ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
Το Πέραμα συνεχίζει την αγωνιστική διεκδικητική πορεία

Σε ογκώδη και δυναμική συγκέντρωση στήριξης του Γιάννη Πατσιλινάκου μετατράπηκε η εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη»

Ως δήμαρχος Περάματος ο Γιάννης Πατσιλινάκος έχει σταθερούς αγωνιστικούς δεσμούς με τους μεταλλεργάτες της Ζώνης και γενικά τους εργαζόμενους
Ως δήμαρχος Περάματος ο Γιάννης Πατσιλινάκος έχει σταθερούς αγωνιστικούς δεσμούς με τους μεταλλεργάτες της Ζώνης και γενικά τους εργαζόμενους
Στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα βαδίζουν σταθερά οι Περαματιώτες για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Την απόφασή τους αυτή έκαναν σαφή προχτές αργά το βράδυ, όταν ξεπέρασε κάθε προσδοκία το μαζικό τους «παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του αγωνιστικού συνδυασμού «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», όπου έγινε και η παρουσίαση του μαχητικού ψηφοδελτίου. Μετατρέποντας την απλή αυτή εκδήλωση, στη λεωφόρο Ελευθερίας, σε δυναμική και ογκώδη συγκέντρωση, κατέθεσαν την απόφασή τους να εμπιστευτούν ξανά την ψήφο τους στον δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο. Ταυτόχρονα, έδωσαν και την απάντηση που πρέπει τόσο στην αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την οποία προσυπογράφει και η ΝΔ, αλλά και σε αυτούς που την πρεσβεύουν στην πόλη, όπως είναι ο Γιάννης Γλύκας, υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος κόμματος, και ο Γιάννης Λαγουδάκος, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Αλλωστε, πρόκειται για μια πολιτική που ειδικά η πόλη του Περάματος πληρώνει, εκτός των άλλων, και με τη σταδιακή συρρίκνωση του μοναδικού παραγωγικού-οικονομικού πνεύμονα όχι μόνον της πόλης, αλλά ολόκληρης της πειραιώτικης περιφέρειας, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Συσπειρωμένοι στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου Γ. Πατσιλινάκου βρίσκονται και οι εργάτες της Ζώνης και οι οικοδόμοι, γεγονός που απέδειξε η παρουσία στην προχτεσινοβραδινή συγκέντρωση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνη Πουντίδη, του προέδρου της Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών, Γιάννη Δεληγιάννη, και του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά, κ. Τσίχλα. Παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια νομάρχης Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Ι. Αράπης και πολλοί άλλοι.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος αναφέρθηκε στους αγώνες που δίνουν εδώ και οκτώ χρόνια από κοινού οι Περαματιώτες με τη δημοτική τους αρχή, οι οποίοι μετέτρεψαν το Πέραμα από πόλη της παράγκας, της μιζέριας και της εξαθλίωσης, σε πόλη των διεκδικήσεων και των πρωτοποριακών σε πανελλαδικό επίπεδο κατακτήσεων. Δεν υπάρχει τομέας (αθλητισμός, πολιτισμός, Παιδεία, έργα υποδομής) που το Πέραμα να μην έχει κάνει άλματα. Επισήμανε τους αγώνες οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενάντια στην επεκτατική και καταστροφική για την πόλη πολιτική του κυβερνητικού ΟΛΠ, που θέλει το Πέραμα γκέτο κοντέινερς για λογαριασμό των πολυεθνικών, ενάντια στην παραμονή των εταιριών των πετρελαιοειδών, οι οποίες έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης κ.ά. Εκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο που έχει κηρύξει η δημοτική αρχή ενάντια στην ανεργία, δίνοντας από κοινού τον αγώνα με τους εργάτες της Ζώνης για το ξαναζωντάνεμα της ναυπηγοεπισκευής στην περιοχή. Επισήμανε ακόμα τη «μάχη» του ρουσφετιού και των ψεύτικων υποσχέσεων που δίνουν οι άλλοι συνδυασμοί προκειμένου να κλέψουν την ψήφο των Περαματιωτών και στη συνέχεια να τους παραδώσουν δεμένους χειροπόδαρα στα αρπαχτικά χέρια των μεγάλων συμφερόντων.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο, το οποίο αποτελείται από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με μακρόχρονη αγωνιστική πορεία στην πόλη, από ανθρώπους της εργατιάς, της επιστήμης και των γραμμάτων, ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας, και κάλεσε τους συγκεντρωμένους: «Να μην αφήσουμε ούτε μία μέρα χαμένη, ούτε σπίτι που να μην τους παρουσιάσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, που να μην τους δώσουμε να καταλάβουν ότι είμαστε η μοναδική επιλογή. Οτι πρέπει με την ψήφο τους να δώσουν συνέχεια στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο».

Το ψηφοδέλτιο

Οι υποψήφιοι κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Αράπη Μαρία, Βοϊράκος Κωνσταντίνος, Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Ζαγκιόρης Γιώργος, Ζύμαρη Μαρία, Θωίδης Γιάννης, Καναβάρος Αντώνιος, Κανιός Γιώργος, Καραμαλίκη Χριστίνα, Κάσσης Παύλος, Λαγουδάκης Αθανάσιος, Λιάκος Χρήστος, Λογοθετίδου Στυλιανή, Μιχαλακάκος Σταύρος, Μίχας Θεόδωρος, Ξαγοράρη Σταυρούλα, Παπαδαντωνάκης Ελευθέριος, Πατσιλινάκος Παναγιώτης, Πέτρου Δημήτριος, Πολίτου Μαρία - Ελένη, Σημαντήρης Μύρων, Σουκαράς Σπυρίδων, Στρατίνα Θεοδώρα, Τριαντάφυλλος Μιχαήλ, Τσαντίρη - Κόχειλα Αννα, Τσιλιβίγκος Γεράσιμος, Φιλίππου Αργυρώ, Φούρναρης Παναγιώτης.

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»
Δουλιά μέχρι την τελευταία στιγμή

Κάλεσμα για θαρραλέο άνοιγμα στους δημότες, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Ορφανός, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ανταπόκριση).-

«Εχουμε πολλή δουλιά να κάνουμε, όλοι εμείς που θέλουμε την αλλαγή στο δήμο, αυτές τις τρεις βδομάδες. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Ούτε στον 1ο ούτε στο 2ο γύρο, δεν πρέπει να πάει σ' αυτούς που είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν». Με αυτά τα λόγια, ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου», κάλεσε τους συνυποψηφίους του δημοτικούς συμβούλους, αλλά και τους φίλους του συνδυασμού να δώσουν τη μάχη πιο αποφασιστικά και θαρραλέα, προχτές το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης στην πλατεία Κορνάρου.

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, όπου πλήθος κόσμου είχε προσέλθει, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Κίνησης, Κώστας Ξυλούρης, ενώ έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε, ακόμα, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ηρακλείου με υποψήφιο νομάρχη τον Μιχάλη Φαρσάρη, καλώντας τον ηρακλειώτικο λαό να μην πέσει στην παγίδα των ψευτοδιλημμάτων και των εκβιασμών. Να δώσει ηχηρό ράπισμα στις αντιλαϊκές πολιτικές και στους συνδυασμούς που την εκφράζουν.

Στην ομιλία του, ο Στ. Ορφανός τόνισε πως η «Αγωνιστική Κίνηση» είναι η μόνη παράταξη που μετέφερε στο δήμο τη φωνή των δημοτών. «Δεν κοροϊδεύουμε τον δημότη, λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν υποκλινόμαστε σε μεγάλα συμφέροντα με αντάλλαγμα μια καρέκλα. Το Ηράκλειο έχει δοκιμάσει τη συνέπεια, την ειλικρίνεια, την αγωνιστικότητά μας», είπε και πρόσθεσε: «Οι άλλοι συνδυασμοί επιστρατεύουν κάθε μέσο και επιχείρημα, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού άνευ προηγουμένου. Οι εκβιασμοί, το ρουσφέτι, οι υποσχέσεις διορισμού, οι απειλές απόλυσης είναι στην ημερήσια διάταξη. Η ψηφοθηρία και η διασπάθιση του δημόσιου και δημοτικού χρήματος έχουν απογειωθεί. Γεμίζουν πλαστικό χλοοτάπητα τα γήπεδα, όταν ο κόσμος δεν έχει δουλιά, η ακρίβεια καλπάζει και μικρές επιχειρήσεις κλείνουν. Ο δήμος μοιράζει ελεημοσύνη στους αγρότες και δωρεάν σουβλάκια στις εκδηλώσεις, όταν δεν έχει λεφτά και αφήνει απλήρωτους τους εργάτες».

Κλείνοντας, ο Στέλιος Ορφανός κάλεσε όλους να παλέψουν ακόμα πιο αποφασιστικά, ακόμα πιο θαρραλέα, φέρνοντας τις θέσεις της Κίνησης σε κάθε σπίτι, σε κάθε δημότη που θέλει την αλλαγή.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ»
Συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου

Στο «Κατράκειο», αύριο Παρασκευή, στις 9 μ.μ.

Μια ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη σε όσους δεν εφησυχάζουν, μα ελπίζουν και αγωνίζονται για καλύτερες μέρες, θα δώσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, αύριο (Παρασκευή), στις 9 μ.μ., στο «Κατράκειο» θέατρο της Νίκαιας. Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής παρέμβασης και της ενίσχυσης των δεσμών με τη νεολαία της «Δημοκρατικής Ενότητας» Νίκαιας, με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο. Ο μεγάλος ερμηνευτής θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια αγαπημένα - μια μελωδική διαδρομή στην πολύχρονη, δημιουργική πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή. Μαχόμενος καλλιτέχνης, ο Β. Παπακωνσταντίνου συμπληρώνει πάνω από 25 χρόνια στη δισκογραφία, συνδυάζοντας την ευρεία αποδοχή με την ανθρώπινη αγωνία και την έμπρακτη συμμετοχή του στους καθημερινούς μικρούς ή μεγάλους αγώνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ