ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Με έναν απρόβλεπτο τρόπο άνοιξαν χτες το βράδυ οι πύλες του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ. Κατάσταση πολέμου στην πόλη. Βομβαρδισμός, καταστροφές, χιλιάδες θύματα. Το αποτέλεσμα ενός ακόμη βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Παρουσιάστηκε μέσα από ένα δρώμενο που στήθηκε σε όλο το χώρο του Φεστιβάλ. Το μήνυμα απευθύνθηκε στους χιλιάδες πρωταγωνιστές που έζησαν έστω για λίγο το εφιαλτικό μέλλον που ετοιμάζει η «νέα τάξη» για όλους τους λαούς του κόσμου. «Για να μη ζήσουμε τέτοιες στιγμές και να φύγει ο ιμπεριαλισμός από το προσκήνιο της ιστορίας, πρέπει να δυναμώσει το αντιπολεμικό κίνημα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ και η νεολαία του».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο και είναι εξίσου ενδιαφέρουσες. Με αφιερώματα, συναυλίες, δρώμενα, λαϊκά γλέντια και συζητήσεις στα θεματικά περίπτερα που λειτουργούν στο χώρο και ήδη από χτες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς. Μόρφωση, δουλιά, ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, πολιτισμός, πόλεμος.

Σήμερα Παρασκευή θα μιλήσει η Χ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο με την ομιλία του Θ. Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο καλλιτεχνικό μέρος σήμερα τη σκυτάλη παραλαμβάνουν ο Π. Θαλασσινός και ο Μ. Πασχαλίδης μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Και αύριο ο Δ. Μητροπάνος στην κεντρική εξέδρα, και η Μαριώ στη λαϊκή σκηνή.

Motion Team

Πρώτη μέρα χτες, στο επίκεντρο βρέθηκε η συζήτηση με θέμα «Θεσσαλονίκη - Δράση 2003», στην οποία πήραν μέρος ο Μπ. Αγγουράκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Στ. Παπαθεμελής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Κ. Δρούτσας πρόεδρος του ΙΝΚΑ και εκπρόσωπος της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». (Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συζήτηση θα υπάρχει στον αυριανό «Ριζοσπάστη»).

Το αδιαχώρητο έγινε στη μεγάλη συναυλία που ακολούθησε με τους Δ. Τσακνή και Λ. Μαχαιρίτσα, στην κεντρική εξέδρα. Και στη λαϊκή και στη νεανική σκηνή, όπου προβλήθηκε η ερασιτεχνική δουλιά των νέων δημιουργών.

Νέοι και μεγαλύτεροι σιγοτραγούδησαν τα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία στη διάρκεια του ειδικού αφιερώματος με τον Νίκο Κατσίκα. Μέσα από κείμενα παρουσίασε τη ζωή του ποιητή ο ηθοποιός Κώστας Χαλκιάς.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

Κεντρική Εξέδρα:

8.00 μ.μ. Βουλγάρικο συγκρότημα κλασικής μουσικής

8.30 μ.μ. Αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ με το συγκρότημα της ΚΝΕ, απαγγέλλει η ηθοποιός Ρούλα Παντελίδου.

9.30 μ.μ. Ομιλία εκπροσώπου της ΚΝΕ.

10.00 μ.μ. Συναυλία με τον Π. Θαλασσινό.

12.00 μ.μ. Συναυλία με τον Μ. Πασχαλίδη.

Λαϊκή Εξέδρα:

8.30 μ.μ. Χορευτικό Ποντιακό συγκρότημα Καλαμαριάς.

Από τη χτεσινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
10.00 μ.μ. Παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα.

11.00 μ.μ. Δημοτικό Τραγούδι με τον Β. Κασούρα.

Νεανική Εξέδρα:

8.00 μ.μ. Συγκρότημα «Abandon».

8.45 μ.μ. Συγκρότημα «No Name».

10.30 μ.μ. Συγκρότημα «Νέθελιν».

11.15 μ.μ. Συγκρότημα «Δευκαλίων».

12.30 μ.μ. Συναυλία με το συγκρότημα «Μωρά στη φωτιά».

Κινηματογράφος: Αφιέρωμα στον Λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο

Αύριο Σάββατο

Κεντρική Εξέδρα:

8.00 μ.μ. Χάλκινα Γουμένισσας.

8.45 μ.μ. Αφιέρωμα στο πολιτικό - εργατικό τραγούδι με τον Μ. Ανδρουλιδάκη.

9.45 μ.μ. Ομιλία του εκπροσώπου του ΚΚΕ.

10.30 μ.μ. Συναυλία με τον Δ. Μητροπάνο.

Λαϊκή Εξέδρα:

8.30 μ.μ. Κουρδικό χορευτικό συγκρότημα.

10.30 μ.μ. Χορευτικό συγκρότημα Καυκασίων «Ο Προμηθέας».

11.30 μ.μ. Συναυλία με τη Μαριώ.

Νεανική Εξέδρα:

8.00 μ.μ. Συγκρότημα «Νόρμα».

8.45 μ.μ. Συγκρότημα «Νεοσσοί».

11.15 μ.μ. Συγκρότημα «Επεα Πτερόεντα».

12.00 μ.μ. Συναυλία με τις «Δυτικές Συνοικίες».

Κινηματογράφος: Αφιέρωμα στη μαθητική κινηματογραφική δημιουργία.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το πρόγραμμα στις μεγάλες σκηνές

Σε πέντε μέρες θα ανάψουν τα φώτα και θα ανεμίσουν οι σημαίες στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, στην Αθήνα, θα δοθεί η εκκίνηση για το κεντρικό τετραήμερο κορύφωσης του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα διαρκέσει από τις 18 μέχρι και τις 21 Σεπτέμβρη. Το Σάββατο 21/9 θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 9 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ενώ στον ίδιο χώρο θα μιλήσει μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 20/9, στις 9.30 μ.μ., ο Θέμης Γκιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής είναι και φέτος ιδιαίτερα πλούσιο και περιλαμβάνει δραστηριότητες σε κάθε του χώρο. Παρακάτω, περιοριζόμαστε να αναφέρουμε τις συζητήσεις και τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις τρεις μεγάλες σκηνές του.

Οι συζητήσεις

Τρεις μεγάλες συζητήσεις διοργανώνονται τις τρεις πρώτες μέρες του Φεστιβάλ, στη Νεανική Σκηνή, που θα ξεκινούν και οι τρεις στις 8 το βράδυ.

Η πρώτη, την Τετάρτη 18/9, έχει θέμα: «Το κίνημα κατά της καπιταλιστικής "παγκοσμιοποίησης"». Συμμετέχουν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Casadio Mauro, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας RDB CUB Ιταλίας, ο Jef Bruynseels, συνδικαλιστής, μέλος της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας FGTB - Anvers, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λεκάτης.

Η δεύτερη, την Πέμπτη 19/9, έχει θέμα: «Ενα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, τι σημαίνει για τους λαούς η αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών», και συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμουνιστικών - εργατικών κομμάτων Μέσης Ανατολής και Μεσογείου. Συγκεκριμένα: ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Tunc Tatoglu από το ΚΚ Τουρκίας, ο Shafi I. H. I Elsalahout, από το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, καθώς και ένας εκπρόσωπος του ΚΚ Ιράκ.

Την Παρασκευή 20/9, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το ίδιο θέμα, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, στο πάνελ θα είναι οι: Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Jiame Cadano Roidan από το ΚΚ και την ΚΝ Βενεζουέλας, Camilo Hernandez Suarez από το ΚΚ και την ΚΝ Κούβας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης.

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ θα δώσουν συναυλίες οι: Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Τσακνής - Λ. Μαχαιρίτσας - «Κίτρινα Ποδήλατα», «Domenica», «Apurimac», «Μωρά στη Φωτιά», «Ακρως Απόρρητον», Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Αττικα», «Δυτική Οχθη», Σ. Βαζούρα κι ακόμα, αφιέρωμα στα τριάντα χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Παπαϊωάννου με τον Α. Παπαϊωάννου και την Χ. Λαμπράκη.

Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, θα δώσουν συναυλίες οι: Π. Κατσιμίχας, Π. Θαλασσινός, Μ. Πασχαλίδης, Σ. Βαμβακάρης - Ε. Αλλέλου - Γ. Παπαβασιλείου - Δ. Αναγνωστόπουλος, Γ. Χριστοδούλου, Δ. Τσεκούρας - Κ. Παπακωνσταντίνου, «Εφτά Πέπλα», «Κιλιμάντζαρο», «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», «Blues Berger», Μ. Κακέπης κι, ακόμα, αφιέρωμα σε μελοποιημένους Ελληνες ποιητές με τον Τ. Κωνσταντακόπουλο.

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις σκηνές του Φεστιβάλ θα παίξουν οι: «Πυξ Λαξ», Ν. Ζιώγαλας - Αν. Μουτσάτσου, Μ. Φάμελος, Χ. Κροκίδης, Αγάθωνας, «Αντίθεσις», «Ενοχο Λα», «Παλαϊνά Σεφέρια», ενώ θα γίνουν αφιερώματα στο πολιτικό λαϊκό τραγούδι με τον Δ. Κοντογιάννη (επιμέλεια του Νέαρχου Γεωργιάδη) και στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι με την Ορχήστρα Ν. Ιωνίας.

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, συναυλίες θα δώσουν οι: Δ. Μητροπάνος, Λ. Χαλκιάς, Μ. Δημητριάδη - Γ. Θωμόπουλος, Β. Λέκκας, Β. Κορακάκης, Γ. Βέη, Λ. Παπαδόπουλος, «Magic de spell», «GBS», «Φιλμ», «Ανάπλους» και θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Κώστα Μάντζιο.

ΠΑΤΡΑ
Ξεκινάει σήμερα κι υπόσχεται πολλά...

Με παράδοση στα μεγάλα Φεστιβάλ, το Κάστρο της Πάτρας είναι έτοιμο να δεχτεί από σήμερα και μέχρι την Κυριακή οπότε και θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τους χιλιάδες επισκέπτες του και τους υπόσχεται ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Αναλυτικά, ολόκληρο το πρόγραμμα του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην αχαϊκή πρωτεύουσα έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή

Νεανική Σκηνή:

8:40 μ.μ. Sol Invictus

9:20 μ.μ. Βυθισμένα Πετρώματα

10 μ.μ. Σκλάβοι Σιωπηροί

11 μ.μ. Blues Burgers

Κεντρική Σκηνή:

9 μ.μ. Συναυλία με το Λάκη Παπαδόπουλο

10:30 μ.μ. Ομιλία του μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Μάκη Πέτσα

11 μ.μ. Συναυλία με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Λαϊκό Στέκι:

9 μ.μ. Παιδικό χορευτικό του Παμμικρασιατικού Συλλόγου

10:30 μ.μ. Ρεμπέτικο Συγκρότημα

Συζήτηση: «Τα εργασιακά, μορφωτικά, κοινωνικά δικαιώματα της νεολαίας στο στόχαστρο της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003. ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!»

Αύριο, Σάββατο

Νεανική Σκηνή:

9 μ.μ. Domenica

10:20 μ.μ. Background

10:50 μ.μ. Χαιρετισμός από τη γραμματέα του ΝΣ Αχαΐας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Μαίρη Ντουντούμη

11 μ.μ. Ενδελέχεια

Κεντρική Σκηνή:

9 μ.μ. Ποντιακοί Χοροί

10 μ.μ. Ποιητική Βραδιά με θέμα «Ερωτας ο επαναστάτης»

10:30 μ.μ. Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι με τους: Πέτρο-Λούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση

Λαϊκό Στέκι:

10 μ.μ. Ρεμπέτικο Συγκρότημα

Συζήτηση: «Η μάχη των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών»

Την Κυριακή 15/9

Νεανική Σκηνή:

8 μ.μ. Διαγωνισμός graffiti

9 μ.μ. Ατας Διδοίσθα

10:30 μ.μ. Hip - hop, Low Bap

Κεντρική Σκηνή:

9 μ.μ. Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με το συγκρότημα «Γόρδιος Δεσμός»

9:45 μ.μ. Ομιλία από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστα Παρασκευά

10:30 μ.μ. Φωνή Βοώντος

11 μ.μ. Συναυλία με τους Διονύση Τσακνή - Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Συμμετέχουν τα Κίτρινα Ποδήλατα

Λαϊκό Στέκι:

9 μ.μ. Θέατρο Σκιών

10:30 μ.μ. Ρεμπέτικο Συγκρότημα

Συζήτηση: «Ενα χρόνο μετά την 11η Σεπτέμβρη, η πάλη του λαού ενάντια στην τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού»

Σε πολλές ακόμα πόλεις

Σε πολλές ακόμα πόλεις, με πλούσιες εκδηλώσεις κορυφώνεται το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σήμερα και το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα:

Καλαμάτα

Δεύτερη μέρα σήμερα για το Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις του οποίου αρχίζουν στις 8 μ.μ., στο Πάρκο του Λιμενικού και περιλαμβάνουν συναυλία από σχολικό μουσικό συγκρότημα, συζήτηση με θέμα: «Εθελοντές για τις πολυεθνικές; Ευχαριστώ δε θα πάρω!», μουσικό σχολικό συγκρότημα κι έπειτα θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ η βραδιά θα κλείσει με έντεχνο λαϊκό τραγούδι από την ορχήστρα του Τάκη Σταθέα.

Αύριο, Σάββατο οι εκδηλώσεις του μεταφέρονται στο γήπεδο Μεσσηνιακό και περιλαμβάνουν ροκ συναυλία από το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος», χαιρετισμό του υποψηφίου δημάρχου της ΔΑΚ, Ν. Διασάκου, μουσικό συγκρότημα και μετά θα μιλήσει ο Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ηράκλειο

Σήμερα, ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις και στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο όπου την Κυριακή 15/9 θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αύριο Σάββατο, ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: το νεανικό ροκ συγκρότημα «Μοτίβο», το συγκρότημα «Ψευδαισθήσεις», συζήτηση για τις Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές, έντεχνη κρητική μουσική με τον Γιάννη Χαρούλη και τη βραδιά θα κλείσει το συγκρότημα «Τομή», με χαρντ ροκ μουσική.

Αύριο, Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σκακιστικό τουρνουά με αγώνες μπλιτς των 5+, αμέσως μετά ροκ μουσική από τα μαθητικά συγκροτήματα «Ερις» και «Ηλεκτρονς», ομιλία του Κύριλλου Παπασταύρου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία από τον Μανώλη Φάμελο.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: θεατρικό σκετς, αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, ομιλία του Σπύρου Στριφτάρη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μουσική διαδρομή στο Ρεμπέτικο και Πολιτικό τραγούδι με τους: Ηλία Κλαϊνο, Χρήστο Λιάτη, Χρυσαυγή Ματσίνη και Ιπποκράτη Πατάκο και τέλος, έντεχνη μουσική από την «Αύρα των ήχων».

Αλεξανδρούπολη

Στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης, θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο οι κεντρικές εκδηλώσεις της Αλεξανδρούπολης, με ώρα έναρξης στις 7 το απόγευμα. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση εικαστικής, ερασιτεχνικής δημιουργίας, ενώ θα γίνονται προβολές μέσω multimedia, για τη ζωή του Τσε Γκεβάρα, την ιστορία του «Ριζοσπάστη», την κινητοποίηση της Γένοβας, το Πολυτεχνείο κ.ά.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από τα συγκροτήματα low bap: «Ομνια», «Παρρησία», «Σκοτεινοί Ποιητές», «Οναρ Ζην», χαιρετισμό από εκπρόσωπο του τμήματος νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), ροκ συναυλία, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και ρεμπέτικο γλέντι.

Αύριο Σάββατο, ξεκινάει με ροκ συναυλία και ακολουθούν: χαιρετισμός από τον υποψήφιο πρόεδρο της Διευρυμένης Ν.Α. Εβρου - Ροδόπης της ΔΑΠ, Χ.Τρέλλη και τον υποψήφιο δήμαρχο της ΔΗ.ΔΑΣ, Σ. Δευτεραίο, θεατρικά σκετς, ομιλία από μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.

Λιβαδειά

Στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, το Φεστιβάλ γίνεται σήμερα στις 9 μ.μ. και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: συναυλία από ερασιτεχνικό νεανικό συγκρότημα, ομιλία από εκπρόσωπο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Λιβαδειάς», ομιλία από τον Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, Αλέξη Ρούσινου και θα κλείσει με συναυλία.

Λαμία

Αύριο ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις κορύφωσης στο νομό Φθιώτιδας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας. Χτες, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου και παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Πληροφόρησης κατά των Ναρκωτικών του Δήμου Λαμίας, ιατρός κ. Νερολής, που κάλεσε τους νέους της πόλης να παρακολουθήσουν τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει: συζήτηση για τα ναρκωτικά με συμμετοχή από φορείς της πόλης, ροκ συναυλία με τοπικό ερασιτεχνικό συγκρότημα, ομιλία από τον Χρ. Τσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι.

Την Κυριακή 15/9 στις 9μ.μ., θα μιλήσει μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Θα προηγηθεί συναυλία από τοπικό συγκρότημα μπλουζ και το ερασιτεχνικό συγκρότημα του ΤΕΙ Λαμίας.

Καβάλα

Στο Πάρκο Φαλήρου της Καβάλας, ξεκινούν αύριο οι διήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Οι πύλες του θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 7:30 μ.μ. και πέρα από το πρόγραμμα της σκηνής, στο χώρο θα πραγματοποιούνται τουρνουά σκάκι και τάβλι, διαγωνισμός γράφιτι.

Το πρόγραμμα της αυριανής πρώτης μέρας ανοίγει με συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου θα συμμετέχουν οι: Γρηγόρης Μπαχάρης, μέλος της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, Δήμος Ζαχαριάδης, υποψήφιος Νομάρχης Καβάλας και Βασίλης Λιόγκας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ με τίτλο «μουσικό τραγούδι και πολιτική», ομιλία του Νίκου Κούρου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και ροκ συναυλία με τους «After forever».

Την Κυριακή 15/9 θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Δράση Θεσσαλονίκη 2003», ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη, ροκ συναυλία με τους «Αντίξοες Συνθήκες» και γλέντι με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Καβάλας».

Κοζάνη

Αύριο Σάββατο η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8μ.μ. και θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα μιλήσει ο Δ. Κλάδης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα χαιρετίσουν ο Γ. Μητσιάκος υποψήφιος Νομάρχης Κοζάνης της ΝΑΣ και ο Ν. Μάτσος υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης της ΔΑΣ.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θα γίνει αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο και συναυλία με έντεχνη και ροκ μουσική από το συγκρότημα «Δευκαλίων».

Ανοίγει αυλαία στη Λάρισα

Σήμερα, στο Κηποθέατρο, ανοίγει της πύλες της η «κόκκινη» πολιτεία που θα «φιλοξενήσει» τις κεντρικές τριήμερες εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», στη Λάρισα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Ολες αυτές τις μέρες τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ προετοίμαζαν το χώρο με ενθουσιασμό και μεράκι για να είναι όλα στην εντέλεια.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στη Λάρισα είναι, όπως κάθε χρόνο, ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον. Την Κυριακή, στις 9.15 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ αύριο, Σάββατο, θα μιλήσει ο Γ. Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες του Δ. Μητροπάνου την Κυριακή, στις 10 μ.μ. και του Μ. Πασχαλίδη, στις 10.15 μ.μ. το Σάββατο (κεντρική εξέδρα).

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» περιλαμβάνει:

Σήμερα Παρασκευή

Α΄ Κεντρική εξέδρα

8.15 μ.μ. Ανοιγμα του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ

8.45 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

9.20 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

9.50 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

11.45 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

Β΄ Εξέδρα

8.45 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: «Διεθνείς επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού και οι επιπτώσεις»

9.30 μ.μ. Πολιτικό τραγούδι με το συγκρότημα «Νόστος»

10.15 μ.μ. Λαϊκό γλέντι

Αύριο Σάββατο

Α΄ Κεντρική εξέδρα

7.30 μ.μ. Χορευτικό συγκρότημα

8.15 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

8.50 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

9.30 μ.μ. Ομιλία του Γ. Καλύβα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

10.15 μ.μ. Συναυλία Μ. Πασχαλίδη

Β΄ εξέδρα

8.15 μ.μ. Συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

9.00 μ.μ. Θεατρική παράσταση

10.15 μ.μ. Ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «Νόστος»

Κυριακή, 15 Σεπτέμβρη

Α΄ εξέδρα

7.30 μ.μ. Χορευτικό

8.15 μ.μ. Αφιέρωμα στη δράση και το έργο προσωπικοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

9.15 μ.μ. Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

10.00 μ.μ. Μεγάλη συναυλία με τον Δ. Μητροπάνο

Β΄ εξέδρα

7.30 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

8.30 μ.μ. Ερασιτεχνικό συγκρότημα

10.00 μ.μ. Ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα του Ν. Γάλλου

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδική σκηνή με παράσταση Καραγκιόζη και Παιδότοπος. Επίσης, θα υπάρχουν βιβλιοπωλεία, περίπτερα, ταβέρνα, έκθεση ζωγραφικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ