ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
Ολοι σήμερα στα Προπύλαια και στην πορεία
  • Στις 8 μ.μ. η μεγάλη συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και αμέσως μετά η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία
  • Την ίδια ώρα συγκέντρωση θα γίνει και στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή

Πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές. Να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους εκπροσώπους του δικομματισμού και των συμμάχων τους. Να αποτελέσουν τη λαϊκή απάντηση, στις δημοσκοπήσεις των εταιριών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τις λαϊκές συνειδήσεις.

Οι μεγάλες και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, σε Αθήνα και Πειραιά που διοργανώνει σήμερα Πέμπτη στις 8 μ.μ. η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία για την τελική λαϊκή επίθεση στη μάχη της ψήφου.

  • Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στα Προπύλαια (μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη) και θα μιλήσουν ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης και ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας Ηλίας Νικολόπουλος. Θα χαιρετίσει ο Λάμπρος Βλάχος, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει μαχητική, αγωνιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μπροστά στην πρεσβεία θα διαβαστεί αντιπολεμικό ψήφισμα από τον Κώστα Καζάκο.

  • Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κοραή, με ομιλητές την υποψήφια νομάρχη Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Τζατζάνη. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Κουβαράς, μέλος της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις, πρέπει να αποτελέσουν παλλαϊκά συλλαλητήρια καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και των συνδυασμών που την εκφράζουν. Των συνδυασμών του δικομματισμού και των αναχωμάτων του που ζητούν την ψήφο του λαού για να την εξαργυρώσουν στη διαχείριση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, με τη μαζική και μαχητική παρουσία του θα αποδείξει ότι οι δυνάμεις που συγκροτούν τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, διεκδικούν μια άλλη Αυτοδιοίκηση με ουσιαστική λαϊκή συμμετοχή, ανατρεπτική, που θα βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή επέλαση.

Ακόμα και αυτές τις τελευταίες λίγες ώρες πριν από τη συγκέντρωση, όλοι πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να φτάσει το μήνυμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε κάθε εργάτη, εργαζόμενο, επαγγελματοβιοτέχνη, νέο, συνταξιούχο. Να βρεθούν όλοι στα Προπύλαια και να συμμετάσχουν στην πορεία.

Ηδη, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και όλοι οι αγωνιστικοί δημοτικοί συνδυασμοί του Λεκανοπεδίου, έχουν απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνθρωπο που δε σκύβει το κεφάλι, σήμερα το βράδυ, να βρεθεί στα Προπύλαια. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, για να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα αντίστασης, γιατί και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Προσυγκεντρώσεις

Προσυγκεντρώσεις για τη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνουν στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια (Νεολαία, Δυτικές και Βόρειες συνοικίες), στα Χαυτεία, Σταδίου και Αιόλου, (η Α΄ Περιφέρεια και οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων) και στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Παλιά Βουλή (Νότιες και Ανατολικές συνοικίες).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
«Τρομάξτε με την ψήφο σας το δικομματισμό»

Σε μεγάλη συγκέντρωση σπουδαστών στο ΤΕΙ Αιγάλεω μίλησε ο υποψήφιος υπερνομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

«Δήμαρχοι, νομάρχες αγωνιστές και όχι του κεφαλαίου διαχειριστές», ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα, στο κατάμεστο από σπουδαστές αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας, τη στιγμή που ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θανάσης Παφίλης ανέβηκε στο βήμα για να ξεκινήσει την ομιλία του. Ο υποψήφιος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» βρέθηκε χτες το πρωί στο Αιγάλεω και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση των σπουδαστών.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συζήτηση μεταξύ του Θ. Παφίλη και των σπουδαστών, τόσο για τη γενικότερη κατάσταση της Παιδείας, όσο και για τις επικείμενες εκλογές.

«Εχετε δύναμη, πάρτε θέση. Σ' αυτές τις εκλογές σας καλούμε να ψηφίστε "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ανατρεπτική και όχι διαχειριστική. Στις 13 του Οκτώβρη η νεολαία μαζικά πρέπει να στείλει γνήσια ψήφο διαμαρτυρίας και καταδίκης της εφαρμοζόμενης πολιτικής», τόνισε ο Θ. Παφίλης ξεκινώντας την ομιλία του και τα τελευταία του λόγια «σκεπάστηκαν» από το σύνθημα των σπουδαστών: «Στις 13 Οκτώβρη Αθήνα-Πειραιάς, ψηφίζουμε αντεπίθεση, ψηφίζουμε τη ΝΑΣ».

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε αναλυτικά στην κυβερνητική πολιτική, «που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα» και «τις σπουδές χωρίς επιστημονικό και επαγγελματικό αντίκρισμα». Που «προσαρμόζει την εκπαίδευση στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου», το οποίο «θέλει τους νέους, ημιμαθείς, άνεργους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υποταγμένους στα συμφέροντά του», που καταργεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας.

Αναφερόμενος στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι στήριξαν κι εφάρμοσαν την αντιλαϊκή πολιτική που βαθαίνει την κρίση στην Παιδεία. Είτε ψηφίζοντας άμεσα τα νομοσχέδια, είτε στηρίζοντας γενικότερα την αντιλαϊκή πολιτική, είτε υπονομεύοντας τους λαϊκούς αγώνες. «Δε συγκρούστηκαν πουθενά, αντίθετα μάλιστα συνεργάστηκαν και συναίνεσαν σε όλους τους δήμους και τις νομαρχίες και βρέθηκαν απέναντι από το λαό και όχι δίπλα του», είπε ο υποψήφιος υπερνομάρχης, θυμίζοντας ότι η Φ. Γεννηματά ψήφισε συνειδητά στη Βουλή την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κάθε αντιλαϊκό νόμο. Οτι η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Τζαννετάκο που δηλώνει ότι θα «συγκρουστεί» με την κεντρική εξουσία, αλλά το κόμμα αυτό φιλοδοξεί να έρθει στην εξουσία για να εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και φυσικά και στην Παιδεία. Οτι ο ΣΥΝ, που στηρίζει τον Μ. Γλέζο, ζητά μήνυμα διαμαρτυρίας, που - αν το πάρει - θα το πάει προίκα στο ΠΑΣΟΚ.

«Κάντε τους να τρομάξουν, να φοβηθούν. Ψηφίστε σταθερά, χωρίς δισταγμό. Κάντε το φόβο τους εφιάλτη. Δυναμώστε με την ψήφο σας τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"», ήταν η προτροπή του Θ. Παφίλη στους φοιτητές.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε η σπουδάστρια των ΤΕΙ και υποψήφια δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Ναυσικά Παπαδημητρίου. Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι οι πόροι που δίνονται στα ΤΕΙ από την κυβέρνηση είναι πενιχροί.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να υψώσουμε τη φωνή μας κατά του πολέμου

Αναφερόμενος στην απόφαση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία αμέσως μετά τη συγκέντρωση, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης τόνισε:

«Οταν χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου, ο λαός πρέπει να βρίσκεται στους δρόμους για να τον σταματήσει. Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", που πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στους μεγάλους αντιπολεμικούς αγώνες, τη στιγμή που οι λαοί της Ευρώπης κινητοποιούνται και τη στιγμή που ο πόλεμος έχει ήδη αρχίσει, θεωρεί αυτονόητη αυτή τη διαδήλωση που θα ακολουθήσει μετά τη συγκέντρωση, με αιτήματα να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν.

Καλούμε το λαό να σπάσει το φράγμα του αποκλεισμού που κάνουν στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", να έρθει μαζικά στη συγκέντρωση και τον καλούμε αυτή τη στιγμή να υψώσει τη φωνή του κατά του πολέμου».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ