν με τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, η ανεργία, η ακρίβεια, η λιτότητα και ο αυταρχισμός είναι εδώ. Εδώ βρίσκεται και η αγωνιστική απάντηση και με την ψήφο στη ΝΑΣ στις εκλογές».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ