ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καραγκιοζιλίκια... «ακριβείας»

Τα λάβαρα του «σοσιαλισμού» ξανασηκώθηκαν! Ω, ναι! Η Χαριλάου Τρικούπη δονείται από τις ουρανομήκεις κραυγές του Λαλιώτη υπέρ του «λαϊκού ελέγχου» και της «κοινωνικής αυτενέργειας»!

Αν δεν υπήρχε το σίριαλ της «17Ν» αυτό το καραγκιοζιλίκι γύρω από τις ανατιμήσεις θα μπορούσε να είναι θαυμάσια το σήμα κατατεθέν του πολιτικού συστήματος και του πιο απίθανου Πασοκισμού...

***

«

Στηρίζουμε την κυβέρνηση, ελέγχουμε την εξουσία», ήταν το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80. Ηταν τότε που ο Κατσιφάρας άρχισε γίνεται αναγνωρίσιμος από το θυρωρό της πολυκατοικίας του. Ηταν τότε που όλοι οι θυρωροί αναγνώρισαν πόσο χρήσιμοι είναι στο σύστημα όσοι το παίζουν «σοσιαλιστές» για να εφαρμόζουν τη δεξιά πολιτική.

Χτες είχαμε τη νεκρανάσταση αυτού του παλιοκαιρινού και σαχλού πασοκισμού. Μαζί με τα πρωτοβρόχια ήρθαν και τα... ζιβάγκο:

«Η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών, ο πληθωρισμός... δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα για το εισόδημα για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων», τόνισε με πάθος ο Κ. Λαλιώτης. Με το ίδιο πάθος (και το ίδιο ανερυθρίαστα όπως πάντα) πρόσθεσε: «Σ' αυτές τις πρωτοβουλίες (μποϊκοτάζ κλπ.) το ΠΑΣΟΚ... συμπαρατάσσεται ενεργά... (για) να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλα τα ολιγοπώλια και σε κάθε δίκτυο εμπορίας, ότι δε μένουμε πια απαθείς»!!!

Ω! ναι! Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί κατά της ακρίβειας! Μάλιστα ο κ. Λαλιώτης επιτέθηκε και κατά των αυξήσεων που επιβάλλουν οι ΔΕΚΟ. Δηλαδή η κυβέρνηση! Ω! της άπατης αυθάδειας!

***

Ανάλογη η τακτική και του Πρωτόπαππα. «Δεν είμαστε ούτε υπέρ ούτε κατά» των εκδηλώσεων κατά της ακρίβειας, αλλά οι εκδηλώσεις «έχουν τη δική τους αξία», είπε χτες. Δηλαδή, υπέρ! «Ελέγχει την εξουσία»! Και ο Πρωτόπαππας...

Ποιος άλλος «ελέγχει την εξουσία»; Μη σπαζοκεφαλιάζετε. Ο κ. Σημίτης! Αυτοπροσώπως! Χτες μάλιστα στη συνάντηση με το... ΣΕΒ «ζήτησε την ενεργό κινητοποίηση των πολιτών» κατά της ακρίβειας! Στη συνάντηση με το ΣΕΒ το είπε αυτό!

Μα δεν ντρέπονται καθόλου;..


Ν.Μπ.


Απεργία στις λαϊκές

Απεργούν σήμερα και αύριο οι παραγωγοί - πωλητές λαϊκών αγορών, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, καλούνται τα μέλη της να απεργήσουν σήμερα, διαμαρτυρόμενοι ως καταναλωτές και συμπαραστεκόμενοι στους υπόλοιπους καταναλωτές και αύριο να απεργήσουν ως παραγωγοί, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εμπορίου, για να ακουστούν τα αιτήματά τους. Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για ενορχηστρωμένη επίθεση και κατασυκοφάντηση σε βάρος των παραγωγών και αναφορά για την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιριών και τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.


Το μποϊκοτάζ του ΙΝΚΑ

Με ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές να απέχουν σήμερα οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας, να κλείσουν συμβολικά τους γενικούς διακόπτες της ΔΕΗ για δύο λεπτά στις 10 το βράδυ και το ίδιο διάστημα να αποφύγουν οποιοδήποτε τηλεφώνημα. Επίσης, το ΙΝΚΑ θα προχωρήσει στη διανομή εντύπου υλικού στους καταναλωτές και σε παραστάσεις στις αρμόδιες νομαρχίες και στους τοπικούς φορείς.

Και στη Βόρεια Ελλάδα

Μαχητικά με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, θα εκφραστεί σήμερα η καταδίκη του λαού της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Μακεδονίας και της Θράκης, ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας. Με τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των ειδών πλατιάς κατανάλωσης.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 7μμ στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πικετοφορία στο κέντρο της πόλης και στην αγορά.

Στην Αλεξανδρούπολη στις 7.30μμ μπροστά στο Δημαρχείο.

Στην Κοζάνη στην Κεντρική Πλατεία στις 7.30μμ.

Στην Πτολεμαΐδα στην κεντρική πλατεία στις 7.30μμ.

Στην Ξάνθη στην Κεντρική Πλατεία στις 7μμ.

Εξάλλου στην Καβάλα εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και φίλοι και οπαδοί των παρατάξεων του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Λιόγκαρη και υποψήφιου νομάρχη Δημήτρη Ζαχαριάδη, θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση με υλικό ενάντια στην ακρίβεια, στην Κεντρική Πλατεία και την αγορά στις 7 μμ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ