ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή Αλ. Παπαρήγα προς το ΔΣ της ΕΡΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απέστειλε επιστολή προς το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ, η οποία επιπροσθέτως κοινοποιήθηκε στον υπουργό Τύπου, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, με αφορμή την εξώδικη διαμαρτυρία του ΔΗΚΚΙ κατά της ΕΡΤ ΑΕ.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Λάβαμε γνώση της εξώδικης διαμαρτυρίας του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΔΗ.Κ.ΚΙ.), στην οποία καταγγέλλεται ο αποκλεισμός του από τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ και ταυτοχρόνως ζητείται η μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρη Τσοβόλα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2002, που η ΕΡΤ έχει αρνηθεί να μεταδώσει.

Θεωρούμε τη διαμαρτυρία απολύτως δικαιολογημένη από κάθε άποψη, άρα και ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανταποκριθεί στα όσα το ΔΗΚΚΙ εκθέτει σ' αυτή, όταν μάλιστα είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται άρνηση μετάδοσης ομιλίας του κ. Δ. Τσοβόλα στη ΔΕΘ».

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Απαιτούν την άμεση σύλληψη των δραστών

Πλατύ κύμα συμπαράστασης εκφράζεται στο πρόσωπο της Νάντιας Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη, υποψήφιας της ΝΑΣ Ηλείας, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας

Την άμεση σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Νάντιας Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη, υποψήφιας Νομαρχιακής Συμβούλου με τη ΝΑΣ Ηλείας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, απαιτεί ο λαός της περιοχής που βλέπει για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να ξαναχτυπούν οι «γνωστοί - άγνωστοι» του Πύργου.

Ταυτόχρονα ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης εκφράζεται στο πρόσωπο της Νάντιας Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη από το λαό της Ηλείας, καθώς είναι ακόμα συγκλονισμένος από την τραμπούκικη και άνανδρη αυτή επίθεση που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή.

Η κατάσταση της υγείας της υποψήφιας Νομαρχιακής Συμβούλου έχει βελτιωθεί σημαντικά και από χθες το μεσημέρι αναρρώνει στο σπίτι της. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, υπογράμμισε πως στόχος αυτής της επίθεσης σε βάρος της είναι να αναχαιτιστεί η δυναμική των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της ΝΑΣ Ηλείας και της ΔΑΣ Πύργου και παράλληλα να τρομοκρατηθεί ο λαός ενόψει των εκλογών του Οκτώβρη και τόνισε: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω στο λαό της περιοχής είναι πως εγώ δεν κάνω πίσω. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από τις γραμμές του λαϊκού κινήματος με περισσότερη ορμή και καλώ τον κόσμο να πράξει το ίδιο».

Η Αστυνομία από την πλευρά της εξακολουθεί να αναζητεί τους δράστες. Σε συνομιλία που είχαμε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Αθανάσιο Κουτρουμάνη, μας είπε πως οι έρευνες για τον εντοπισμό των τραμπούκων συνεχίζονται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στους δράστες. Η στενόμακρη μαρμάρινη πλάκα που αποτέλεσε και το αντικείμενο της επίθεσης, είπε πως βρίσκεται στα εργαστήρια της αστυνομίας για έλεγχο ενώ σε ό,τι αφορά το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει με σαφήνεια ποιο ήταν. Τέλος, να σημειώσουμε πως οι ύποπτοι που προσήχθησαν προχθές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ηλείας καταγγέλλει πως η δολοφονική επίθεση εναντίον της υποψήφιας Νομαρχιακής Συμβούλου της ΝΑΣ Νάντιας Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη «δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια κάποιων ναρκομανών ή περιθωριακών όπως θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν. Είναι ενέργεια μεθοδευμένη και καθοδηγούμενη από τα ίδια κέντρα τα οποία οργάνωσαν την επίθεση ενάντια στο γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ πριν δυόμισι χρόνια».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η ΝΑΣ σημειώνει πως «την πρώτη και κύρια ευθύνη έχουν η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανά της που ενώ γνωρίζουν για τον παρακρατικό μηχανισμό που δρα στον Πύργο, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο καταστολής του φαινομένου. Αντίθετα όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι κάποιοι μηχανισμοί τον χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν το λαό και τους αγωνιστές του».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Καλούμε το λαό της Ηλείας στα πιο πάνω φαινόμενα να απαντήσει με την ενίσχυση του λαϊκού μετώπου πάλης, να συσπειρωθεί γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ηλείας, να αποδυναμώσει όλους αυτούς που στηρίζουν τέτοιου είδους πολιτικές. Στις εκλογές του Οκτώβρη να στείλει με την ψήφο του ανυπότακτο μήνυμα αντίστασης και πάλης ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και των Δημοτικών Αγωνιστικών Συνεργασιών (ΔΑΣ). Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στις τραμπούκικες ενέργειες».

Καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση

«Η κοινωνία του Πύργου και όλης της Ηλείας επιτακτικά καλείται να δώσει την απάντησή της», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρκόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ωλένης, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον της υποψήφιας νομαρχιακής συμβούλου της ΝΑΣ Ηλείας Νάντιας Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη, συζύγου του υποψηφίου δημάρχου Πύργου Ηλείας, Πέτρου Καπαρέλη.

Σημειώνεται ακόμη στη δήλωσή του πως «η επίθεση εναντίον δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός, έρχεται να συμπληρώσει την τρομοκρατία ενάντια σε δημοκρατικά άτομα του τόπου, που σκοτεινοί κύκλοι χρόνια τώρα μεθοδεύουν», ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Η ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας δεν πρέπει να περάσει την υπόθεση στο "ντούκου". Είναι κτήμα πια της κοινής γνώμης πως οι "λοστοί" και οι "κουκουλοφόροι" στέρησαν πολλά από την Ελλάδα, την οδήγησαν στη μισαλλοδοξία, αφάνισαν κονάκια, αφαίρεσαν ζωές, άφησαν πληγές».

Και καταλήγει: «Η Νάντια Καπαρέλη κάλεσε με τη γλαφυρή της ομιλία από το βήμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία του Πύργου στις 31/8 να "βάλουμε όλοι πλάτη για την ειρήνη". Ας το κάνουμε! Οι μέθοδοι του παρελθόντος δε χωρούν πια στις μέρες μας και η δημοκρατία και η ειρήνη δε βολεύονται σε πισώπλατα χτυπήματα».

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Ηλείων Αττικής του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την άνανδρη δολοφονική επίθεση των γνωστών - αγνώστων ενάντια στη Νάντια Λυμπεροπούλου - Καπαρέλη.

Η Επιτροπή εκφράζει την αγανάκτησή της και καλεί το λαό της Ηλείας να καταδικάσει τους δειλούς και άνανδρους τραμπούκους, καταψηφίζοντας τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υποθάλπουν και συντηρούν χρόνια τέτοιους μηχανισμούς και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της ΝΑΣ και της ΔΑΣ.

Συγκέντρωση στον Κορυδαλλό

Η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς - Κορυδαλλού του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη, 5 του Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ