ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
Σελ. /40
ΠΕΕΠΠ - ΠΕΑΕΑ - ΕΑΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Ψήφο στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) και νέα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και οι ΕΑΜογενείς Οργανώσεις, αλλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, με ανακοινώσεις τους καλούν τα μέλη τους, όλους τους αγωνιστές, τους απογόνους και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, με τη γνωστή συνέπεια και το πείσμα που χαρακτηρίζει τη μαχητική και ηρωική γενιά του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, να δουλέψουν και ψηφίσουν τους αγωνιστές υποψηφίους που στηρίζει το ΚΚΕ. Κάτι που αποτελεί εγγύηση για την επομένη των εκλογών, όπως επισημαίνεται.

Σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες στηρίζουν για υποψήφιο υπερνομάρχη τον Θ. Παφίλη και τους υποψήφιους δημάρχους, κατά δήμο, που στηρίζει το ΚΚΕ και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις, πέραν της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΕΠΠ, εξέδωσαν και οι παρακάτω οργανώσεις:

  • Η ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ και ΠΟΣΣΑΘΕΑΑ που καλούν σε υπερψήφιση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» ειδικότερα για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, με υποψήφιο υπερνομάρχη τον Θανάση Παφίλη.
  • Το Παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ που καλεί σε υπερψήφιση της ΝΑΣ και του του Δημήτρη Καλτσώνη για το δήμο.
  • Το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ καλεί σε υπερψήφιση της ΝΑΣ και του Παναγιώτη Σοφού για το δήμο.
  • Κάλεσμα αντίστοιχα απευθύνει το Παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ, για ψήφο στη ΝΑΣ και τον Περικλή Γκιουλέα.
  • Το Παράρτημα Ν. Ψυχικού της ΠΕΑΕΑ καλεί τα μέλη του μαζί με τον Θ. Παφίλη στην υπερνομαρχία να ψηφίσουν στο Δήμο Ν. Ψυχικού το συνδυασμό «Κίνηση πολιτών Ν. Ψυχικού» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μέτση.
  • Το Παράρτημα Κυψέλης της ΠΕΑΕΑ και οι αντιστασιακοί της περιοχής δηλώνουν ότι υποστηρίζουν όλους τους αγωνιστικούς συνδυασμούς, για δήμους και νομαρχίες, που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Κάθε ψήφος σε συνδυασμούς της υποτέλειας, της αντιλαϊκής πολιτικής και της κεντροαριστερής απάτης θα 'ναι ψήφος χαμένη, τονίζεται.
  • Το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της «Δημοτικής Συμπαράταξης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Ασφή και του Θ. Παφίλη για την υπερνομαρχία.
  • Το Παράρτημα Μεγάρων της ΠΕΑΕΑ στηρίζει τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» με υποψήφιο δήμαρχο τον αγωνιστή Γιάννη Μπαλή και για τη Νομαρχία το συνδυασμό της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με υποψήφιο νομάρχη τον αγωνιστή Κώστα Παπαπολυχρονίου.
  • Το Παράρτημα Μεταμόρφωσης καλεί σε υπερψήφιση της ΔΑΣ με υποψήφιο δήμαρχο Μεταμόρφωσης τον Κ. Μαρκέτη και της ΝΑΣ με υποψήφιο υπερνομάρχη τον Θ. Παφίλη.
Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

Σήμερα Τρίτη 8 Οκτώβρη γίνονται οι εξής συγκεντρώσεις:

  • ΑΙΓΑΛΕΩ

Κεντρική συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης», στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εσταυρωμένου (πεζόδρομος Σμύρνης). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώτης Σαντζαρίδης.

  • ΘΗΒΑ

Η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» διοργανώνει την κεντρική συγκέντρωση, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος, Βάσω Γκιόκα.

  • ΦΩΚΙΔΑ

Κεντρική συγκέντρωση των αγωνιστικών συνδυασμών της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της «Δημοτικής Κίνησης Αμφισσας», στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Λαού της Αμφισσας. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος νομάρχης Νίκος Αγγελόπουλος και η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Αρμάου.

  • ΑΡΤΑ

Συγκέντρωση της «Αριστερής Συμπαράταξης» στις 9 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

  • ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Συνεργασίας για τη Θεσπρωτία» και της δημοτικής παράταξης «Ε.Λ.Π.Ι.Δ.Α».

  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Συγκέντρωση στον Αγιο Ελευθέριο της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης» στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σοφός.

  • ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Συγκέντρωση στα Μυκονιάτικα, στις 8 μ.μ., της «Συνεργασίας Αλλαγής Αγίων Αναργύρων». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μούρτης.

  • ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗ

Επίσκεψη στην εταιρία «Lavifarm» στην Παιανία θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11.45 π.μ ο Θανάσης Παφίλης και ο Γιώργος Πάντζας, επικεφαλής κλιμακίων της ΝΑΣ.

  • ΚΕΡΑΤΕΑ

Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, συγκέντρωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Αγγελάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος νομάρχης Γιώργος Πάντζας.

  • ΚΟΡΩΠΙ

Στις 8.30 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Αγάλματος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης». Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βασίλαρος.

  • ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

Στις 9.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Φιλούσης. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Στέφανο Ψαραδάκο, Γιάννη Λαρδή, Εύα Κυριαζοπούλου και Χριστίνα Μήτσικα.

  • ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

Συγκέντρωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Λάμπρος Πανόπουλος και υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής.

  • ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, η κεντρική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Γεωργούτης.

  • Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Περικλής Γκιουλέας.

  • ΜΑΡΟΥΣΙ

- Η κεντρική συγκέντρωση της «Δημοτικής Ενότητας», με υποψήφιο δήμαρχο τον Μπάμπη Ζιώγα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού).

  • ΒΥΡΩΝΑΣ

Στις 8 μ.μ., στην περιοχή Νεράιδα (Παν. Τσαλδάρη και Εμπεδοκλέους), με ομιλητή τον σημερινό δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Νίκο Ρογκάκο.

  • ΔΑΦΝΗ

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, συγκέντρωση με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Κονταργύρη.

  • ΚΗΦΙΣΙΑ

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Πλατάνου, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κηφισιάς» Γιάννης Αντωνίου.

  • ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στις 7.30 μ.μ., στο πευκοδάσος Μελισσίων της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Χριστόφορος Φρεμεντίτης και θα χαιρετίσει ο Ηλίας Νικολόπουλος.

  • ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Κεντρική συγκέντρωση της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης», στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Δήμο Κουμπούρη.

  • ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, συγκέντρωση της «Συμπαράταξης για τα Ανω Λιόσια». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Μπιρμπάκος.

  • ΖΕΦΥΡΙ

Στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., η κεντρική συγκέντρωση του «Δημοκρατικού Συναγερμού», με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Τριαντάφυλλο Βαδεβούλη.

  • ΔΑΦΝΗ

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Κονταργύρη.

  • ΜΟΣΧΑΤΟ

Στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ., συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Νικολόπουλος.

  • ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ομορφης Πόλης», στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αντρέας Γκυζιώτης.

  • ΠΥΛΑΙΑ

Στις 8 μ.μ., στο παλιό Δημαρχείο απέναντι από το πέτρινο σχολείο, συγκέντρωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Πασχάλη Τζαμπάζη.

  • ΚΟΡΔΕΛΙΟ

Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, συγκέντρωση της «Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Χαρχαντή.

ΠΑΤΡΑ
Προκαλεί τους αντιστασιακούς ο δήμαρχος

Σφοδρές αντιδράσεις και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στον πατραϊκό λαό η απόφαση του δημάρχου Πατρών Ευάγγελου Φλωράτου να διοργανώσει εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ στις 13 Οκτώβρη του 1944, αποκλείοντας - όπως έχει καθιερωθεί - από τη συνδιοργάνωση τις αντιστασιακές οργανώσεις.

Το όψιμο ενδιαφέρον του Ε. Φλωράτου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έχει καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς, καθώς τα τρία προηγούμενα χρόνια της θητείας του δεν τίμησε τη συγκεκριμένη ημέρα. Μάλιστα, στη θέση των αντιστασιακών οργανώσεων δε δίστασε να τοποθετήσει τα μέλη της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας, η οποία, συνδέεται με το βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στην Πάτρα καταγγέλλει στο λαό της Πάτρας την άθλια αυτή πρόκληση και τονίζει πως «η Πάτρα απελευθερώθηκε από τους ηρωικούς μαχητές του ΕΛΑΣ, ύστερα από πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και όχι από τους προγόνους των σημερινών διοργανωτών, που εκείνη την κρίσιμη περίοδο για το λαό μας συναγελάζονταν και συνεργάζονταν με τους φασίστες κατακτητές». Και καταλήγει: «Ολοι γνωρίζουμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που με τόση συνέπεια υλοποιεί και ο πρώην και ο νυν δήμαρχος, δεν έχει καμιά σχέση για όσα εμείς αγωνιστήκαμε και δε θα εγκλωβίσουν την αγανάκτηση και την οργή μας, όσες παράτες κι αν πάρουν. Στις 13 Οκτώβρη θα πάρουν την απάντηση των αντιστασιακών».

Αδειες δημοσίων υπαλλήλων

Αδεια από μία έως και 3 εργάσιμες ημέρες δικαιούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, για τους υπάλληλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη βδομάδα εργασίας ισχύουν τα εξής: Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας. Από 201 - 400 χιλιόμετρα, 2 ημέρες και από 401 χιλιόμετρα και πάνω, τρεις εργάσιμες ημέρες, εφόσον κινηθούν οδικώς.

Αντίστοιχα για τους εργαζόμενους με πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, για απόσταση 200 - 400 χιλιόμετρα θα λάβουν μια εργάσιμη και από 401 χιλιόμετρα και πάνω θα λάβουν 2 εργάσιμες, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς.

Οσοι και από τις δύο κατηγορίες υπαλλήλων, μετακινηθούν σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, η άδεια που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ωστόσο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Οι άδειες ισχύουν και για την επαναληπτική ψηφοφορία της 20ής Οκτώβρη. Αφορούν και το τακτικό προσωπικό των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Επίσης ισχύουν και για το προσωπικό των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ