ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32

Η Φώφη μίλησε!

(αυτό είναι το δυστύχημα του ΠΑΣΟΚ)...

ΧΑΑ-ρείτε τους!

Μπα! Τι μας λέτε, κ. Χριστοδουλάκη! Γίνεται «υποτιμητική κερδοσκοπία» στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών;! Εχουμε «αρνητική φούσκα» στο ΧΑΑ;!!! Φοβερό! Ανήκουστο! Εξοργιστικόν!

«Μαύρο φίδι» που σας έφαγε, παλιοκερδοσκόποι! Ερχεται ο Χριστοδουλάκης. Κέρβερος! Σαν τον Λαλιώτη. Που δήλωνε (όταν η φούσκα ήταν... θετική) ότι το ΠΑΣΟΚ «εγγυάται» τα χρήματα των επενδυτών του Χρηματιστηρίου. Εκτοτε τα λεφτά του κοσμάκη τα πήρε η φούσκα και τα σήκωσε...

Ομως, ο Χριστοδουλάκης θα βάλει τάξη. Χτες το είπε καθαρά: Οπου τους βρει θα τους αλλάξει τα φώτα των «απατεώνων». Μόνο, να, μια παράκληση, κύριε υπουργέ μου. Οταν τους πιάσετε, μη τους χτυπήσετε πολύ. Δείξτε λίγο έλεος!

Αυτό το τελευταίο δε χρειαζόταν. Είναι σίγουρο ότι η «οργή» του ανυπόκριτου και ειλικρινέστατου υπουργού, τελικώς, θα... εξανεμιστεί (σαν τα λεφτάκια του κοσμάκη). Μην αμφιβάλλετε καθόλου. Εκτός από την έμφυτη μεγαθυμία του, έχει και έναν επιπλέον λόγο ο υπουργός για να... ηρεμήσει. Πολύ σοβαρό λόγο. Βλέπετε, αυτή η ΕΤΕΣΕΠ (η εταιριούλα ντε, που δίνει τον «τόνο» σε αυτές τις κερδοσκοπικές τακτικές) είναι κρατική. Ε, κύριε υπουργέ; κρατική δεν είναι;;;


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Eurokinissi

Η ανεργία πατάχτηκε. Δεν το πιστεύετε; Δεν πιστεύετε τον πρωθυπουργό που ανακοίνωσε προχτές τις 300.000 «ευκαιρίες» απασχόλησης (!) που προσφέρει η κυβέρνησή του στο λαό; Αν όχι, αν η αντίδραση του εικονιζόμενου κ. Ρέππα (που άρχισε να... ξύνεται αμέσως μετά την κάθοδο του κ. Σημίτη από το βήμα), σας κάνει διστακτικούς, διαβάστε το έγγραφο του ΟΑΕΔ (έχει αναρτηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του οργανισμού ανά τη χώρα).

Θέλετε δουλιά λοιπόν; Αρπάξτε τις χιλιάδες «ευκαιρίες» που σας προσφέρει η κυβέρνηση και τρέξτε! Τρέξτε για συγκομιδή φράουλας, μήλων, αχλαδιών, λαχανικών και χριστουγεννιάτικων δέντρων στη... Δανία!

Μίλησε κανείς για ντροπή; Πού τέτοια «ευκαιρία»...

Μην είναι παγετόπληκτα;

Μην «πέσανε» από κλάδεμα καρποφορίας;

Αμ, δε! Δυο δεντράκια ήτανε που βρέθηκαν στο δρόμο του εκλογικού κέντρου του «αφοσιωμένου» (Φιλολάου και Γούβα). Και του «εμπόδιζαν» τη «θέα». Και τα έφαγε «δάκος».

Παπουτσο-δάκος!

1582 Η ημέρα που δεν υπήρξε ποτέ... Είναι η πρώτη μέρα του Ιουλιανού Ημερολογίου, που παραλείφθηκε, προκειμένου να εναρμονιστούν οι ημερομηνίες με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

1908 Η Βουλγαρία κηρύσσεται ανεξάρτητη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1912 Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ ο στόλος της μπλοκάρει τα μικρασιατικά παράλια. Ο Α` Βαλκανικός Πόλεμος έχει ουσιαστικά αρχίσει.

1915 Παραιτείται ο Ελευθέριος Βενιζέλος και σχηματίζεται κυβέρνηση υπό τον Ζαΐμη.

1947 Ιδρύεται στη Βαρσοβία η Κομινφόρμ (το «Γραφείο των Κομμουνιστικών Πληροφοριών»), που είχε σκοπό να συντονίσει τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ευρώπης.

1968 Σφοδρές συγκρούσεις στο Αρμαγκ μεταξύ καθολικών και προτεσταντών εγκαινιάζουν περίοδο αναταραχής στη Βόρεια Ιρλανδία.

1983 Απονέμεται στο Μίκη Θεοδωράκη το βραβείο «Λένιν».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι στη ΝΔ υπάρχουν φιλοχουντικοί και βασιλόφρονες.

* * *

ΑΛΛΑ τον κ. Τζαννετάκο δεν τον ενδιαφέρει το θέμα. Οπως είπε, στην περιοχή που αυτός ψηφίζει, η ΝΔ δε στηρίζει «ακροδεξιούς»...

* * *

ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ τώρα στη ΝΔ να θυμηθούν ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου έκανε καριέρα ως βουλευτής του «Συναγερμού», στο πλευρό του Παπάγου...

* * *

'Η ΟΤΙ ο Μαρκεζίνης, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, είχε πλέξει το εγκώμιο του κ. Σημίτη...

* * *

ΓΙ' ΑΥΤΟ είναι ωραίες οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Προσφέρουν χρόνο να κάνει «προθέρμανση» ο κ. Λαλιώτης, ώστε να είναι έτοιμος μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, για ένα προεκλογικό αγώνα με «ήθος»...

* * *

ΑΛΛΑ και η ΝΔ «προθερμαίνεται» κι αυτή. Για τις επερχόμενες (βουλευτικές) συμφωνίες. «Χερί χέρι». Με το Καρατζαφέρη...

* * *

ΑΛΗΘΕΙΑ, όμως, μιας και το 'φερε η κουβέντα (το ΠΑΣΟΚ την... έφερε) πότε αρνήθηκε το ΠΑΣΟΚ τις ψήφους των «ακροδεξιών» βουλευτών της ΝΔ, όταν ψηφίζει μαζί τους νόμους; Οπως εκείνος ο «τρομονόμος» για παράδειγμα...

* * *

Α, ΝΑΙ, χτες ήταν η Παγκόσμια Μέρα των Ζώων. Θα το γιόρτασαν στη «Φάρμα»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ