ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε 43 ακόμα πόλεις οι εκδηλώσεις κορύφωσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Επειτα από ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη τη χώρα, ολόκληρο το καλοκαίρι, το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και η προφεστιβαλική διαδικασία κορυφώνονται το επόμενο διάστημα με αρκετά κεντρικά φεστιβάλ πόλεων να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ δεκάδες άλλα να διοργανώνονται τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τελικό «προορισμό» τις κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας, το διάστημα 18 έως 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, έως και τις 15/9 κεντρικά Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σε: Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Αρτα, Σέρρες, Βέροια, Κατερίνη, Κοζάνη, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Αίγιο, Κόρινθο, Πύργο, Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Αγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο, Χανιά, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Χαλκίδα, Λαμία, Αμφισσα, Λιβαδειά, Ηγουμενίτσα, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Καστοριά, Νάουσα, Ρόδο, Μυτιλήνη και Σάμο.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της προφεστιβαλικής διαδικασίας - τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Οργάνωσης - η ΚΝΕ προσπάθησε και κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια, να αναδείξει, όχι απλά και μόνο τα τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα που βιώνει η νεολαία της χώρας, αλλά παράλληλα θέσεις και προτάσεις διεξόδου, που ανοίγουν μια ελπιδοφόρα προοπτική για κάθε νέο που δε συμβιβάζεται, που έχει διάθεση να παλέψει. Κάλεσε τους νέους σε συσπείρωση και πάλη για τη διεκδίκηση όσων τους ανήκουν, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου "αύριο". Τους κάλεσε να οργανωθούν στις γραμμές της και να δώσουν αυτή τη μάχη από καλύτερες θέσεις.

Ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών το μήνυμα που δώσαμε σε όλους τους νέους και αυτό στο οποίο θα επιμείνουμε έως τις 13 Οκτώβρη είναι να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους, καταδικάζοντας μαζικά τα δύο μεγάλα κόμματα και ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια αγώνα που στηρίζει το ΚΚΕ.

Τα μηνύματα από την προφεστιβαλική διαδικασία μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως και φέτος το Κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα αποτελέσει πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες νέους, αφού φάνηκε πως έχει καταξιωθεί στις νεολαιίστικες συνειδήσεις ως ένα κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός. Καλούμε όλους τους νέους να συμμετέχουν στα κεντρικά Φεστιβάλ μεγάλων πόλεων και σ' αυτό της Αθήνας, να διασκεδάσουν και να ακούσουν τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, αλλά κι εμείς να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παράλληλα με την κορύφωση του Φεστιβάλ σε μια σειρά πόλεις, σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται πολλές ακόμα εκδηλώσεις σε συνοικίες και χωριά. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Παρασκευή:

- Στον Πειραιά, κεντρική προφεστιβαλική εκδήλωση του Εργατικού Τομέα και του Τομέα Κατάρτισης - Υγείας, στην πλατεία Κοραή, στις 9 μ.μ. Θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στους αγώνες της εργατικής τάξης, με έκθεση φωτογραφίας και μουσική. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Κώστας Τζατζάνης.

- Στην παραλία του Ναυπλίου (πλατεία Φιλελλήνων), στις 9 μ.μ., με θέμα: «Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές, νεολαία και πολιτισμός». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει ροκ συναυλία από το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος».

- Κορυφώνεται η φεστιβαλική δραστηριότητα στη Φωκίδα, με εκδήλωση στην πλατεία Ησαΐα της Αμφισσας, στις 9 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Τσιουμπρής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

- Στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., για τις επιπτώσεις της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

- Στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Τα δημοκρατικά δικαιώματα στο στόχαστρο».

- Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, στις 8 μ.μ., για τα ναρκωτικά.

Σήμερα και αύριο, διήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, στο Γήπεδο Αναγέννησης της Τούμπας, με θέμα της πρώτης μέρας τη Σύνοδο Κορυφής του 2003 και τη δεύτερη μέρα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις επικείμενες εκλογές. Οι εκδηλώσεις και τις δυο μέρες θα ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Αύριο Σάββατο:

- Κορυφώνεται το Φεστιβάλ στα Γρεβενά, με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

- Επίσης, κορυφώνεται στη Δράμα και η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 8 μ.μ., στο πάρκο Ελευθερίας.

- Στη Βιστωνίδα Ξάνθης, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές και νεολαία».

- Στο Σουφλί Εβρου, στις 8 μ.μ., έκθεση βιβλίου και εξόρμηση.

- Στη Μονεμβασιά, στις 8 μ.μ., αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.

- Στα Ανώγεια Ρεθύμνου Κρήτης, στις 8 μ.μ., για τα ναρκωτικά.

Το Σαββατοκύριακο κορυφώνεται επίσης το Φεστιβάλ στην Πρέβεζα. Οι εκδηλώσεις του, που πραγματοποιούνται στο Κηποθέατρο, θα ξεκινούν στις 8 το βράδυ και περιλαμβάνουν: Αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει η Ολυ Τσουμάνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και θα γίνουν συναυλίες του Λάκη Παπαδόπουλου («Με τα ψηλά ρεβέρ») και ερασιτεχνικών συγκροτημάτων. Την Κυριακή θα γίνει συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν λαϊκά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Στην Αρτα ο Γραμματέας της ΚΝΕ

Σήμερα ξεκινούν οι κεντρικές εκδηλώσεις στο νομό και ολοκληρώνονται αύριο με την ομιλία του Θέμη Γκιώνη

Στην Αρτα θα μιλήσει αύριο Σάββατο, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, στο κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων που κορυφώνει το 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο νομό. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αρτα ξεκινάει σήμερα, και θα ανοίγει τις πύλες του στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σκουφά.

Σήμερα, περιλαμβάνει συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μουσική από νεανικά, ερασιτεχνικά συγκροτήματα και λαϊκή συναυλία με τους Γ. Αγάθονα και Μπ. Γκολέ. Αύριο, Σάββατο, πέρα από την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ, θα δώσει μεγάλη συναυλία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ